Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. oktoober 2021

Ka teised märkavad. Alar Karis. Nov 2013.

 

Tuesday, November 5, 2013

Ka teised märkavad...

Mis siin ikka öelda, nii tabav, et peaks teksti välja tooma.

http://uudised.err.ee/?06290583

Eestis on tihti tulnud tähtsaid otsuseid teha kiiresti, kuid see ei tähenda, et neid ei oleks saanud teha läbimõeldumalt, leiab riigikontrolör Alar Karis riigikontrolli aasta raporti saatesõnas.
"Otsuseid on tulnud tihtipeale teha kiirelt, kulutamata liiga palju aega võimalike mõjude hindamisele, laiapõhjalistele aruteludele ja tegevuse koordineerimisele riigi eri tegevusvaldkondade vahel, aga ka riigiaparaadi sees," ütles Karis.

"Mitte alati pole olnud, eriti viimaste aastate jooksul, nende kiirete ja läbimõtlematute otsuste taga väline surve, vaid sageli pigem soovimatus või oskamatus süveneda," jätkas ta.

Seejuures pole Karise sõnul otsustajatel Eesti edendamiseks terviklikku ja süsteemset kava, mistõttu ei tunne tavainimene, et need reformid oleksid tema elukvaliteeti tõstnud.

"Ühiskonnas on üha enam tajutav ootus, et majanduskriisi rängimal ajal ilmutatud kannatlikkus ja kasinus konverteeritaks käegakatsutavaks elujärje paranemiseks ja seda mitte ebamäärases kauges tulevikus, vaid lähiaastatel," tõdes Karis.

"Et Eesti riigile vajalikud otsused saaksid tehtud ja ka ellu viidud, on vaja laiapõhjalist kokkulepet: ühelt poolelt on vaja valmisolekut avalikult probleeme ja möödalaskmisi tunnistada, teiselt poolelt aga konstruktiivset häälestatust, et energia suunata üheskoos parimate lahenduste otsimisele, mitte aga sellele, et lahmivalt ja tühistele üksikküsimustele keskendudes kedagi rünnata, suurendades ühiskonnas veelgi lõhet ootuste ja realiteedi vahel," ütles Karis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar