Blogiarhiiv

neljapäev, 28. oktoober 2021

Fotod "Hukkunud Alpinisti Hotell" tegemiselt.

esmaspäev, 29. oktoober 2018

Kaadreid "Hukkunud Alpinisti Hotell" tegemiselt.


Fotod: Uno Lahtein. Neeme Sihvi arhiiv.
Loata kasutamine pole lubatud!


Peaks olema hotell, milles võttemeeskond elas.









Valdur Uibo.



Laviine kutsuti kunstlikult esile.























Medeo uisustaadion.






 
Tegu on vaieldamatult hea filmiga!
Seda väga mitmes mõttes, juba Sven Grünbergi muusika on lihtsalt niisamagi tipp, selles filmeis aga sõna otseses mõttes nagu rusikas silmaauku. Kui saatesari "Kaader" lahkab erinevate filmide sünnilugusid, siis saab üksjagu põnevat teada. Nagu näitlejate valimine osadesse. Variante oli palju, aga minu jaoks on tulemus vaimustav. Mitte et ma ei arvaks, et teisedki poleks suutnud parima anda ja nende kujutamises ja kujundamises mängivad filmi tegijad nagunii suurt rolli. Uldis Pucitis sobib oma olemuselt igati Glebsky rolli, Lembit Peterson on tõesti nagu "küberneetikavägede ülemleitnant ja füüsik". Kõik, absoluutselt kõik sobitub.
Aga filmis on rohkematki. Tollel ajaperioodil tehti "Tallinnfilmis" neli ulmefilmi. "31. korruse hukk" on mulle filmina täiesti mõistetamatuks jäänud, tegelikult ka raamat oli nõrk. "Navigaator Pirx", koostöös poolakatega oli veidi nõrk tulemus, naiivne ja veidi justkui ajast maas. Kuigi see mulle ikkagi meeldis, huvitav igas mõttes. "Madude Oru Needus" on mul nähtud väga ammu ja ega ei oskagi seepärast väga arvamust avaldada. Siin, selles filmis on aga kõik!
Võtted, mäed, operaatoritöö, fantastiline hotelli "sisedisain", kuigi ju tegu stuudiovõtetega suuremalt osalt. Ja isegi maalid ehk filmis kasutatud kunst, erinevaist "maailmadest", aga siiski eestimaine, on täielik lisandväärtus sellele filmile.

Nii et film on hea n.ö. mitmes kategoorias. Ulmemaailmas, samuti põneviku ja/või krimkana, võta kuidas tahad. Ja veel kord, ka näitlejad ise, nende meeskond ja võtted. Eriti suur on see  film ka tolle ajastu kontekstis. Suudame küll!

























2 kommentaari:

Vahvad kaadrid!

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar