Blogiarhiiv

neljapäev, 4. november 2021

2017 juuli - KADUNUD POSTITUSED Eelarvamusfestival Maanteemuuseumis.

 

 
 Sain ühe käkiga hakkama. Aga õnneks, ega mu jutt polegi kõige olulisem ja seda saan alati juurde vadrata. Kuid kogemata arvasin, et EESTIMAA BLOGI 2 postitused on nüüd kopeeritud siia. Tuhkagi, 2017 ja pool 2018 aastast puudub ning .... kustutasin blogi.
Lugejate kommentaaridest ju ka kahju. Õnneks on fotod enamuses kõvakettal ja saan vähemalt need üles panna. Mingid mõtted ka juurde.
 
 

Kuna päises näeb vaid osasid postitusi poolikute pealkirjadega ja oktoobrikuu "uputasin" teiste postituste siia kopeerimisega (VAREM EESTIMAA BLOGI 2 ja EESTIMAA LOODUSE BLOGI ning kogemata KUSTUTATUD POSTITUSTE FOTOMATERJAL), siis on vaja ka ülevaadet, mida ikkagi leida.
Nii palju siis sai postitusi ja proovisin tundide viisi nende linke postitada.... millegipärast aga suur osa sellestki tehtud tööst läks kaduma. Teie jaoks siin nüüd kerimist muidugi palju, aga see-eest kõik postituste pealkirjad olemas, neile klikates ka neid näete!

Südamest vabandused ja kohtumiseni!
 
 
Kohale läksin muidugi ühistranspordiga. Rongiga Vana-Kuustesse ja seal ootasin tükk aega bussi. Pole ka tänaseks bussipeatuse asukohta muudetud, kuigi perrooni juures koht olemas multifunktsionaalseks ühispeatuseks ja loomulikult ka korralikuks ootekojaks. Muide, Maanteemuuseumisse peaks ka ÜT saama, aga nii uskumatu kui see ka pole, Tartust nt laupäeval sinna saab, aga tagasi mitte. Tänaseni.








 
Eelarvamusfestival polnud midagi muud kui tavapärane arvamusfestival või jääkelder. Mis mitte midagi ei muuda, kulutatakse vaid raha. Muidugi, keegi omab töökohta, mis just raha raiskamiseks tehtud ja seda peetaksegi Eestis normaalseks.




 
Tore, et vähemalt väikefirmade toodangut müüdi.




 
Muide, kohal oli palju tegelasi, kelle töö muuhulgas ka ühistranspordiga seotud, aga see polnud sel korral ainus teema Tänaseks aga selge, et ei Igor Taro, Anti Allas ega teised pole oma suhtumist ja arusaama muutnud ega hakanud midagi paremini tegema. Kes on tühi koht, see on. Taro tuntud raudteevastane ja selleks ka jääb, Allas pole siiani Võru linnas midagi muutnud maakonnaliinidega ega kavatsegi seda teha.



 
Raagmaa, Valner jpt on ju ka tuntud bürokraatiamasina mutrikesed ja loota, et nad midagi saaks või tahaks muuta, on naiivne. Eriti kui arusaamad kõigil erinevad, üks jagab valdkonnast natuke rohkem, teine vähem, aga tulemus on üks.


 
Haldusreform oli ka teemaks ja kurgede puhul visati nalja, et pilt nagu reformi mudel - keskused pildil, ääremaa tühi....














 

 
Maanteemuuseum nagu iga (riigi)muuseum ja sealne söögikoht ootavad külastajaid. Riik aga ei tee grammigi selleks, et külastajad Põlvast, tartust või mujal omaks häid kohalesaamisvõimalusi.  Paradoksaalne, aga nii see on ja see muuseum pole ainukene.
Muudeum õnneks aina areneb, kuid kindlasti võiks olla siin lausa populaarne perede kokkusaamiskoht, lastele leiduks alati tegevust ja tore päev oleks kindlustatud.












 
Haldusreformiga seondub muugi. Kui juht on "peata", siis pole ka head elukeskkonda ehk et juht peab kasutama pead. Peal pole ainult suu, mille abil saab valmislubadusi jagada ja tühja juttu rääkida, vaid on ka kõrvad, millega kuulata. Häid nõuandeid nt.


 
Padargi veeretab vaikselt hea palga peal päevi õhtusse, pole ta suvatsenud kunagi küsimustele vastata. Rahvaesindaja peabki selline olema?




 
Hea eine vahepeal aga tasus igati ära.








 
Kadri Simpsonil võib mõneski asjas olla vildakad arusaamad, aga ajalukku läheb ta asjaliku teoga - eeltasutud bussiliiklus. Siiani pole ükski poliitik, ka kohalikul tasandil, tema tegu järginud.




 






















 
Maanteemuuseumist tagasi sõitsin koos majandusministriga, sest bussiliiklus on nagu on ja veidi sai ka asjadest rääkida. Võib-olla, kui Kadri Simson oleks selle koha peal tänaseni, võinuks midagi ka muutuda, nii bussiliikluse arendamises, kui teeäärsetes parklate jm. Igal juhul lootust rohkem kui tänase majandusministriga, kes on nagu too kurg heinapalli otsas....
 
 

















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar