Blogiarhiiv

teisipäev, 20. detsember 2011

MIS MEID ÜHENDAB?




http://www.dzd.ee/674316/analitik-iz-gruzii-russkij-jazyk-protiv-pribaltiki/

Vaadates kommentaare, pole meil erilist lootustki normaalsele suhtlemisele. Liiga palju vaenu ja vihkamist. Kui paljud venelastest on lugenud "Kevadet" või "Tõde ja Õigust" eesti keeles?

http://www.dzd.ee/674814/stalnuhin-russkie-govorjat-o-konkretnyh-problemah-a-jestoncy-ih-ne-slyshat/

http://www.dzd.ee/674924/marko-mihkelson-russkogo-voprosa-v-jestonii-net/

http://www.dzd.ee/674920/evgenij-osinovskij-politika-naturalizacii-v-jestonii-provalilas/

http://www.dzd.ee/675002/stalnuhin-prekratite-navjazyvat-jestonskij-jazyk/

 http://www.dzd.ee/675384/anu-toots-sblizhenie-jestonskoj-i-russkoj-obwin-maloverojatno/

Ega muud loegi artiklitest välja. Kasepää artikli pläralat lugedes ka selge, et vahel tüliõunaks üks inimene ja täielikult seda selgeks ei räägita. Nii paljudes asjades. Kunagi sai 99%-l juhtudest venelasega vene keeles räägitud. Kui suur on nende venelaste %, kes 20 aastat tagasi või täna meiega viisakust üles näitab ja eesti keeles räägib? Pean tunnistama, et neid nüüd rohkem ja selliste inimestega on hea suhelda.

Olen küllaltki suur ajaloohuviline ja hiljutigi lugesin üht romaani Petropavlovsk Kamtshatkal kaitsmisest, vist 19. saj 50-ndatel. Äärmiselt põnev ja muide, väga palju annab teadmisi Venemaa, vene rahva ja ajaloo kohta. Lugesin vene keeles. Sest vaevalt, et seda eesti keeles välja antud on. Samas, võid jätta eestikeelsed ajalehed või ajakirjad vedelema, venelane üldjuhul nende vastu huvi ei tunne. Lihtsalt. sest kogu ajakirjandus, mis Venemaaväline, on valelik ja vaenulik. Olgu selleks siis USA, Gruusia, Eesti või kelle tahes. Ja kõikjal ollakse venevaenulik...

Kahju on sellest! Kui ei suudeta ise mõelda, usutakse vaid ajupesu. Ja meil ei olegi lootust midagi muuta, kui me ise seda ei soovi. Nagu Stalnuhhini poolt mainitud koolid. Kes pole ise ka erilist huvi aja jooksul üles näidanud ühiskonda sulandumiseks. Võõral maal...

Kui vanasti sai rohkem venelastega suheldud, siis nüüd hoiavad paljud neist veelgi enam eemale. Ega pole mõtet ju ka ennast peale pressida.

Huvitav, tantsusaates oli mitmeid venelasi. Kui palju meil vene vaataja tundis selle vastu huvi? Peale tantsufännide muidugi.
Võistlustants muidugi kena ja armas. Võiks ka ühendada nagu jalgpall..

********************

http://www.postimees.ee/675718/ansip-venekeelse-kooli-saatus-otsustatakse-neljapaeval/


http://www.postimees.ee/675576/lati-parlament-kogunes-keelekusimuse-tottu-erakorralisele-istungile/

**********************

21. 12. 10224.

Muide, just vaatasin lehti ja huvitav on see, et venekeelsetes pole praktiliselt midagi olulist meie maaelust!? Sellepärast, et Eesti maa elu ei huvita?





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar