Blogiarhiiv

teisipäev, 13. detsember 2011

TÜRI-VILJANDI - HINNE 4-

Sõitsime täna läbi pea valmisoleva lõigu Viljandisse. Kangesti kiskus hinnet andma. Tahtsin panna 3+, aga kui arvestada tehtud töid, oleks 3 magedavõitu. Oma irisemisekombe pärast aga ei tahaks ju paremat anda! Tegelikult ollakse vist väärt paremat hinnet, aga jään pealkirjas pakutud hinde juurde. Sest...

Nüüdseks pikka aega bussidega Türilt Viljandisse sõidetud, lähenemas aga rongiaeg. Käisime "sisse sõitmas", autoga. Paljugi veel teha, jupike ka rööpaid keevitada ja teeääri korrastada. Tehtud aga kõvasti, seepärast ei pannudki 3+. Ometi on asju, mis võinuks olla tehtud ja eelkõige teiste poolt. Ollepal vaatasin juba, et infotahvel olemas, aga ei, tegemist EL-i tänuplakatiga. Bussipeatuste koha pealt teadmatus, Ollepal see vana koha peal, Viljandis pole linn aga lillegi liigutanud, et platvormi otsa bussipeatus teha. Tõenäoliselt pole ka ühtegi bussiliini pikendatud jaamani, et saaks otse ümber istuda.
Kohati on ka suured puud jäetud alles nii lähedal, et tormi puhul võivad need kukkuda latvapidi raudteele.



Siit algab siis uus tee.

Käreveres lühike platvorm. Parkla aga hiigelsuur ja kuigi praeguseks tundub, et liigagi, siis tegelikult ei tea, mille poolest see tulevikus hea võib olla.




Ollepal ka lühike. Parkla olemas ja nagu näha on igal platvormil olemas ka ootekoda. Mis pole küll täiesti kinnine, aga siiski kaitseb üldjuhul halbade ilmastikutingimuste eest. 



Osalt on valmis ka teeäärsed kraavid ja töö jätkub.

Võhmas muidugi pikk platvorm. Tegelikult see hea, et olemas ka sellel ootekoda, kuigi näha, et kohalikud lagastavad päris palju.



Võhmas olemas ka maja, kus isegi keiser jala käib. Tegelikult peaks need olema kõikides peatustes, see ongi üks suur puudus.

Tegime vahepeatuse ka Navesti kõveral hukkunud vedurijuhi mälestuskivi juures.


Sild üle Navesti jõe.


Olustvere viadukt.

Halvema poole pealt peab mainima, et kadunud üks ülesõit ja mõnel ülesõidul puudub signalisatsioon. Eriti halb see Olustvere tagusel ülesõidul, kus ei ole head nähtavust maastiku tõttu.


Olustvere ehk olnuks mõttekam ehitada platvorm teisele poole, kuhu saanuks ehk ka bussipeatuse teha. Aga muidu tore, et ikkagi pikk platvorm.




Täiesti uude kohta on kolinud Sürgavere platvorm. Asula on nüüd lähedal ja loodetavasti on sealsed inimesed selle üle õnnelikud. Hea, kui külas olemas sellised külavanemad, kes oma inimeste eest seisavad.

Ümberringi ka palju hajaasustust, nagu ikka Eestimaal. 



Paala peatus. Mida ei ole. Ja kuigi tegemist hea tõusuga, mis mõjutanuks sõiduaega, sellest hoolimata tõenäoliselt oleks peatus tulnud kasuks

Viljandi. Paala ülesõidu ja jaama vahel peaks olema paar ülekäiku. Seal liigutakse väga palju ja suhteliselt ohtlik koht. Ja ohtlik ka lihtsalt raudteed ületada soovides.






Väga hea on see, et jaamas on ka söögikoht.


Viljandi ootab rongiühendust ja kaua pole enam jäänud.


Natuke oli ka talve. Sürgavere vana peatuse kandis.

Hea, kui arvetatakse võimalikult palju inimeste vajadustega. Ja nende arvamusega.

Nüüd on kord omavalitsuste käes. Teha juurde midagi, mis muudab reisimise mugavamaks.

5 kommentaari:

  1. No kas terve see löik oli valmis juba söitmiseks??

    VastaKustuta
  2. Ma ei saa aru, miks on seda Võhma peldikut vaja nii esile tõsta? Auk mädanenud laudadega põrandas ja hingemattev hais. Ammu oleks aeg see hoopis lammutada, riivab ainult silma.

    VastaKustuta
  3. Tänud!

    Põhimõtteliselt jah, Pirtsu! Tööd on veel küll, aga kui koerast üle saab...

    Aga, miks mitte, Anonüümus? Ja lammutamiseks on altid need, kes inimestest hoolida ei oska või muidu barbarid. Normaalne inimene või ettevõte mädanenud põrandaga peldiku puhul võtaks kätte ja remondiks selle ära!
    Seda enam, et selline uhke peldik kivikatusega ja korstnaga on nähtus omaette! Lammutada on lihtsama vastupanu teed minek, aga vaat vaeva näha...

    VastaKustuta
  4. Jääb mulje nagu oleks peaminister või siis vähemalt MKM minister koos regionaalministriga käinud asjaga tutvumas ja oma arvamust avaldanud. Või siis vähemalt väga professionaalne ajakirjanik! Ja seda absoluutselt positiivses mõttes! Tubli!
    PS: luban, et külastan seda blogi edaspidi tihedamini ...

    VastaKustuta
  5. Tänud Tõnu!

    Head inimesed ikka oodatud. Nii blogis, Eestimaad külastamas ja mujal.

    VastaKustuta