Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Juuni 2016 - Rõuge ja Võru.

 


kolmapäev, 15. juuni 2016

Rõuge.



Suvepäevad Rõuges. Kauge sõit, aga eelkõige läksin just seepärast, et kasutada ära hea võimalus jõuda kanti, kuhu mu jalg pole astunud. Muidugi, selle mõne päevaga jala kaugele ei jõua ja vaadata oleks seal veel küll ja küll. Väike samm aga siiski minu jaoks....


Ööbikuorus olemas ka uhke Villa, kuid meie olime Ööbikuoru puhkekeskuses. Erinevad majutusvõimalused pakuvad kõigile midagi. Esimese öö kämpingumajas, teise aga televiisoriga ja dushiga toas Jalka EM ju ka, kuigi ma eriline fanatt pole. Kui aga puhkus, siis ometi võib ju nautida nii, nagu hetkel täpselt soovid. Ei teinud ma mingeid plaane ja lasin asjadel omasoodu voolata...


Ööbikuorg. Rõuge Liinjärv.




Rõuge ja ka Haanja järvedes üldiselt vähe veelinde pesitsemas. Eks põhjuseks ka see,et kaldavööde kitsas, järved ju sügavad!
Liinjärves taimestikust siis vesikuppu (muide, vesiroosi oli ka vähe näha), konnaosja, pilliroogu, ujuvat penikeelt, vesikatku, vist ka mingit mändvetikat, tarna, ubalehte, kaldal ka veidi käpalisi.




















Rõuge Suurjärv!






Särjesilm?




Pilliroogu ja natuke vist nagu ka kõrkjaid.








Kaelus-penikeel?


Siberi võhumõõk. Natuke.






Puhkekeskus asub kõrgel kaldal.





Käidi ka siin ekskursioonil, aga mul paraku käimata jäigi.


http://www.rougemuuseum.ee/tookoja-ajalugu-11






Vaade Ööbikuoru Villale üle Liinjärve. Taga, vasakul serval, paistab ka Valgjärv.









Öised külalised.










Hommikune jalutuskäik. Talukohvik polnud veel avatud.




Veel kaadreid Suurjärvest.








Mingi penikeel?




















Kaussjärv. Tegelikult on ääretult mõnus, et järved nii koos on. Hea võimalus nautida ja rohkem ülevaadet saada.











Kaubandus olemas, nii et kel plaan minna, ostke ikka koha pealt. Parem kui väiketootjate kaupa, aga häda korral saab ka A&O-st.




Siin oli üllatavalt palju kaupa! Toidukaupa talunikelt ka, kuigi neid paraku vähevõitu. Ostsin head rabarberimahlajooki, mida isegi veel lahjendasin. Külmalt no tõsiselt jumalate jook!






Oleksin ka hoidiseid ostnud, paraku, seljakotti suurt midagi enam ei mahtunud. Aga loodan, et annan oma panuse selle reklaamimisega. Või hiljem mujalt ostmisega.















































Saarsilla kohvik


http://rohelinemagnet.blogspot.com.ee/2011/05/saarsilla-talukohvik-rouges.html


Kohvik on ja hooaeg käima minemas. Paraku, ega paljud möödasõitjad vist märkagi?
Kuidas teha nii, et eestimaa inimesed juba puhkama minnes teaks ja mõtleks kohaliku elu toetamisele? Kuidas teavitada, et ON veel olemas kohti, kus midagi on, peale peavarju siis ka süüa?




















Rõuge 18. rattamaraton. Ka lapsi oli nende oma sõitudest osa võtmas ja küllap oli see neile põnev.























Suvel avatud iga päev!


http://voru.kontakt.ee/?language=est&model=infopage&page=info_page&company_where=v%C3%B5rumaa&id=525231&name=%C3%96%C3%B6bikuoru%20Keskus&what=E.S




















































Ostsin ka forellilõike, aga kõht hirmtäis ja kaasa tassida ebamugav (ehk lekib kotis!). Seega, kinkisin Puhkekeskuse perenaisele. Tänuks hea majutuse ja lahkuse eest!













Kraav, mis edasi läheb Valgjärve.











Valgjärv.



















Puhkus jätkub.....

********************************



kolmapäev, 15. juuni 2016

Võru.



Pean ausalt tunnistama, et ma ei ole linnainimene. Ja kui peaksin valima, siis eelkõige Haapsalu. Võru linnaga sel lühikesel kohtumisel sidet ei tekkinud. Mitte et seal polnuks ilus.




Ometi oli tunda ka seda, et linn ei ole heas seisus. Tehakse ja toimetatakse, aga tulubaas vist ei ole parim. Ääremaa ikkagi. Tahaks väga, et Võru saaks positiivse tõuke ja elu siinkandis muutuks tunduvalt paremaks.










Tamula muidugi ilus!


















Aga juuni keskpaik ja söögikoht rannas suletud? Puhkajaid võis samuti lugeda näppudel kokku! Mis teha? Kuidas Võru puhkajate mekaks taas muuta?


























Bussijaama lähedal oli sobivalt tehtud isegi kettagolf.







Navitrolla!











Päris maitsev päevapraad oli!












Siin aga hea näide, kui väga meil mõeldakse inimestele. Jutumärkides muidugi! Pole varjulist kohtagi, bussijuht oma bussiga võib tunde päikese käes küpseda!
Muidugi, iseküsimus on see, kas bussijaam peaks olema siin?.......







.......Või hoopis siin? Koos rongipeatusega, siinsamas kõveral. Parklad jm kaasa arvatud! See ei keelaks ju bussidel ka kesklinnas peatust teha. Aga rongiliiklus tuleb tagasi tuua ja lükata pr Palo, hr Pevkur jt sinna, kuhu nad lükkasid Võru rongi. Kraavi! Paraku on siingi pohhuism valitseva koalitsiooni(?) erakondade mentaliteet! Kas Eesti jõuab nii kindlalt kuhugi? Ei, kakerdame viimase viie piirimail ja sinna me jääme. Vabandust, küllap langeme veelgi allapoole....












































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar