Blogiarhiiv

laupäev, 6. november 2021

2017 juuni. Abja-Paluoja ja Ainja (Eestimaa Looduse Blogist)

 

reede, 16. juuni 2017

Abja-Paluoja.


Jalutasin ka Abja-Paluoja poole ning sain autole, seega korraks ka sealt läbi lipsata. olen sealkandis vaid korra olnud, ööbinud turismitalus järve lähedal.


Eestimaal ON ilus! Mulle meeldib vaadata viljapõlde ja neid madalaid maju. Kõike seda ilu, mis ümberringi. Ikkagi ise maalt ja palju ringi sõitnud.



Kraavist võib leida nii lapik-vesikiili kui ka taarat. Viimane pole loodusest, vaid saatanast ja siia saab see sattuda vaid inimese kaasabil. Miks me selliselt käitume?



Vist on tegemist välja-loorkulliga.




Siinkandis pole eriti rattateid, ka lihtsamat, asfalteerimata varianti. Ometi võiks, sellise külavahe variandina.



 Abja-Paluoja raudteejaam. Siin sõitsid kunagi kitsarööpmelised rongid. Nagu ka imelisel Siniallikul, Loodil jm.















Siin peab ühte asja mainima. Igal pool tuleb mõelda sellele, kas teenida saab ühe või mitme asjaga. Olgugi, et iga lisa tähendab ka alguses lisakulu. Ometi, kui kuskil söögikohtade juures olemas lihtsad suvemajad, siis neid ehk olekski vaja? Ka selliseid majutuskohti ju soovitakse, soodsa hinna eest. ja majakesed pole sugugi nii ääretult kallid! Tõsi, on vaja veel vett ja kohta, kus kuningas jala käib. Aga mõelda sellistele asjadele tasuks....


Ehk leian kunagi rohkem aega ka siinkandis ringi vaadata. Kunagi rattamatkalgi läbitud ja ööbitud, aga seegi oli tegelikult vaid hetk....
Nüüd aga ootab ees bussisõit Karksi-Nuiast Tõrvasse.
 
********************************************************************

reede, 16. juuni 2017

Ainja.


Karksi-Nuial on aga üks salarelv varuks! 
Ainja!
Võib ju ka siin ööbida, hinnad on soodsad, aga siia rattaga Karksi-Nuiast tulla pole ka mingi probleem. Valida saab aga mitme ööbimiskoha vahel.
Siinsamas teeveeres võiks aga olla lootust heale kaubandusele, kui pakutaks ohtralt ka kohalikku kaupa. Kiini talu ei plaani midagi sellist?



Paadi hinnad on tunduvalt paremad kui näiteks Elvas. Ja paadiga ma tahaks ükskord ka ise siin ringi vaadata! Sest see üks ilusamaid Eesti järvi. Ma loodan küll, et tegemist pole selle paadiga, mis alumisel pildil...













Ka taimestikust saaks paadiga sõites hoopis parema ülevaate. Muidugi tasuks ka kala püüda. Järv on suur, nii et aega tuleks varuda.



Teisel kaldal ka Käbi puhkemaja.


Võrkvaksik.


Keegi silmikutest.


Vesikiil. Üks tavalisemaid meil üldse.





Keegi kuldtiibadest.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar