Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Apr 2016 - Andrei Vesterinen ja Eesti rahvas, Vägeva linn 2, reisija versus Elron ja Recado ekraanid parvlaevadel.

 

Wednesday, April 20, 2016

Andrei Vesterinen arvab.



Tore, et keegi võõrkeelsetest (emakeelena siis põhimõtteliselt) oma arvamust avaldab. Ma ei tea, kas see on nii tore, et sarnaselt riigitelevisiooni saatejuhile, tembeldatakse kedagi  idioodiks. Aga see on Andrei arvamus.
Ma ei tea, mida Martin Helme vastab. Mõtisklen aga ise nende kolme küsimuse üle.

1. Kas Te teate, et vene keelt kõnelevad inimesed on Eesti territooriumil elanud sajandite kaupa?
Kui Te seda ei teadnud, siis julgen Teile meelde tuletada, et vene keelt kõnelevad inimesed elavad Eesti territooriumil juba väga kaua ning elavad ka edaspidi. Meeldib see Teile või mitte.

 Meeldib see Teile või mitte. HARJUGE SELLEGA!

Rõhutaks ka trükitähtedega? HARJUME SELLEGA SIIS, KUI SIIN ELAVAD VENELASED ÕPIVAD SELGEKS EESTI KEELE VÕI VÄHEMALT OLEKS ABSOLUUTSES ENAMUSES SEDA AMMU TEINUD HARJUGE SELLEGA!

Miks ma rõhutasin? Sest venelane Eestis oleks pidanud ammu aru saama ühest asjast: kui soovid, et sinuga harjutakse, austatakse, sõbrunetakse jne, siis on vaja siia tulles omada austust selle maa ja rahva vastu. Pealegi, ma ei pea harjuma sellega, et aegade jooksul on tahetud seda maad venestada ja siia toodud selle nimel sadu tuhandeid võõrkeelseid inimesi. Sama võib juhtuda ka nüüd, aga ma ei tea, kuidas Teile siis siin meeldib, kui võõrkeelseid (mitte venekeelseid) inimesi saab siin, Sinu ja minu kõrval olema samuti sadu tuhandeid!?

Eestlased on siin maal elanud kauemgi ja rohkearvulisemalt. Omas kodus. HARJUGE SELLEGA!

2. Kas Te teate, Martin Helme, et vene keelt kõnelevad inimesed Eestis on samuti õigusvõimelised nagu eesti keelt kõnelevad inimesed?
Kui Te seda ei teadnud, siis julgen Teile meelde tuletada, et vene keelt kõnelevad inimesed Eestis töötavad siin, maksavad makse, loovad peresid, teenivad aega, panustavad Eesti elu parandamisse. Vene keelt kõnelevad inimesed Eestis on samuti õigusvõimeline ühiskonna osa riigist. Nii on olnud, on ja hakkab olema.

 Meeldib see Teile või mitte. HARJUGE SELLEGA!

Venekeelsed inimesed elavad siin. Neist osa maksvad makse jms. Osa aga ei maksa makse, veavad üle piiri salasigarette, püüavad salapüüdjatena kala, sõimavad eestlasi fashistideks, arvavad, et vabastamine ongi see, kui vabastaja (armee) ei lähe tagasi koju.
Või kui "õigusvõimelised" (ma isegi ei saa aru, mida see sõna tähendab!) olid Pronksöö "rahvuskangelased"?

Normaalsed inimesed sellega ei lepi ja seda õigeks ei pea. HARJUGE SELEGA!

3. Kas te Teate, et põhiprobleemiks Eestis on poliitikud, kes ei suuda mitmete aastate jooksul muuta elu Eestis paremaks?

Kui Te seda ei teadnud, Martin Helme, siis julgen Teile meelde tuletada, et rahvas on väsinud poliitikute valedest ning selliseid provokaatoreid nagu Teie, Martin Helme, rahvas ei usu. Te üritate alati väljendada oma vihkamist Eestis elava vene keelt kõneleva ühiskonna suhtes. Teil on üks eesmärk – õhutada vaenu eestlaste ja venelaste vahel. Vene keelt kõneleval ühiskonnal on samasugused õigused nagu eesti keelt kõneleval ühiskonnal. Meie- Eestis elavad vene keelt kõnelevad inimesed – oleme Eesti ühiskonna lahutamatu osa.

Meeldib see Teile või mitte. HARJUGE SELLEGA!

Kas Te teate, et elu paremaks muuta saab üldjuhul vaid poliitik, kes on võimul? Kas Te teate, et rahvas on väsinud just nende valedest ja provokatiivsest käitumisest? Milleson süüdi Martin Helme jt opositsioonipoliitikud, et elu paremaks pole muutunud? Äkki olete valinud valesid poliitikuid?

Rahvus oli, on ja jääb. HARJUGE SELLEGA!

Ega mu vastused polegi midagi hiilgavat. Ometi, iga inimene, eestlane või venelane, on austustvääriv ikka siis, kui suudab ise austada neid, kes tahavad sellele maale ja seega ka rahvale parimat.

Ühe asja lisaks veel. Ma ei tea, kas Andrei Venemaal või venelased ise oma kodumaal tahaks nii väga, et nende riiki juhiks hiinlane või ameeriklane? Või kui oleks juhtunud nii, et Venemaa oleks vabastanud näiteks hiinlased ja jäänudki võimule, nagu meil olid võimul Venemaa-NL marionetid!? Või millisest rahvusest riigijuhi eest sõditakse Afganistanis? Nii ühel kui teisel pool rindejoont? Või kas Andrei teab, et Afganistani saadeti eestlasi ja venelasi nii eile kui nõukogude ajal. Sõdima. Kellegi eest. Kelle, jääb juba omaette küsimuseks.....

*********************

EKRE vastus.

http://m.ohtuleht.ee/728659/mart-helme-harjuge-ara-me-ei-kao-mitte-kusagile

***********************************************

 

Wednesday, April 20, 2016

Vägeva linn 2



Mulle vägagi meeldiks, kui Läänemaale tuleks töökohti juurde!
Aga kuidas oleks, kui ühe ametniku (ametkonna) külastamiseks pead sõitma Pärnust Haapsallu, teise juurde Põlvasse?

Ei, kulla tegelased. Eesti "ametkondade pealinn" peaks olema Kesk-Eestis. Kogu täiega! 

Välja arvatud ehk see. Selle koht peaks ju olema Kagu-Eestis!?


*************************

3. aug. 16.

Koliks Tallinnast välja, bla-bla-bla...


*********************** 
 
 

Monday, April 25, 2016

Reisija versus riigiettevõte.


 Tere! 

Leidsime õpilastega kohkumisega Teie kodulehelt uue, remondiaegse rongide sõiduplaani, milles õhtusel reisil 303 on Keava peatus likvideeritud. Samas ei ole mingit märkust ka asendusbussi kohta. Neid õpilasi ei ole küll palju, kuid siiski on ja peatus Pärnu rongile hädavajalik, sest õppeaasta lõpul oma logistilisi eelistusi muuta on väga ebamugav, kui mitte võimatu. Seoses sellega, kas ei ole võimalik õpilastele vastu tulla ja see peatus taastada? Olemasolev plaan kehtib 22. maini? Mis pärast seda? Kas tuleb nädalaks uus ajutine plaan ja siis 29. maist jälle uus - koos lõunase Pärnu rongiga. Äkki oleks siin ka mõtlemisainet lihtsuse huvides?



 Tere

 Edastan Teile Elroni müügi-ja arendusjuhi Ronnie Kongo vastuse. „Aitäh Teile kirja eest, oleme reisijate tagasiside eest väga tänulikud. Tõepoolest on raudteeremondist tingitult tehtud sõiduplaani muudatusi, mis kahjuks alati kõikidele reisijatele sobivad ei ole. Soovime ühest küljest tagada võimalikult paljudele inimestele sobivaid väljumisaegu, samas tuleb arvestada ka pikemaid sõite tegevate reisijatega, kelle jaoks on väga oluline ühendusaeg. Sellest tulenevalt olemegi sõiduplaani lisanud reise, mis kõigis peatustes ei peatu. Konkreetsete väljumisaegade valikul oleme me paraku üsna piiratud – Edelasuunal on raudtee üheteeline ning vastassuunalised rongid saavad teineteisest mööduda vaid üksikutes jaamades. Lisaks käib kogu Ida- ja Edelasuuna liiklus Balti jaama sisenedes ja sealt väljudes samuti ühte teed pidi. Eelnevast tulenevalt olimegi sunnitud õhtused Tallinn-Viljandi ja Tallinn-Pärnu rongid remondiperioodiks Tallinn-Lelle lõigul kokku haakima. Keava peatuse lisamine sellele rongile tähendaks lisaks nende kahe rongi sõiduaja pikenemisele ka mitme teise rongi sõiduplaani muutumist ning sõiduaja lisandumist, mis kokkuvõttes vähendaks reisirongiliikluse atraktiivsust. Saan siiski kinnitada, et me kindlasti püüame arvestada ka Keava/Kehtna inimestega, seejuures just antud kaalutlusest lähtuvalt saigi Pärnu rongidele Keava peatus lisatud. Viljandi rongidele püüame kiirete ühenduste tagamise vajadusest lähtuvalt peatusi siiski mitte lisada. Arvestada tuleb ka asjaolu, et Kehtnasse ja Keavasse on kell 17:32 Tallinnast väljuva rongiga siiski võimalik sõita – rong saabub Raplasse kell 18:36 ning kell 18:40 väljub sealt buss Kehtnasse, peatudes ka Keava teel. Just rongilt bussile ümberistumise võimaldamiseks on antud bussile sissesõit Rapla raudteejaama juurde lisatud ning eri transpordiliikide kombineerimine elanike vajaduste rahuldamiseks on kindlasti positiivne ja süvenev trend.“ Paraku edasisi sõiduplaane ei tea me enne, kui Edelaraudtee meile oma järgnevad remondiplaanid saadab. See tähendab, et oleme sunnitud plaanid tegema vastavalt infraettevõtte remondigraafikule. Niipea, kui uued remondiplaanid teada, avaldame ka rongide sõiduplaanid kohe oma kodulehel. 

Lugupidamisega  ......

***

Kuidas kommenteerida? Ma reageerin ka KOHKUMUSEGA! Elroni algusaegadel oli Keava teema jutuks samamoodi. Nüüdseks on sellest möödas üle kahe aasta, seega ei saa enam ka "süüdistada", et kõik na uus ega kedagi lohutada "et küll kõik paika loksub"!
Täpsustuse huvides peab mainima, et silmas peeti eelkõige Kehtna-Pärnu õpilaste liikumist. No aga, see pole ju uudis? Kui omal ajal sellesama kohta küsiti, vastas (minu mäletamist mööda Elroni esindaja), et (sic PANGE TÄHELE!), PÄRNU MV POLE SOOVINUD PEATUST KEAVAS! Peale seda on korduvalt kirjutatud sellest, et KEAVAL PUUDUB ÜHENDUS PÄRNUGA HOMMIKUL NING ÕHTUL! S.t. et hommikul ei saa Keava inimesed sõita Pärnusse ning õhtul ei ole võimalik Pärnu (suuna) õpilastel võimalik sõita normaalselt koju Kehtnast. Kehtna õpilased on läbi aegade kasutanud selleks jala Keavasse rongile minekut. ja SELLEST reisija Elronile kirjutabki. Kuid Ronnie Kongo (minule mõnevõrra üllatuseks) seda ikka veel ei tea!? Miks ma nii arvan? Sest ta oma vastuses räägib Tallinnast Keavasse sõidu võimalusest, mitte Keavast Pärnusse! Ja üleüldse, Viljandisse on tõepoolest võimalik ka teistel kellaaegadel sõita, sellega ehk nii väga probleeme pole.
Eriti naljakas on lugeda seda, et üks peatus võib vähendada rongiliikluse atraktiivsust! No kamoon, ehk aitab juba? Näidake mulle reisijat, kes loobuks sõitmast, kui rong (Viljandi, remondi ajal) Keavas peatuks!?

Mida oleks mina reisijatele vastanud?

Tere!

Vabandan, et selline apsakas on juhtunud. Kuigi tegemiste on üheteelise raudteega ning sõiduplaani koostamisel arvestame ka nii kauge asjaga, kui Tallinna (Balti) jaama läbilaskevõime, peab tunnistama, et Keava peatuse lisamine ei mõjutaks oluliselt rongiliikluse kulgu. Tõepoolest, me poleks tohtinud lubada viga, mille tagajärjel "eelistasime" Viljandi rongi, jättes sellel peatuse "ära", märkamata, et see mõjutab ka Keava ühendusi Pärnuga.
Ka on meile antud teada teisest Keavaga seonduvast puudusest, nimelt ei saa hommikuti sõita Keavast Pärnusse, meie suvepealinna puhkama. Ka peame kahjuks tõdema, et Rapla MV ei ole suutnud siiani oluliselt lisada busse Raplast, Lellest jt kohtadest, tagamaks ümberistumisvõimaluste parandamist, kuid loodame koostöö paranemisele.
Kindlasti teeme lähiajal vigade paranduse ja tagame, et ühe sõidusuuna inimeste eelistamist teiste suhtes enam ei juhtu. Ühtlasi vabandame nii Teie, õpilaste kui kõigi teiste ees, kelle plaane meie viga on rikkunud ning loodame, et suudame tulevikus sõiduvõimalusi veelgi edendada.


Lugupidamisega....... 

***

Muidugi, vigade parandus ka homme võimalik!?


2 comments:

  1. Mis kiirrongist me tee remondi ajal üldse räägime? Ühe piirkonna sõiduvõimaluse nullimine punkti b on lubamatu teise piirkonna rongisõidu atraktiivsuse arvelt. Seda rongisõidu atraktiivsust rakendas Elron sellelsamal Pärnu liinil ligi poolteist aastat, enne kui aru saadi eraldi rongi vajalikkuset. Nüüd kipub aga kõik sinnasamusese paari aasta tagusesse aega tagasi loksuma. Pärnu rongid sõidavad taas konksu otsas ja on muutunud taas lühikeseks. Peagi koidab ka see päev. kui uuesti algab ümberistumistumine Lelles. Mul sellest atraktiivsusest veel alles väike videoklipp https://youtu.be/J9YEWc_pJvM

    Reply
  2. Tänud!

    Ehk tasub atraktsiivsust minna kaema homme, kui Viljandi rongis JAZZ-muusika?
    Aih, pagan, see rong ju Keavas ei peatu......

    Muidugi, komöödia võib ka atraktiivsust tõsta!?

    *********************************************** 

    Wednesday, April 27, 2016

    Recado - ekraaniga parvele.


    Kas riik ulatab abistava käe?


    Hea võimalus esimeseks sammuks.
    Nagu olen kirjutanud, siis meil on reklaam isegi mitte lapsekingades vaid lausa paljajalu. Nüüd on uued parved tulemas ja ka uued tegijad. Kuidas tehakse? Kas on lootust, et Recado Meedia ei oota vaid pakkumisi? Et algab tõsine koostöö kõikvõimalikke Eestist reklaamklippe tegevate organisatsioonidega? Et reklaamitakse mitte ainult saari vaid kogu Eestit? Nii meie inimeste kui välisturistide silmadele?

    Esimene "negatiivne" aisting tekkis juba artiklit lugedes. Miks on ekraanid vaid laevadel? Miks ei ole neid sadamates? Üksiti ehk veelgi kaugemal, Kuressaares, Kärdlas, Haapsalus? Kohtades, kus külastajad liiguvad? Miks mitte lausa Fra Mares, kus seni nii ekraanidel kui siseTV-s reklaamitakse ainult iseennast. Kui Recado saaks tegutseda suurelt, siis oleks riigi poolt pakutaval ka rohkem "kliente". Igal reklaamida soovijail oma raha eest samuti. Kas tõesti keegi arvab, et 7 ekraani peaks olema mingi tulus äri? Kui ongi, siis on see reklaamisoovijatele vaid ülisuur kulu ja väike tulu!

    Tahaks loota, tahaks......

    4 comments:

    1. Jaanus Järs Selles mõttes on sul õigus, et näiteks kui ma sel aastal Leedus-Poolas-Austrias ööbisin, jooksis hotellis mingi TV-1, mis reklaamis turistile väärsusi. Näiteks sain ma teada, mis paketid on hiinlastel Viinis ja Austrias või mida lapsega teha Poola looduskeskuses. Ka 3-4 a tagasi Berliinis, oli Kurfüstendammil hotellis linna TV sümdmusi tutvustav programm, ka Grüne Wochelt, kus ise viibisin. Kas selleks on vaja rohkem või vähem vahendeid ja missugusi, ei tea täpselt.

      Meeldib · Vasta · 2 minutit · Muudetud

      Reply
    2. Neeme Sihv jagas kasutaja Eesti Päevaleht postitust.
      9 tundi ·

      Siis tuleks asjad ümber mõelda! Tallinna TV on juba olemas ja levis. TEHKEM SELLEST ÜLERIIGILINE REKLAAMKANAL, MIS REKLAAMIB EESTIT EestiTurism.ee?
      jA SELLE KAUDU SAAKS SADAMAD, HOTELLID, RESTORANID JM NÄIDATAGI Puhka Eestis/EAS-i poolt tehtud videoid! Ideaalne võimalus ju!????
      Eesti Päevaleht
      10 tundi ·

      Tallinna Televisiooni ülalpidamiseks kulus eelmisel aastal üle kolme miljoni euro
      Juhtkiri: Tallinna TV-d ei vaja isegi Keskerakond
      Tallinna Televisiooni ülalpidamiseks kulus eelmisel aastal üle kolme miljoni euro, aga kas see on üldse mõttekas ettevõtmine? Keskerakond on pärast Edgar Savisaare esimehe kohalt lahkumist muutuste teel, ent siiani pole selge, mis…
      delfi.ee|Autor: Eesti Päevaleht
      Meeldib
      KommentaarJaga
      3 Maie Reidolf, Hindrek HM ja Marvi Leoke
      Kommentaarid
      Tiit Soorm
      Tiit Soorm . . . , millest XX % ulatuses kasutati eetri reostamiseks ja YY % suutis hr. Lepp päästa, millest tuleks talle määrata keskkonnakaitsealane preemia!
      Tühista meeldimine · Vasta · 2 · 8 tundi
      Neeme Sihv
      Neeme Sihv See teema jääb alati vaidlusaluseks, üks arvab nii ja teine naa. ERR jm kanalid olid jällegi teisele poole kallutatud. Pagan nendega, meil on olulisem reklaamida Eestit!
      Meeldib · Vasta · 1 · 8 tundi
      Neeme Sihv
      Kirjuta vastus...

      Jaanus Järs
      Jaanus Järs Reklaamiks Tallinnat? Reklaamis varemgi... teatud nurga alt. Aga ka provintsis vaadatakse .. mõne lehe või telefonipaketi reklaame. Aga kui on andmeid, et teda keegi piiri taga ka vaatab... võiks ka Eestit reklaamida. Kas vaatab?
      Tühista meeldimine · Vasta · 1 · 7 tundi
      Neeme Sihv
      Neeme Sihv Miks Tallinnat? Eestit ikka. Välisturistile (muidugi ka eestlasele endale), kes on siin ja on sadamas, spaas, restoranis, lennujaamas, vaksalis jne jne. Ekraanid on olemas, pilt on, aga hääl raadios. Selle asemel jooksevadki klipid. Ka sisetv-s nagu näiteks Fra Mares jm, saaks selle kanali jätta programmi. Koos õigusega teha ettevõttel endal vahepeal "reklaamipause", enda tutvustamiseks. Mis kasu on mingist saatest ekraanil praegu, kui häält pole? Reklaamid Tallinnas Pärnut, Pärnus reklaamitakse sind!?
      Meeldib · Vasta · 1 · 5 tundi
      Neeme Sihv
      Neeme Sihv Piiri taga vaatamiseks oleks vaja siis netivarianti, kustkaudu saab ka otse vaadata.
      Meeldib · Vasta · 5 tundi
      Jaanus Järs
      Jaanus Järs Selles mõttes on sul õigus, et näiteks kui ma sel aastal Leedus-Poolas-Austrias ööbisin, jooksis hotellis mingi TV-1, mis reklaamis turistile väärsusi. Näiteks sain ma teada, mis paketid on hiinlastel Viinis ja Austrias või mida lapsega teha Poola looduskeskuses. Ka 3-4 a tagasi Berliinis oli Kurfüstendammil hotellis linna TV sümdmusi tutvustav programm, ka Grüne Wochelt, kus ise viibisin. Kas selleks on vaja rohkem või vähem vahendeid ja missugusi, ei tea täpselt.
      Meeldib · Vasta · 3 tundi · Muudetud
      Neeme Sihv
      Neeme Sihv Tänud Sulle selle hea info eest! Sest just seda silmas peangi, anda infot ja kohati seda ka poolagressiivselt. Et ehk kui sadamas ikka istud või parvetad Hiiumaale või mõnuled mujal, siis hakkab sulle kasvõi silmanurgast silma see, mis sulle meeldida võib!

Estri Tiigi Polli-firmad ilmselt on uurinud TV kanalite vaatajate arve. Kahju oleks selliselt toiminud TTV st ilma jääda.
Tühista meeldimine · Vasta · 1 · 3 tundi
Merike Maemets
Merike Maemets Tallinna TV-s olid vähemalt MÕNED saated, mida tasus vaadata-kuulata eesotsas "Vaba mõtte Klubiga". Riigitelevisioonil polnud neid viimasel ajal ühtegi, mida tasuks vaadata (ei mõtle siin BBC loodusfilme, ilmateadet ja kordussaateid mahukast arhiivist). Lisaks on Tallinna TV-l olnud sellist armsat kodukootust ja isetegevusega on kaasnenud mõnevõrra isemõtlemist. Riigi-TV ainult impordib. Siis võiks juba otse väliskanaleid edastada....
Tühista meeldimine · Vasta · 3 · 2 tundi · Muudetud
Neeme Sihv
Neeme Sihv Aga äkki peaks TTV juhtkonna viima üle ETV-d juhtima? Ehk oskavadki parema programmi teha? ETV-s on häid asju, aga on ka palju rämpsu ja igasugused jutusaated jm tõepoolest rämpstasemel ja kallutatult. Saatejuhid sageli kalduvad äärmusluse manu ning tümitavad ja mõnitavad teatud saatekülalisi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar