Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Nostalgiapäevad, Rongi ootamise 19. aastapäev ja anonüümsed sõimlejad. Sept 2014.

 

Monday, September 15, 2014

Nostalgiapäevad 2014.


Tammil nostalgiat ei näinud....



Aga tundub, et "rongijuhte jätkub?




Seda, et Haapsalus miski jäädvustamata jääb, pole vaja karta!












Nostalgia! Peab ikka lükkama!






Seegi nostalgia! Kas lipsusõlme teeksid....?










Lembit Teesalu.







Teisik?






Hea kui rongkäiku saab pildistada kohas, kus õlu, seakõrvad ja lahke teenindus.































Tegelikult oli päris hea, et ei müüdud õlu ega muud sarnast kraami. Saab küll ilma üritusi korraldada. Polnud ju enam ka suvist palavust. Aga ilm oli hea, nagu ikka kui Haapsallu tulen.






















Peetrikesel seekord ka giid ja sõidu pikkus oli 1,5 h.


Keegi ehk nostalgitseb kevade järgi? Igatahes linnud taas kogunevad, neilgi siin hea.












Nostalgiadisko Haapsalu Vanakinos. Päris mõnus koht. Ja eks kino võiks vahel olla küll. Seda aga peab mainima, et diskol ühe asjaga pandi mööda. Vanad lood polnud mitte vanad lood, vaid miksitud ja hirmsa tümpsuga. Ei, kui ikka nostalgiadisko, siis ikka vanad originaallood!


Miks aga siia panen ürituste pilte>? Et saaksite vaadata ja nautida. Ning mitte unustada seda, et heasse kohta headele üritustele on hea tulla rongiga. Ja vajadusel hilisööl erirongiga tagasi sõita.

Ehk vaatavad ja "analüüsivad" neid asju ka inimesed valitsusest ja ministeeriumist. Sest kaalumiseaeg on möödas. On sõiduplaani kaalumise aeg!
 
***************************************************************
 
 

Tuesday, September 23, 2014

Ootasime ära Haapsalu väikese rongi!


19. aastapäev!
Lääne Elus võtab vahel sõna mõni seljataga mustaja, loopides süüdistusi. Tahaks siin öelda, et raudtee eest seismine ei ole ainult see, mis pildilt paistab. Sellele lisandub "pildi taha" jääv osa. Pidev kohalolek ja ringi sõitmine, et näidata, mida on Läänemaal vaadata, miks siia tulla ja mida paremaks muuta. Koostöö hingega asja juures olevate ametnikega (ja seda isegi üle Eesti). TASUTA nõu ja jõuga abiks olemine. Tuhandete inimestega suhtlemine. Väga paljude teiste toetajate tegutsemine. Hea haldja Aita Mölderi kindel veendumus. Asjade ütlemine OMA nime all, mitte kümnete varjunimede kasutamine. Ja veel palju muud.
Rääkimata sellest, et asjaga tegelejaid maavalitsuses, kodanikuühiskonnas, ametiasutustes jm kümneid ja lausa sadu.. Küll aga tean seda, et sellest võibki rääkima jääda, kes ei suuda mõista, see ei suuda.
Sest minu roll polegi siin muu, kui mitte lasta teemal ära vajuda.
Ahjaa, jätkub ka suhtlemine inimestega omavalitsustes üle Eesti (kes tahavad midagi hästi ära teha), et bussi- ja rongiliikluse ühildamise rahad läheks täiega asja ette.


Ungru loss, nii romantilise ajalooga ja oma imelise olekuga tõmbab iga möödasõitja pilku. Ja kui Haapsalus on väga hea rattarent, siis ka see oleks oluline, et külaline saaks mõnuga linnast välja sõita ning näha midagi ilusat.


Ajalugu on igasugust.





Haapsalus on hea!
Ilmateade lubas õhtuks maru, selle asemel oli vaikne ja soe, viimaseid lende tegid sääsed. Nagu tellitult oli soe ja mõnus rongi oodata.




Ja nagu igal aastal, oli ka see kord kohal see proua.

























Ja sealt ta tuleb!!!



Aitäh, Tiiu, et kohale tõid!




Rong tuli plaani järgi, linnapea hilines.








Ja päikegi tuli välja!









Aitäh Teile, toetajad!


Aga tegutseda tuleb edasi. Sest Lendav Läänlane nüüd natuke lähemal!


Ja kui ta tuleb, siis saab ka Haapsalu raudteejaam saab õigele elule.
 
****************************************************************
 
 

Tuesday, September 23, 2014

Kes on kes?

Tulin Laagris bussilt maha, et istuda rongile. Tegemist on üherajalise raudteelõiguga. Kahjuks ei jõudnud ma osalema läänesuuna perroonide planeerimise asjas. Ja siia tehti uus perroon. Ammu on teada, et see üks rada on pudelikael, et kunagi tuleb teha ka teine rada.




Kes teemat jagab, see jagab. Kui tuleb teine rada, miks tehti perroon kapitaalselt ühe raja jaoks ehk siis taskutega? Kui kalliks läheb perrooni ümberehitus? Noo....äkki ei teatud asja sisu. Aga kas ei teatud ka nüüd kui paigaldati uus kontaktvõrk ja postid? Kui palju läheb maksma ametnike lühinägelikkus? Ja ikkagi...mina olen viriseja? 


Samal ajal...


haapsallane
Tahad ma laon siin välja, miks ta koputaja, vinguja ja intrigant on? Tahad loetlen üle riigiasutused, kus ta on klouni staatuses? Alustame maavalitsustest, omavalitsustest, ministeeriumidest ja riigifirmadest, lõpetame ajalehtede toimetuste ja Facebookiga. Kas te teate, kuidas ta käib kõigiga räuskamas, kuidas ta solvab ja alandab valimatult labase leksikaga inimesi, s.h ametnikke, poliitikuid ja käib igal pool oma hallukaid peale surumas? Miks ühele trollile on lubatud teisi alandada ja mina pean seda maha vaikima ja talle pai tegema. Vat igaühel on õigus oma au ja head nime kaitsta.

Aga just selline ma siis olengi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar