Blogiarhiiv

pühapäev, 7. november 2021

2017 dets. Mööda Angerja poolkraavi ja "Eesti Looduse" värske number.

 

Kuna päises näeb vaid osasid postitusi poolikute pealkirjadega ja oktoobrikuu "uputasin" teiste postituste siia kopeerimisega (VAREM EESTIMAA BLOGI 2 ja EESTIMAA LOODUSE BLOGI ning kogemata KUSTUTATUD POSTITUSTE FOTOMATERJAL), siis on vaja ka ülevaadet, mida ikkagi leida.
Nii palju siis sai postitusi ja proovisin tundide viisi nende linke postitada.... millegipärast aga suur osa sellestki tehtud tööst läks kaduma. Teie jaoks siin nüüd kerimist muidugi palju, aga see-eest kõik postituste pealkirjad olemas, neile klikates ka neid näete!

Südamest vabandused ja kohtumiseni!

  https://eestimaablogi.blogspot.com/2021/11/eestimaa-blogi-okt-2021-postituste.html

esmaspäev, 25. detsember 2017

Mööda Angerja poolkraavi.


Järlepa järvest väljavoolav kraav suubub Angerja jõkke. Kunagi sai siin talvel havipurakaid ja linaskeid välja tõmmatud, kui järv ummuksile jäi








Kolasin mööda kraaviäärt Pahkla poole. Siin on nii raba kui metsa.







Ja kopra tegutsemisjälgi leiab siin ka.










Teisel pool kraavi varjab võsa aga raba ära.














Mõnest "august" näeb aga siiski ka raba teisel pool.



Aga kas Eesti Energia vana liini ära koristada ei kavatsegi?








 
 

kolmapäev, 6. detsember 2017

"Eesti Looduse" detsembrinumber


"Eesti Loodust" on ääretult meeldiv ja hariv lugeda. Esimene looke, mis silma torkas, oli Fred Jüssist. Mehest, kes on eestlane kõige ehedamas, looduslikus mõttes. Tema jutt on see, mis peaks meid kõiki mõtlema panema. Kas aga paneb? Üks tema ütlusi:

Fred on mees, kes peaks olema igale eestlasele eekujuks, pole isegi vahet, kes mõistab teda rohkem või vähem, aga mittemõistjaid ei tohiks olla. Fred Jüssi, kes äsja pälvis Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhinna, rääkis 2015. aastal ühes loos, tuues näiteks, kui soomlased küsisid, kas ta on mõjutanud ka Eesti riigielu, et 
".... Hakkasin mõtlema, et paljud täiskasvanud või kõrgetel ametikohtadel inimesed on öelnud, et mu tekstid või pildikesed on nende mõtlemist muutnud. Kui niisugune mees istub praegu Riigikogus või kõrgel postil hierarhiapüramiidis ja tal on kunagi lapsena loetust või kogetust jäänud SETE, siis kui sinna tiigipõhja vits torgata, VÕIB sealt hakata MULLE tõusma. See on moraalne kapital, mille inimesed elu jooksul koguvad. Selle tõeline tähendus võib end ilmutada väga palju hiljem."


Kahjuks vist vähe, sest viimaste aastate rünnakud Eesti keskkonna vastu on hullema mõjuga kui omaaegne fosforiidisõda. See tähendab see, mis tollal võiinuks juhtuda, on köömes tänase päeva kõrval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar