Blogiarhiiv

pühapäev, 24. oktoober 2021

Kohila jaam juba üks asjalikumaid ühispeatusi. Juuli 2013

 

Monday, July 8, 2013

Kohila jaam juba üks asjalikumaid ühispeatusi.

Sel ajal kui kohati kõik laguneb või lammutatakse, on kohti, kus tehtud ka edusamme. Muidugi jääb ikka väike kahjutunne vanast jaamahoonest, kuid kõige olulisem see, et reisija peale siiski mõeldud.



Jaamas mitu head asja, kuid ka puudusi. Hea muidugi see, et palju ruumi parkimiseks ja jaama ümbrus korras. Ning olemas ka rattahoidla ja tundub, et kipub pigem väikseks jääma


 Probleemiks on endiselt arusaamine infost, selle süsteemist ja vajalikkusest. Kahel pool jaama on infotahvlid (kaks kulukam kui üks). Kuigi pakkusin võimalust neid jaama otsaseinale paigutada. Mis aga veelgi halvem, on see, et kohapealt väljuvate busside sõiduplaan vaid ühel pool jaama, teisel see puudub. Ja otse loomulikult puudub muu Kohila bussiinfo. Just sellised on näited läbimõtlematusest ning sellest, et midagi muuta ei kavatse enamasti enam keegi. Reisija ebamugavus või probleem info saamisel ei ole kellegi teise kui reisija enda mure.



Kaks platvormi. Milline vajalik? Taamal lagunev ajalugu, milleks raha ega tahtmist ei jätku. Miks? Ometi tegemist stiilse paekiviehitisega ja nii iseloomulikuga raudtee jaoks.


Ootesaal mõnus ja üllatus-üllatus - olemas automaat! Tõepoolest, kui kohvikut või puhvetit pole ja lähedalasuv turg nadivõitu, siis ajab selline asi hädapärast asja ära küll. Ja täitsa toimis, võtsin minagi ühe karastusjoogi. Tõsi küll, ameerikafirma oma, eestimaist Värska vm limonaadi ei eelistata.


Infoekraan nadi. Tehtud!? Tehtud, kuid taas vaid "näitamiseks". Sest peale sõiduplaani ning majutusreklaami pealinnas visiitkaardi juures, sealt midagi ei tule. Ka õues olev tabloo sama hädine. Ei usu mina,et seal kirjas info pühade sõiduplaanide muudatuste või hilinemiste kohta kogu infral. Ei suudeta ju tavaliselt isegi kõikide oma rongide sõiduplaane peatustesse panna. kõike peab otsima vaid netist või tasulistelt telefonidelt.



Turg nadi, nadid ka n.ö. kohalikud infotahvlid. Muidugi jäävad need natuke keskusest ebamugavalt kõrvale, kuid äkki lubakski tänavakaubandust ainult siin? See võib kaupmeestele mitte meeldida, kuid ega selline virelemine ka pole suurem asi. Pealegi, laatasid peetakse sellesama te ääres, seega saaks siia ka rohkem kioskeid ja lette panna!? Nii et peaaegu silmside keskusega olemas.

Jaamast ülesõidule kõnnitee laguneb, tuleb ületada raudtee või käia sõiduteel. Kahjuks puudub ülekäik ka ülesõiduga koos, jalakäijate ja ratturite liikumine seal küllalt ohtlik, eriti talvel.



Keskuses müüakse paljugi tänaval. Mingil määral kindlasti mugavam, kuid natuke häirib ikka. Ajakirjanikudki liiguvad ringi,kuid nemad seda vaevalt uurivad...



Aga Kohilal on potentsiaali. Arenguks nii keskuses kui ühispeatuses. Peaasi, et tahtmist jagub ja silmad-kõrvad lahti hoitakse...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar