Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Poliitikute viirastused Haapsalus, Rein Järvelille 7 sammu Riigipangani ja Konju Talupood. Veebr 2015.

 

Thursday, February 12, 2015

Vaikses Haapsalus poliitikute viirastused...


Laagris rongilt maha ja bussile. Muide, seniks kuni rongi pole võiks osa bussegi Riisiperes rongijaamast läbi põigata. Aga vähemalt Go Bus ei pea seda oluliseks, reisijad pole neile tähtsad! Eks näis, mida arvavad teised bussifirmad.






Gift käsiöö kauplus.



Enne valimisi ei ole aga aega vist libedusetõrjega tegeleda...
Ja mis seal ikka tegeleda, kui linn on nii vaikne kui vaikne! Külalisi-turiste peaaegu pole, kohalikkegi liigub vähe!



Tagalahes kadakad siiski veel ei kasva....



Talvevaikus....


Hommikusöök Talumehe Kõrtsis.




Kas silt on reklaamiks või infoks?


Ökopoes ka väikesed maalid müügil.




Kiisu piilus aknal, taustaks kogu maailm!


Apartament.


Lõpuks jõudsin ka Laterna Baari. Hinnet on raske panna. Jättis räpaka mulje natuke, lauad täksitud jms. Samas, tellitud praad suhteliselt hea. Tõsi küll, see muidugi puhtalt minu maitse küsimus, et kartul (maitseainete pärast) või kaste tundus "võõra lõhnaga"! Piprane liha oli aga hea, salatid tavapärased, portsjon küll mitte eriti suur. Kindlasti maitseb kellelegi paremini ja valikut iseenesest oli suhteliselt palju.








Jaama oja on juba lahevee "lahti kaanetanud"...






Soome kelguga oleks küll uhke Noarootsi põrutada! Jääteed, meie turismi üks trumpe, aga turiste pole...















Arvo hääletas, aga Noarootsi ei saanud ja lõpuks lõi käega....




Läksime siis teed jooma ja sattusime kokku Tõnis Paltsi ja Tiit Leieriga. Müüriääre praegu üks väheseid avatud kohvikuid, ning ega seal palju vabu kohti pole. Toidud ka ju head ja olemas ka soodsa hinnaga päevapraad (mis seekord oli juba otsas, aga et mina ennast juba nii täis puukinud, sest et ega saa siis kuskil olla kui ei osta ja kõik ii maitsvad...).

Tõnisega, kui raudtee eest seisjaga, peab pilti tegema küll. Tõsi, ta märkas kohe mu uut ja uhket lipsu (sünnipäevakingina lubasin selle endale), eestimaine käsitöö toode ju ja imeilus! Ning oma inimeste toetamise võimalus. EKRE sümbol natuke selline nüüd ju!

Nii et tegelikult ikka kõik poliitikud pole viirastused ja mõned tegelikult ka võitlevad, et ehk seisavad raudtee ja inimeste eest!
Meedias aga räägiti, et Reformierakond teeb koosoleku (salajase) OLULISTE asjade teemal, raudteed sealne "võitleja" ei maininudki. Kahju muidugi kui too "võitleja" valimistel palju hääli saab (nagu hetke gallup justkui tõendaks), nii jääb ka valijate vastutusele see, kui võimule saavad kitsamalt raudteevastased, laiemalt tegelikult oma rahva vastased.....
Pean silmas ikka "bussierakonda", kelle jaoks olulised hoopiski utoopilised projektid, mis siis maksumaksjal peagi kõri nii kinni nöörib, et viimasedki jalga lasevad ja saamegi multi-kultimaaks!


Müüriääre kohvikus oodatakse aga rongi, et külastajaid veelgi rohkem oleks!




Laikmaa paviljoni avamine peagi tulemas.










Kiskus udutama. Ajasin varred alla ja liipasin Kongo poole...




Viirastused? Kohtumine valijatega? Õnneks mõned kuulajad-vestjad ikka tulid. Eestlane on vist ikka väga aeglane muutuma ja ümbritsevat mõistma. Endiselt ollakse valmis valima neid, kes tühja juttu ajavad ja lubadusi ei täida. Kohale ka ei tule, et ise küsida, suhelda ja mõelda. Kõik on tegelikult meie käes!




Aga Haapsalus on hea. Nagu kogu Eestiski on hea, Kui vaid seda erakonda ees ei oleks, kes Eestist ja rahvast ei hooli! Õigemini lausa kaks on neid...

Kes toetavad regionaalset arengut?

EKRE, KE ja IRL.

P.S. Keegi võib öelda, et blogi poliitiliseks kisub! Öelgu. Aga pagan küll, mõelgu ennem! Mõtlev inimene peale viimaseid aastaid peaks olema nägija ja mitte minema tühjade lubaduste õnge! Jättes kaks "vaenlast" kõrvale, on võimalik valida uus tulevik. Tean, et mitte keegi ei tea, kas läheb paremaks või halvemaks. Eks siis ole näha! Aga muutused on igal juhul parem kui paigalseis ja kindlalt tagasi minek.... Kui mõistus pähe võetud, ega ma siis nii väga poliitikast enam räägigi...

**************************************

10.10.15

Ka Sebe ei pea vajalikuks Riisiperesse põigata.

*******************************************************************************************************

neljapäev, 19. veebruar 2015

Konju Talupood - visalt areneb meil ühistuline tegevus.

Tallinnas, Lembitu 8 on avatud Konju Talupood. Et sinna sattusin, siis sisse ka astusin. Huvilisi oli teisigi.


Mis mul ikka pikalt kommenteerida. Pildid räägivad enda eest ja kohaleminek veel rohkem. Kaupluses ruumi palju ja seega torkas silma, et ikka on osalejaid liiga vähe! Mida rikkalikuma kaubavalikuga kauplus, seda vähem on karta, et juurdehindlus "liiga suur on"! On ju inimesed paraku hinnatundlikud ja kõik loeb. Juba aastaid on aga räägitud vajadusest leida turgu ja kui see kuskil tekib, siis pole näha talunikke kaubaga. sest meil on ju vist sadu kordi rohkem tootjaid!? Julgemini, talupidajad! Ainult laatade peale lootmine (ja seal suure kohamaksu maksmine) ei ole tulevik!



























Mina ostsin ürtidega juustu. Küll pagan oli hea....

4 kommentaari:

  1. Ja kohe-kohe avab uksed Talu&deli, kohas kus oli aegu tagasi Teatripuhvet. Konju talupoest kiviviske kaugusel!

    Vasta
  2. Aitäh, Anonüümne!

    Pigem küll ootaks, et ühes piirkonnas kahte poodi pole, tõmbavad vaid üksteiselt kliente ära ja teised kandid ilma! Aga ikkagi hea uudis!

    Vasta
  3. Teatrikohvikus asuv talupood on väga mõistliku hinnatasemega. Vabalt peetavate kanade munad täiesti taskukohased. :)

    Vasta

Ja Haapsalu raudtee toetajate hulka lisandus siis ka Vabaerakond. Rohelised ongi jäänud keerutama. Aga lootus ei kao.....

*******************************************************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar