Blogiarhiiv

pühapäev, 24. oktoober 2021

Augusti lõpp 10225.

 

Sunday, September 1, 2013

Augusti lõpp 10225.


Lelle.


Balti jaam. Vaksal ja selle esine peaks sellest jamast küll lahti saama....


Talutooteid müüakse aga mõnusas katusealuses, mis hoolimata puitmaterjalist, sobib, sest värv teeb tolle mõnusalt neutraalseks.
 


T-Väiksest vaade "suurele" linnale.

Ega ma ainult kriitikat tee. Püüan ikka midagi ilusat ka leida!









Lugesin juttu Postimehest sellest, kuidas liiklustrahvide arv on langenud. Huvitav artikkel, sealsamas aga oli ka teine.

http://www.postimees.ee/1364440/liikluskaristused-vahenesid-tuhandetes

http://www.postimees.ee/1364818/vaher-me-oleme-moistlike-reeglite-riik

Täiesti nõus, et rõhk tuleb panna raskematele rikkumistele kuid samas ei tohiks ka "esimesi rikkumisi" nii lihtsalt läbi lasta.
Küll jäi mul teada saamata kui palju tegeldakse ja kui raskeks peetaks näit Tartu maanteel suuri kiiruseületamisi möödasõitudel? Ehk siis nahaalsete sõelumiste eest karistamist?


Kriitikud ütlevad trahvide arvu vähenemise peale, et kaadrit kaotavas politseis pole enam piisavalt inimtööjõudu, keda liiklusjärelevalvesse saata. Kõige tuntum näide oli vahepeal pikalt politseinikuta olnud Lihula ja selle ümbrus.

Politseinike arv patrullides on tegelikult isegi suurenenud. Selle aasta keskmine patrullide arv on suurenenud eelmise aasta 92-lt sel aastal 95-le. Nii et see väide ei vasta tõele.


Siin on oskus väita natuke salakavalalt aiaaugust. Sest tegelikkuses on politseinike arv tõepoolest äärmiselt kõvasti vähenenud. Ei maksa võrrelda eelmise aastaga vaid tunduvalt varasema ajaga!

Homme algab kool, uued uhked ja mugavad rongid toimetavad kooli tuhandeid õpilasi, ees ootab lillemeri...

....kas aga ainult?








Ilma eurorahadeta mugavust, ilu ja puhtust ei saa?

Keskerakond aga hõikab nii Tallinnas kui Valgas: TÖÖTAME! See ka mõni töötegemine....

Foto: Ester L. 


Põikasin ka Nõmmele. et muude tegemiste käigus näha uut infostendi. Ja ikkagi sain vaid kinnitust enda mõttele: Info on vaja koondada ühte kohta, kus vähegi sellel mõtet. Senine lähenemine, kus keegi teeb midagi (Aitäh, et tehakse, selle eest vaid kiitus!), kuid puudub igasugune kompleksne lähenemine ja koostöö. Kuni jääme senisele madalale tasemele, pole ka lootagi, et rahva arvamus tegijatest tõuseks.










Ja siin see on! Nii kahju kui mul ka ei ole, siis eemalt vaadates ei sobinud selline odav lahendus mitte kuidagi betooni ja rauaga, mis ümberringi! Eks spetsialistid oska paremini öelda, minul pole eriti head ilumeelt, kuid kahjuks nii ma sel hetkel tundsin.


Vahelduseks ka üks pilt, mis sarnaneb väga paar aastat tagasi tehtuga. Kus on OLE ja teised ohutuse eest seisjad?




Kitsekülaski kõik endine. Torud endiselt ohtlikud, invaliidide rongipeatusesse pääsemisest rääkimata.

Ja kuhu on kadunud ülekäik? Kas peabki otse trepist tulles ületama teed keset ristmikku? Kus autod varjavad nähtavust!



Põõsad vaid on aastatega suuremaks läinud. Ei mäletagi enam, kas esimest korda teatasin vajaduset need maha võtta 5 või 10 aastat tagasi...





Ruumi on küllaga. Kuid ei mingit ootekoda ega muud! Niipalju siis ühistranspordist ja hoolimisest...




Kõnniteegi lõpeb. Ja nagu näha ka Lillekülas (peab pilti tegema), siis Tallinn ehk Ets töötab, aga sellise töö eest peaks palga küll ära võtma. Seal uued perroonid, kuid ligipääs staadioni poolt läbi muda...


Siin aga "parem", väänuta end torude vahel või sõida üle äärekivide või...kuku kraavi!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar