Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Jaan 2016 - kohvik "Sõbrad", Looduse Omnibuss ja 5. aastaaeg ning ELuS-i pilte läbi aegade.

Sunday, January 31, 2016

Kalamajas avati uus kohvik - rutake, seltsimehed unetud!

Pealkiri on inspireeritud kohvik "Sõbrad" FB-lehelt. Ja on nagu rusikas silmaauku. Igatahes minul tagasiteel kuidagi seostus see "Lääne-Eesti uue avatava sanatooriumiga ja kõigepealt muudame rannajoont....."


Rannajoont siin muidugi ei muudetud, kuid sisu on kõvasti teine võrreldes sellega, mis siin enne oli. Ega ma õieti mäletagi, mis oli. Täna, pühapäeval, oli uues kohvikus külastajaid igatahes küllaga. Kusjuures, kuidas sellised kohvikud (oma olemuselt igati sobivad Kalamajja ja samas tegelikult ka Balti jaama, rongireisijatele) üldse suudavad kahe kuuga omale klientuuri tagada, kui pole isegi suuri silte ega muud, mis teeks halli hiirekese sarnase maja märgatavaks möödakäijatele ja -sõitjatele? Küllap selleks on tase ja selle hoidmine. Reklaam suust-suhu on alati kõige parem! Ja seda igatahes toidud ning teeninus ka tõestasid!


Interjöör on tehtud mõnusalt, pehmelt ja mugavalt. Kirju-mirju, kuid hetkekski ei tundu miski ülepakutud. Vast ainuke, mida mina muudaks, oleks teleri-muusika sümbioos. Head muusikat on küllaga (ja siingi oli see mõnus), rohkem võiks aga see olla "käigus" videotena. Jah, suusahüppeid vaataks ka, aga kas ikka siin ja seekord, sööki nautides? Tullakse ju sageli seltskonnaga ja perega, vaevalt, et nii väga vaatajaid on. Küll aga hea muusika heade videotena oleks lisaväärtus. Ka pühapäeval, pannkoogipäeval, kui tullakse ka lastega. Nii et ega alati ei peagi olema vaid muusika, ajuti võib vabalt lasta musta-valge koera, lammas Shauni jt multikaid. HÄID multikaid. Niisugune uitmõte tekkis.
Muidugi ka Gena ja Potsataja multikas ja helesinine vagun oleks asja ette. On ju see kohvik kindlasti sobiv rongisõitjatele!


Lauale toodi ka vesi, kusjuures vähetähtis pole ka sellised omapärased pudelid-klaasid. Sööki oodates jätkus aga aega ringi vaadata, nii seinu kui lage kui külastajaid. Ja ei olnud meie ainukesed, kel kaelad kõveras.




"Rahvusromantilises" stiilis oli isegi telekas. Lauad-toolid erinevad, nii et valik on olemas, kui muidugi enne teisi kohale jõuda....





Menüü vaadatud, sai natuke teist lage vaadatud. Ilus, kurat!



Pühapäeviti siis pannkoogipäevad. Tööpäevadel aga on ka päevatoidud, tundub, et vägagi soodsate hindadega. Nii peaks see sobima lõunatamiseks nii reisijatele, kui veduri- ja bussijuhtidele, teenindajatele - kellele iganes.


Mereandide supp - tõeline maitsepärl! 
Pärl oli ka Kalamaja pelmeenid koorese kastmega. Sellest kastmest ei jäänud tilkagi järgi. 
Nagu ka lõhest ja pannkookidest. Lõhele juurdevalitud köögiviljad olid müstiliselt head isegi minule, kes nii väga köögiviljasõber ei ole. Kõik detailid pigem tasakaalustasid üksteist. Ja igatahes supist-praest või mingist muust kahest toidust saab kõhu korralikult täis






Samas majas on ka hotell. Loomulikult, pealinna visiitkaardi, vaksali, juurde peabki kuuluma hotell. Ja kui turistile-külalisele pakutakse niivõrd head toitu, siis võib seegi meelitada nii mõnegi Tallinna külalise siiasamasse tagasi. Usun, et hotell isegi selline kodune ja mõnus!
Igatahes 10 punkti võib anda ilma ühegi südametunnistusepiinakribalata!



Seltsimehed unetud, rutake...... 
 
***************************************************** 



pühapäev, 7. veebruar 2016

Looduse Omnibuss viib viiendasse aastaaega.



Eile õhtul prahvatas mu ees lahti Looduse Omnibussi reis ja hommikul olin juba bussis.....




Kui üldse midagi Looduse Omnibussi imeliste reiside juures teisiti teha, siis kindlasti peaks Tallinnast olema reisi alguspunktiks Balti jaam, kui kõikide ühistranspordiliikide sõlmpunkt. Sinna on väga paljudel tulla igati mugavam, nii rongiga kui muudmoodi. Rahvusraamatukogu ees võib aga ikka peatuse teha ju!
Ja kui sõidusuunaga ning muude asjaoludega sobib, siis vahel võiks bussi maanteelt eemale jätta ning istuda sinna alles Tartus või Toris või Riisiperes vm. Nii oleks bussisõit lühem, inimestel mugavam ja kaasa saaks tulla ka inimesed Tapalt või Raplast või Keilast....




Aga seekord sai teha peatuse Kükametsas, ei, Kükital ikka. Kellele kohvi, kellele kergendus, kellel maitsvad vorstid-singid....




Enne "päris" Soomaale jõudmist põikasime ka Suure-Kõpu mõisa. Hea, et on selliseid hea auraga kohti ja hea, et seal saavad õppida õpilased.





















































































Seejärel võtsime suuna Tõramaale. Tee peal sõitsime mööda Tipu koolimajast. See tuletab mulle ikka meelde, et Viljandisse (Viljandimaale) taheti teha midagi keskkonnaga seoses. Mis see küll oli?
Ahhaa!
http://www.viljandimaa.ee/?mod=news&id=1658
Äkki pidanuks see tehtama hoopis Kõppu või Tippu? Mis keskkonnaharidusest me linnas ikka räägime? Ja veel tahame elu maal säilitada? Kui ikka tahame!?




















Tõramaa, Soomaa Rahvuspargi Keskus. Muide, siin pildil paremal näha olevas majakeses olen kunagi matkal ka ööbinud! Superkant puhkamiseks ja rattamatkadeks!











Ma otsustasin jääda ikkagi oma liistude juurde, kuigi kripeldas kõvasti. Aga kartsin, et sombuse ilmaga jäävad pildid "trassilt" nadiks, seepärast keskendusin jäälõhkuja mängimise asemel päeva jäädvustamisele. Pealegi, snorgeldamiseks varavõitu.....
Aga ilus oli päev ikkagi!





















































































































Peab mainima, et selline lahendus väärib aplausi. Matkarada ei ole nii üldsegi libe! Ja üldse, ära on tehtud ikka ülikõva töö!












































Hoiame loodust!



























Jaan Riis oma meeskonnaga on ikka fantastilised!




Läbi bussiakna muidugi udune, kuid emotsioon ikkagi!




















Mulle meeldivad rabarajad, vaikus ja värvid!

























































































Edu jätkuvalt Looduse Omnibussile ja kaasalööjatele!

 **************************************************************

 

Saturday, February 6, 2016

Looduseuurijate suvepäevadelt läbi aegade.


Kaisma?













Taevaskoja-Valgemetsa 




























 





























 Need pildid peaks olema Nelijärve kokkutulekust.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar