Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Talumehe kõrtsis, Lauri Luik ullikestega ja Uus aasta algas Vene laadaga. Jaan 2015.

 

Saturday, December 20, 2014

Rongi hilinemise tõttu talumehe kõrtsis lõunal õigel ajal...


Seekord Haapsallu autoga ja tore ongi vahelduseks. Sest on hea, kui Haapsalu rongi ja raudteed ei pea üksi otsima. Ei loe, et olen ehk Nipernaadi, oluline, et otsida ja muidugi taastada aitaks teised. ja parima on otsesuhtlused. Tõnis Paltsiga väike peatus Haapsalu raudtee(tammi) lähistel.


Nii jõudsin rongi ootama, aga seoses vihmaga jäi see ootamine pikaks. Aga lõpuks see tuli. Sõita tahtsid isegi turistid ja loodan, et nad selle sõidu hiljem ka said. Sel kellaajal aga uurisid asja vaid kaks noormeest. Et mitte üksi sõita, tegin seekord sõidu neile välja!




Hmm, rongiliikluse ajaks oli kadunud ka "kindlalt tagasi" reklaam. Väga hea! Srda polegi Haapsalul vaja!


Natuke rohkem infot pühaderongi kohta peaks linnas siiski olema. Algpeatuses kõik tipp-topp, aga ka "liinil" peab olema info. Sarnaselt päris raudteele. Elron võiks selle vajalikust õpetada, siis kui neil endil kunagi asjad selged.




Tänu "hilinemisele" jõudsin lõunale just seks ajaks kui Raul sas tuli jõulukinke tooma. Vabandust, jõuluvana tuli! Edu Talumehe kõrtsile!





Just samal päeval aasta tagasi, kell 17, avati Talumehe Kõrts. Ja seekord, samal kellaajal see ka suleti!


Muidugi mitte päriselt. Hoopiski tegemist reserveeringuga, sest üks asutus korraldas seal jõulupeo! Tore!
 
**************************************************
 

Friday, January 2, 2015

Lauri Luik on see....

...kes püüab ullikesi!
Riigikogu Haapsalu raudtee toetusgrupist ega tegemistest pole MITTE MIDAGI KUULDA!
Tehtud FB lehe Taastame Haapsalu Raudtee postituste jaoks AEGA EI JAGUNUD. KA HUVI.
Ühelgi rongiootamie päeval POLE TEDA NÄHTUD.




On väga huvitav kui rongisoovijate juttu kommenteerib rongivastaste esindaja ja veel kiidab ennast!!! Kas Taavi Rõivase eeskuju nakkav? Kelle arvates Eesti sai endale väga-väga hea peaministri? Pole vajagi midagi head ära teha, piisab enesereklaamist ja valijad on sillas?

Täiesti müstiline maa see Eestimaa! Väga paljud püüavad otsustajatele selgeks teha, mida teha, kuidas teha, miks teha. Otsustajad plaksutavad ja kiidavad ennast maailma parimaks kodanikuühiskonna kaasajaks! Ning silmagi pilgutamata valetavad nii et suu suitseb!

Ma ei salli valetamiste ega teesklemist! Veel vähem teiste vaeva enda nimele kirjutamist! 

Valid Reformierakonna, saad tühja Eestimaa!

2 comments:

  1. Kõige suurem raudteeentusiast on muidugi Lauri Luik reformierakonnast kes JÄTKAB kangelaslikku võitlust Haapsalu Raudtee taastamise eest! Ja üldse on ta hea inimene. Sügiseti aitab puudel lehti langetada ja kevadel uusi pungi ajada jne. Kõike seda reformierakonna kindlal juhtimisel. Ivan Orav võib nüüd rahus vabadusristi all puhata. Lõpuks ometi on üks noor sirgeseljaline mees vana sepa ameti üle võtnud. Orava sepikojas mis aastaid tühjana seisnud käib jälle lakkamatu vilgas töö. Ääsid hõõguvad. Vahva Lauri sepahaamer välgub jõuliselt ja kiiremini kui singeri masina nõel. Mida kõike on raudtee jaoks tarvis sepistada. Kilomeetrite kaupa rööpaid, rööpanaelu, elektriliini poste ja mida kõike veel. Võitlus käib! KINDLALT EDASI!

    Reply
  2. Vanainimeste suur lemmik on ta muidugi ka http://www.aripaev.ee/uudised/2013/05/06/lauri-luik-pani-vanaema-haali-puudma

     

    ***********************************************

     

    Sunday, January 4, 2015

    Vene laat 2015.


    Taas oli päev ilma lumeta ja tormine, kohati ka väikesed üleujutused.. Küllap mõjutas ka ilm, et seekord oli laat tagasihoidlikum kui mullu. Ometi, aeg-ajalt kuulda virinat, et midagi ei toimu. Ja siis kui toimub, ei tule paljud kodustki välja!? Rahvast võinuks kordi rohkem olla, sest tore päev oli ikkagi ja paljud olid vaeva näinud. 


    Pardid vist olid olukorraga rahul!



    Aga endiselt oodatakse rongi. Turg oli aga enne kl 12 tühi mis tühi! Ehk peakski siin laata korraldama? Letid olemas, ruumi on!?

    Kerge hommikueine Talumehe Kõrtsis. Hea!


    Aga tasapisi hakati kogunema.

    Foto: Arvo Tarmula


    Kohal nii teada-tuntud Ristemäe kui Vana-Torokse talu. Piprane suitsusüda ikka imehea...









    Kärjemesi tundus nii ahvatlev, loodan, et kes maitsenud, see rahule jäänud...




    Kõleda tormituule eest poeti varjulegi. Aga au neile esinejatele, kes vapralt vastu pidasid!


    Nurme Bistroo pakkus väga maitsvaid pelmeene, kuigi 3 eurot 6 pelmeeni eest ikkagi ilmselgelt liiga palju küsitud!




     Väga palju oli tuttavaid, sõpru ja HRT sõpru!





    Kuidas siis ilma suitsukalata!?




    Sotsid tegid ka omale väikest promo pakkudes pannkookide kõrvale nänni või vastupidi. Ma ei jõudnudki pannkooke proovima, aga kindlasti olid need head. Mitte et ma mekkimata oleks jätnud poliitiliste veendumuste tõttu...


    Kahjuks jäi siin küsimata, kelle toodanguga tegu, aga tundus, et hoopiski lätlaste-leedulaste kaup. Võib-olla eksisin...





    Siit ma aga ostmata ei lahkunud! Imeliselt maitsev kalasupp ja vimmavõileib!


    Foto: R. Helisma.


























    Nii mekkis igaüks sööke-jooke ja meel oli hea!








    Paroodiad ei olnud just kõige paremini ehk välja kukkunud, aga küllap jättis oma jälje ka karm ilm. Rahvakunstiansamblid kõlasid justkui paremini. Ehk see vaid maitse küsimus.























    Kas Innaril pealinnas kõht tühjaks jäänud? Sõi siin ja sõi seal, küllap Läänemaal vist kõik nii hea!






    Paljudele sai soovida ja paljud soovisid head uut aastat!


















    Kuidas maitses heeringavõileib?















    Ei seganud torm kellelgi päeva nautimast.
    Muide, Talumehe Kõrtsis näidati nõukaaegseid armsaid ja südamlikke multikaid. Ja kuigi info oli teada, siis ikka jäädi lastega koju. Milles küll küsimus?




    Kui aga rong polnuks pime ja kõle, siis olnuks külalisi kordades rohkem! Rääkisin ka Peterburi turistidega ja kuigi hetkel mureküsimus vene rublas, siis ka nemad pidasid rongi oluliseks!

    Muide, oluliseks seda ei pea aga poliitikud pealinnast ja ka suuresti ka meedia. Kutsusin neid küll, aga ükskõiksus on nii suur selle vastu, mis Eestimaast saab. Isegi siis kui pakutakse head-paremat! Küllap aga pealinna poliitikutele sellest jääb väheks. Vaja on sooja kohta Brüsselis, mitte kõlredal ääremaal.
    Loodan väga, et tulijaid jäid rahule ja nautisid päeva. Vähemalt vihma ei saadanud, lubasin ju natuke paremat ilma...

    Kohtumiseni Vene Laadal 2016!

     

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar