Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. oktoober 2021

Uhkusest kummis... kehaosa läheb lõhki... Okt 2013.

 

Wednesday, October 23, 2013

Uhkusest kummis...kehaosa läheb lõhki....

Enamasti ma lihtsalt vahutan, kui mõni probleem üles kerkib. Praegu olen marus. Sest sattusin ise s... organiseerimise ohvriks. Vabandan väga juba ette, kui siin teemas ropendan, aga muidu lihtsalt ei saa....


Tulin täna Viljandist ja et remondi tõttu on "aken", siis sõitsin vaid Liivani. Paras segadus seal oli, keegi juba mingist rongis maha jäänud ja otsis Viljandi rongi. Ei ühtegi asjapulka, kes kõleda tuule käes organiseeriks. Vaid vabatahtlik pritsumees Manivald Juga möllas koju sõitmisega koos reisijatega. Muretses noh. Ja inimene, kes otsis Viljandi rongi, sest ühest rongis juba maha jäänud, kobis rongi sooja. Sest pole ju kuskil olla. Inimlikult. Õnneks tundsin juba jama ette ja kraaksusin mikrofoni, et enne läheb ka Pärnu rong. Tormasidki vagunist välja ja küsisid KUST rong siis läheb.  Naljakas oli, aga samas kurb. Jõudsid need inimesed rongile. Hea seegi. Mina jõudsin lõpuks depoosse, terve sõidu poolenisti üksi tööd teinud, andsin ära vidinad ja lidusin T-Väikse jaama. Kus info järgi väljub buss 9.30 Balti jaama. Ootasin, külmetasin, helistasin tutvuse poolest tuttavale vagunisaatjale ja selgus, et....bussijuht ei kavatsenudki jaama sõita. Peatus hoopis T-Väikse bussipeatuses. Nagu ka kuulsas firmas Elroni Vabariik, kartsin ka siin jamasid. Ja selle ma kaela saingi. Kusjuures nagu ka Elroni puhul, olen ma siingi ammu öelnud: Asendusbusside süsteem peab olema konkreetselt paigas. Reaktsioon nagu sii riigis üldse, täiesti pekkis! Ja nii ma jäingi "rongist" maha. Külmetanud, kobisin lõpuks trammi peale, kuigi esimese asjan nii marus olles, oleks tahtnud kellelegi jalaga perse anda....
Oleks võinud ju küsida Budejovice jaamaülemalt, kus on rong. Aga ta vaeseke isegi taksot mänginud, et kellegi tegematajätmiste tõttu mõnigi reisija rongile viia....


 Oi, raisk, ma olin tige. Sest kõigele lisaks pidin ootama kõleda tuule käes olematutes ootekodades trammi. Mitmes, sest pole ka ju trammi nr 6. - Tondi - Kopli. Ei pidavat olema vajalik!

Võiks ju mõelda, et küll on hea, kui reisirongiliiklus läheb riigi kätte!? Kas ikka on?


Pool aastat ja rohkemgi tagasi kirjutasin ossipi-onule (nagu tsauuuu ütleb), püüdsin koos blogi linkidega viidata raudtee spetsiifikale Elektriraudtee FB-lehel, rääkisin ühe ja teisega. Kahel põhjusel. Et ei kannataks ei reisija ega ühistranspordi ehk riigi maine ning asjad laheneks sujuvalt. Suhtumine "sealtpoolt" oli hullem kui igasugune kirjavahetus riigi- või KOV-ametnikega. Me ise oleme targad, oli põhiline vastus! Püüdsin mitte väga tihti "peale käia", ootasin ikka, et Elron vastab või tunneb huvi või tambid minu seisukohad maapõhja. Null! Nüüd siis püüdsin FB-lehel põhilised puudused välja tuua. Juhan Parts pole mind ära blokkinud, aga riik ehk riigiettevõte tegi seda. Ka isikliku konto. Võiksin ju ka Eestimaa Blogi konto alt kirjutada või sada FB-libakontot teha. Miks? Kui Elroni tase on selline, et mitte s.... sealt ei saagi olema? Terve punt tegijaid ei suuda hakkama saada ühe kommijaga? Muide, nüüdseks selgunud, et "vaenlasi" rohkemgi! Elron kustutab juba mitmete kommijate arvamusi. Muide, need kommijad on reisijad, kes toovad raha tagasi riigile ehk riigiettevõttele! Mis toimub?

Elron teeb sõiduplaane mingi täiesti idiootliku (vabandan veel kord ropendamise pärast!) valemi järgi. Ise midagi taipamata, läheb....mingi osa sisikonnas, keema. Ja targad, kes meedias andnud tohutult lubadusi (millede tühjuse eest ma ka neid heast südamest  hoiatasin), ei suuda tulla toime esimese kriitikaga?

Huvitav, mida teeksid ossipid-partsud, kui neile jääks tulemata limusiin, kõledas Eestimaa kliimas? Kas lööks mõistuse paika? Ei, enam ei usu. Aga ka valimised on kaugel. Need, mis muudaks ehk riiki ja tooks võimule helmed-aasmäed. Ja kas üldse toob? Sest tohutu hulk inimesi jätab valimata. Mida eim tohi mingil juhul teha. Mõistan, et tegemist on sügava pettumusega. Aga ikkagi nii ei tohi! Sest siis jääbki etteotsa see, kelle limusiin tulemata ei jää!

Pean ütlema, et valimised, eriti Tallinnas, olid pettumus. Keskerakonnale ei läinud mitte helmete-aasmäede hääled, vaid klounide ja läbikukkunud muusikute hääled. Kui valida olnuks Ets või rahvuslikud jõud, nutaks Ets praegu sukasäärde. Sest Ets ei tööta vaid istub banaani otsas. Koju sõites vaatasin "töötava" Tallinna ühistranspordi skeemi peatuses. Trammiliini värv oli kustunud, küllap ei suudeta ka seal tööd teha.


Kus on riik? Maanteeamet? Liikluses peab olema ettevaatlik, aga kui Eestimaa heitlikus kliimas on muutused kerged tulema, peaks ka hooldus olema tasemel?
Helistasin Maanteeametisse, aga ma ei usu teragi, et keegi oleks liivakotiga jooksnud....


Mis saab aga inimestest kogu Eestis? Mis saab Haapsalust? Läänemaast?

Kus pilt tehtud? Kümned poliitikud, pakkuge variante!?

Mõni poliitik võttis Soomes oma pudeli kaasa. Mõni ei sõidagi rongiga. Mõni....ei mõista, et meil ka teisi inimesi?





Muide, Haapsalu raudtee eest võitlevad poliitikud, ma pole veel ÜHTEGI Teie arvamust siin näinud? 

 Aga sõber Soobel ikka ütles, et persetamiseks on need pingid niiiii head ja Tarmu soovitas ujuda pärivoolu.... Kuhu me siis jõuame? Mitte sinna, kuhu ma tahaks. Hinges olevasse Eestimaasse!

No lepime siis Elroni saastaga! Nii tore on ju pugeda tegijatele!?

Kass nillib kala, mida ei tule....

*****************************************************

Mõtlesin, kas minna Elroni infopäevale või mitte. Aga pole vist mõtet. Nagunii ei suuda ma suud kinni hoida ja esitan küsimusi.  Kasvõi selle kohta, kuidas töövestlusel lubatakse ratastega sõit tasuliseks teha. Kas tase on tõesti selline? Arvatakse, et rattamatkajad siis ei tule? Päris õudne kui riigiettevõte on sellise tasemega. Ei mingit vigade tunnistamist ega arutelugi, et vaguneid juurde osta?

Küsimusi oleks muidugi rohkem, vastata see firma aga ei oska. Seda FB-s ka näha. Kuidas saab riik olla nii äpu? Hullem kui "TÖÖTAB" Savisaar. Miks kiruda Etsi, kes teinud tasuta sõiduvõimaluse, kuigi viletsalt? Muu poole pealt aga valitsus ju hullemgi!? Teeb vauid euroopale meeldimiseks, mitte inimeste jaoks! RB-st ma ei räägigi.

Nii meie riik p.... keerataksegi....


On imeline tunne olla olemas ja teha midagi inimeste heaks. Miks seda ei tunne riik ega ametnikud? Kas oleme valinud enda eest hoolitsema saasta? Parts ka kirjutab oma mkmi lehel mingist välisraudteelasest, kodust aga ei sõnagi? On see kodu siis nii vastik? Kas aga Elroni bossid üldse ei oma südant? Vist mitte, peaasi, et raha tiksub arvele.... Müüdavad hinged....

***********************************************

Imelik, hetk tagasi oli  mingi imelik telefonikõne!? Mingist töövestlusest.... Peaks ehk vaatame, kas FB-lehel kommenteerimse õigus vabale kodanilkule tagasi antud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar