Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Ristiku - Tallinna üks ilusamaid tänavaid. Veebr 2013.

 

Tuesday, February 5, 2013

Ristiku - Tallinna üks ilusamaid tänavaid.

Täna aü asjus kohtumisele minnes polnud mul ratast vaid kõmpisin jala. Üksiti kasutasin võimalust Ristiku tänaval pilte teha kuigi ilm polnud just kõige sobivam. Aga nii on naturaalne nagu tänane ilm ja pildid panen siis üles. Alustuseks mõned ka Telliskivi tänavalt. Ristiku aga meeldib, sest seal palju nii puidust kui kivist erinevaid huvitavaid maju.

Vana depoo. Siin palju põnevat toimunud...


 Superpõnev asi. Põhimõtteliselt ei saa seinu katta saastakunstiga ning teisest küljest "muutva värvigammaga"!















Müüv sõnapaar "elu- ja büroohoone" kõlab siin tragikoomiliselt, kuid näitab kinnisvarabüroo teatud taset....

















Stiliseeritud auruvedur, väike kõrvalpala....





Isegi "mnogoetazhka" natuke sobib siia vahele.







Ahjaa! Sellel tänaval olen ikka mõelnud, et just siin võiks katsetada tänavavalgustuses, kus puudub hetkel klassikaline postidel üldvalgustus ning seda asendab majade, väravate jm kõnniteevalgustus. Lampide jm kokkuleppe saavutamine linna ja elanike vahel, mingi süsteem ja maitse peaks ehk valitsema. Kuid lampide paigaldamise kompensatsioon peaks tulema linnalt. Elektrikulu edaspidi aga elanike kanda. Kahes asjas olen kindel - kokkuhoid oleks tohutu ja valgustus üldiselt oleks palju "soojem".

2 comments:

  1. Tallinna puu'agulid' väärivad väga säilitamist ja hooldust, vajadusel linna abi, tegemist on ülimalt miljööväärtuslike ja õdusate elupaikadega. Need majadki on mõnusad vaadata ja elada.

    ReplyDelete
  2. Tänud, Veiko!

    Tundub, et meil pole sellest veel aru saadud, et raha on tunduvalt rohkem vaja ja see aastatepikkune viivitamine on kurjast. Meil aga lindilõikamiskampaaniat ja "väikest" ei märgata. Ei saa ka Tallinna tänavaid remontida korralikult km aastas. Kes ametnikest sellest aru ei saa, ei sobi ka ametisse. Kes ei taha aru saada, ei sobi ammugi.

    ReplyDelete

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar