Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Aug 2016 - Glasnost tõi kaasa uute ajalehtede massilise ilmumise, apteegireform 2010-ndatel vastuseisu.

 

Monday, August 29, 2016

Ajalehtede ja -kirjade kuldaeg


Kunagi oli ajalehti-ajakirju nagu seeni pärast vihma. Mõnest ilmuski vaid üks number. Hea äri oli muidugi ristsõnade väljaandmine. Aga kõigist ei jõuaks vist pilte tehagi. kas mõni tuleb tuttav ette?













































































































 
***************************************************************************
 
 

Wednesday, August 31, 2016

Apteegiketid pinges!


Isegi mürgine kärbseseen võib tähendada tervise jaoks abi. Kui targalt käituda.


Ketiapteekide jaoks aga tähendab tervis vaid raha! Proviisorapteegid peavad tulema ja loodame, et kettide lobbitöö ei kanna vilja! Sest nende väited ei kannata kriitikat ja on tegelikkuses hämamine ja keerutamine.

 Rebane on kindel, et kolmveerand apteekidest ei kao, aga kui kaob veerand, olevat kõik hästi. See, et osa apteeke üleminekuaja lõpuks uksed kinni paneb, on apteekrite liidu juhi sõnul ainult positiivne, kuna Eestis on linnades ülearu palju apteeke, mis on keskustes ja suurtes kaubanduskettides peadpidi koos. «Paljud neist lihtsalt vegeteerivad, tootes kahjumit ja oodates paremaid aegu,» ütles Rebane. «Siit ka põhjus, miks meil on suur erialase tööjõu puudus ja miks apteegiketid räägivad väga väikesest või olematust kasumist.»

......
 
«Kaob ära ebavõrdne konkurents, mis praegu apteegiturgu rikub. Praegu lähevad apteegi ressursid enamasti ellujäämise tagamiseks,» rääkis ta. «Kui olukord apteegimajanduses on stabiliseerunud, loodud ka apteeke toetav avalik-õiguslik organisatsioon, hakkavad apteegid investeerima arengusse, olles osa esmatasandi tervishoiusüsteemist ja töötades patsiendi heaks.»

Muidugi püütakse nüüd leida võimalusi apteekide müümiseks. Proviisoritel peaks aga olema kangust - kui hind on üle mõistuse kõrge, siis ostmine jäägu ära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar