Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Okt 2016 - ERM ja toit, kalaturg, Tallink spa ja Elvi Leit pildid Eestimaa Kivid grupist.

 

Sunday, October 2, 2016

ERM ja toit.


Ma ei tea, kas siit tiikidest tuleb ka kala ERM-i restorani või mitte. Praeguseks ERM-i avamine juba toimunud, hetkel skandaaliks Neitsi Maarja purustamine. See selleks.

Et olen aga siin varemgi ERM-i teemat puudutanud, siis sellega seoses üks väike uudis. Postimehes ilmus artikkel "Riiklik restoraniäri tekitab imestust". Seal jutt Meremuuseumist, kes ka alguses ise toimetas, hiljem operaatori otsis. Ja Estoniast. Meremuuseumi direktor Dresen mainis, et "käive oli aastas600 - 700 000 eurot, kasum70 - 80 000 eurot!
Estonias kunagi oli ka erafirma, kuid selle kvaliteet langes ning Aivar Mäe sõnutsi "läks see toitlustamine rahvusooperile 3 milj krooni aastas"! Tohoh!? Nüüd toimetatakse ise ja ollakse rahul, kasum on ca 100 000 eurot aastas. Kusjuures Soomes rahvusooperis tulevat lausa pool omatulust toitlustusest, meil ca 20%.

Ja kui nüüd küsiks neilt, kes raevutsevad seepärast, et "kõik peaks tegema eraettevõtja", siis ma küsiks, kas neist keegi on nõus maksma ERM-le renti näiteks 100 000 eurot aastas? ERM peab omatulu teenima, ega siis ometi saa piirduda mõne tuhandega rendist!? Nii et enne kui kisa tõsta, tasuks mõelda. Rääkimata sellest, et ERM on siinkohal eriliselt peenes seisus - toitlustus peab olema eriliselt rahvuspärane ja muuhulgas on neil ka eetiline kogemus müüa (turistidele) Eesti talutooteid!
 
********************************************
 

Saturday, October 8, 2016

Taas kalaturul.



Veidi üllatav, et trammitee mullaga kaetud. Aga esimene sõit lõpuks tehtud peale tee remonti.



Vahel harva näeb sodimiste kõrval ka annet.




Kala aga oli palju! Sai muudki osta ja selleks ajaks, kui sinna jõudsin, oli rahvast juba vähe, seega oli rahulikum vaadata ja valida. Igal juhul väga hea, et vahete-vahelgi saab laia kalavalikut.






Piilusin ka lauluruumi ja tore oli kohtuda Boris Lehtlaanega. Tõsi, ta ulatas kohe mikrofoni paari sõna kaasalaulmiseks, see muidugi viga. Sest ega tema pea teadma, et ma laulda ei oska.... Vahva igal juhul, seda enam, et ta mulle alati meeldinud. 
Selle pildi aga tegin äiale mõeldes. Temal olnuks kindlasti tore Ita Everiga kohtuda!






Aga kes tahtis, püüdis ise kala....


 
************************************************************
 
 

Sunday, October 9, 2016

Puhkasin puhkamisest.


Sel pühapäeval jätsin ratsutamise mööda Eestimaad ära. Et sellest puhkamisest korra puhata. Ja läksin vaid korraks linna peale. Et teha mõned pildid ja vett katsuda. Lubati päikest, aga seda polnud....


Kunstiakadeemias ei käigi aktiivne ehitus?











Tallinnas on hea seegi, et on küll palju liiklust, aga on ka rohelust. Lausa põlispuude näol! Ja isegi mõni vana trammiliini post on alles!






Pole ma linnainimene, nagu korduvalt öelnud, aga sellised paekivihooned meeldivad.








Tõsi, siin on  ka päris suur väärakate kontsentratsioon. Tahaks neil küsida, mis kohaga nad mõtlevad. Aga kardan, et selle koha pealt ei saagi tulla muud vastust kui "möhh"!




Kaasaegne arhitektuur. Päris huvitav muidugi mingis mõttes.









Spaal pole vigagi! Selline huvitavalt natuke pompöösne! Ning mõnigi bassein suhteliselt privaatne, ka väikelastega olemiseks. Aurusaun päris hea ja hea muidugi, et otse basseinist või mullivannist saad jooke tellida. Tõsi küll, "ära mine ujuma purjus peaga" siin ei kehti. Võid alkoholikokteile osta ja ehk isegi alaelaisena? Sest passi ju basseinis kaasas ei ole!?










Aga teleekraanil muutusteta. Võid vaadata Foxi või jalgrattasõitu, pole lootagi, et ekraanil hoopis Eestimaa reklaami näeks! Mis sest, et välismaalasi on küllaga. Aga ega siis meie ärikad hakka ometi Eestimaad tutvustama! Rääkimata sellest, et ETV+ kõrval tehtaks üks Eestimaa reklaamkanal, kus siis jookseks kõik tehtud reklaamklipid (mis juutuubis tolmu koguvad) jm. Sellisest suhtumisest on kahju!






Aga vees sulberdamine oli hea!







3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    Reply
  2. Mulle meeldib siin nähtud piltidelt selle spaa elusuuruses kuju...Tegelikult on spaas ja vees olemine väga mõnus ja lõõgastav, viib muremõtted hetkeks eemale...seda kõike juhul, kui rahvast on vähe.
    Käiks vahel küll.

    Reply
  3. Tänud!

    On küll kasuks. Ega ma isegi vist oska päris lõõgastuda, aga eks püüan "õppida".

     

    ****************************************************** 

    Sunday, October 9, 2016

    Aja kulgemine maailma äärel.


     Kivi nimetatakse selle asukoha ja suuruse järgi - Suurna (lühend Suur Nina'st so kitsas maismaariba meres, mis saab alguse endise Tahkuranna mõisa juurest ning lõpetab Pärnu lahe ida poolt) Suurkivi.
    Oktoober 2015.





     Merevesi oli ligi 40 cm alla Kroonlinna nulli.


     Sama kivi veetõusuga 26.dets. 2015
     Veetõus 40 cm üle Kroonlinna nulli.


    Suurna kivi jääs, selle aasta (2016) esimesel hommikul.
     Sellel fotol veetase praktiliselt Kroonlinna nullis.




     8.10.16 veetase -64 alla Kroonlinna nulli.


    Fotod ja tekst FB grupist Eestimaa Kivid.

    Aitäh, Elvi Leit, et lubasid kasutada. Kivid võivad olla igavesed või vähemalt peaaegu igavaesed, aga aeg ja koht nende ümber pole ühelgi hetkel sama. Väga huvitav on jälgida fotodel selliseid muutusi Ning tajuda, kui palju võib tähendada erinevus veetaseme muutustes meetri võrra.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar