Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. oktoober 2021

Reformierakonna transportaal = Tähevärav? Sept 2013

 

Monday, September 30, 2013

Transportaal = Tähevärav?

Kingitus kõige nõrgemale?


Kingi õng, mitte kala?




Siim: Kas Reformierakond plaanib suurendada bussiradade arvu ning teha busside sõidugraafikuid tihedamaks või plaanitakse lasta autod tagasi bussiradadele?  Kas tasuta ühistransport kaotatakse?

Tallinna liikluskorraldus vajab enne igasuguste muudatuste tegemist põhjalikku ja teaduslikku kaardistamist. See tuleb teha moodsaks, kiireks ja mugavaks, et siin oleks võimalik liigelda ühtviisi hästi nii ühistranspordil, autodel, jalgratturitel kui ka jalakäijatel. Korras teed ja tänavad on oluliseks eelduseks, et potentsiaalsed investorid just siia tahaks investeerida. Reformierakonnal on plaan rajada Ülemistele kõiki ühistranspordiliike ühendav ühistranspordikeskus - Tallinna Transportaal. See tõstaks ühistranspordi kvaliteeti nii Tallinnas kui kogu Eestis tervikuna. Samuti ehitame valmis ammu oodatud Russalka ja Haabersti ristmikud, et Tallinn saaks lõpuks ummikutest vabaks.



Juhan: Kas eelistate elektritransporti või jätkate autobusside eelistamist linnaelanike tervise arvelt?
Keskkonnasõbralike ühistranspordivahendite järjest suurem kasutamine on oluline kogu linnakeskkonna puhtamaks muutmiseks. See eeldab päris suuri investeeringuid transpordiparki. Riik on Tallinnale kinkinud miljardi krooni väärtuses moodsaid busse ja tramme, nüüd oleks ka linnal endal aeg sellesse valdkonda investeerida. Paraku pole see valdkond olnud mingilgi moel praeguse linnavalitsuse prioriteediks ja ma saan selles suhtes täiesti aru teie murest.



Justin: Kuidas ühendatakse Ülemiste raudteeterminal Tallinna lennujaamaga?
Praegu tundub kõige realistlikum ja ökonoomsem variant olevat raudteeterminali ja lennujaama ühendamine trammitee abil. Erinevad uuringud näitavad, et trammitee ehitamine lennujaama maksaks ca 1,6 miljonit eurot 100 meetri kohta. Samal ajal, kui näiteks liikuvteega jalakäijate tunneli maksumuseks kujuneks ca 26 miljonit eurot 100 meetri kohta. Kõige odavam, aga ka kõige ebamugavam oleks ühendada terminalid omavahel lihtsalt jalakäijate tunneli kaudu, aga selline ühendus ei annaks erilist lisaväärtust. Seetõttu ei ole see ka eriti huvitav alternatiiv.

Riik peaks ise haldama kogu bussisüsteeme, mitte kinkima. Jah, Tallinna linn pole suurt midagi teinud, kahjuks...pada sõimab katelt....

Samas tegi Postimees oma suurartiklis selgeks, et Haabersti (mitmetasandilist) ristmikku ei saagi tulla ning selle lubajad lõikavad vaid poliitilist profiiti!? Mis tähendab "valmis ehitamine"?

Kuidas laevad Ülemistele tulevad?
Ei saa mina aru, mida see kalamees püüab? Raha kilekotis või salakaup või....?

**************************************************

Aga kas proffessionaal ei võiks tund aega varem sõitma hakata?

 http://www.ohtuleht.ee/5384

Misasi on ühistranspordi tuim eelistamine?


***************************************

Aga saab ka nii!

 http://poliitika.postimees.ee/2090714/randpere-muutis-tallinn-aitab-plakatid-prugikottideks/2415550

Või kas ikka saab? FB-s soovitati kasutada seda materjali kasvõi lagunevate hoonete katteks vms. Ja ehk pidanuks "prügi" ikka enne sorteerima? Korjama kokku tammetõrud ja kastanimunad? Istutama need mulda ning neist saanuks inimeste kodudes ilusad puud!? Mida siis tasuta istutada nt Lasnamäele? Selle asemel, et valimislubaduse täitmiseks kalleid istikuid osta?

http://poliitika.postimees.ee/1825930/randpere-kuuse-lubadus-maksaks-tallinnale-kolm-miljonit

aga eks see ole järjekordne tõestus sellele, et asju juhivad need, kes asjast mingit aimu ei oma. Kommisin kuskil, et kas ikka kuused sobivad Lasnamäele, aga mis see minu komm nüüd tühjagi tähendab!
Ega ma pole ka nii süvenenud sellesse, kas kastan ja tamm igale poole sobivad, kuid kuhugi saaks neid istutada kindlasti. Aga lihtsam on muidugi "Plats puhtaks!". Nagu ütles Kiir: "Lähed ja õpid natuke, ning ongi asi selge. Näe, Tootsil pole sedagi haridust, mis mul, aga juba linnapea.....". Oeh, vabandust, mõisavalitseja...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar