Blogiarhiiv

kolmapäev, 21. detsember 2011

MINISTRID SUVETÖÖLE?



http://www.epl.ee/news/eesti/paneme-taas-ministritele-hinde.d?id=63384774

Tore, et selline artikkel!
Kahju, et lõpuni lugeda ei saa.
Üldjuhul pasundavad ajalehed hirmsasti hinnatõusust, mille põhjusteks globaalne majandus, kellegi võimetus, kellegi ahnus jne.
Ometi... Ajalehed maksavad keskmiselt alla euro. Oleks lausa loomulik, et inimesed loeks mitmeid lehti ja hästi paljudel teemadel. Kui üks artikkel maksab 10 senti, siis euro eest ei saa neid lugeda üle kümne. Mina loen võimalusel vähemalt mitukümmend. isegi kui telliks päevapileti vms, kardan, et varsti jääb enamus uudiseid lugemata. Sest mitme lehe päevapiletit ma osta ei jaksaks. Nii et kui hinnad aina kasvavad, siis olen varsti eluga veel vähem kursis kui Kiisler - kihutab autoga mööda maad nii kiiresti, et ei teagi täpselt, mis vallas või maakonnas parasjagu viibib ja nii see haldusreform meil käibki ringiratast ja ringiratast ja ringiratast..

Püüan vähemalt silmad lahti hoida ja kõrvad ka muidugi. Midagi ikka silma torkab. Ärge nüüd mõelge, et teiste silmis palki näen, enda omas pindugi mitte...

eestlane

20.12.2011 11:50

ansip, aaviksoo ja ligi saavad eeskujuliku. paet, parts (hoolimata elamislubadest), pevkur ja laar saavad rahuldava, aga mille eest ülejäänud oma palka välja võtavad - miljonimängu lõpuküsimus.


Jah, hinded võib ju panna, nii mõnedki saavad ebarahuldava ja mõnedki põhjused eelnevalt siin kirjas. Eestlastel oma arvamus, huvitav, millised oleks venelaste arvamus? Sest kas tegus see riik, kus keegi ei loegi võõrkeelseid lehti?

Aga siiski miski kripeldab.
Ansip (Ansip - külastab harva planeeti Maa.), aga siiski on mees omal kohal. Kohati. Ometi on ta kui oma partei tegijamaid, jäänud nõrgaks. Ja minu jaoks loomulikult sellepärast, et ei tunnista vigu. Korduvalt olen öelnud, et meil ei saa olla tegusat riiki ega rahuldavat tulevikku, kui me ei maksa oma teenuste eest, mida saame. Maksame muidugi, kuid 21% tulumaks on suurim käkk, mis tehtud. Peale seda, kui lihtsameelsete häälte meelitamiseks aina tulumaksu langetati, on meil aina hulleimas seisus turvalisus. Kellelegi küll ostetakse uusi autosid ja tagatakse parem turvalisus, kuid oma riigi kodanikud muutuvad aina kaitsetumaks.

http://www.tallinnapostimees.ee/676222/tallinnas-tapeti-turvafirma-tootaja/

Panin siia küll lingi, aga ise ma seda artiklit lugeda ei taha ega loegi. Nagu ka palju teisi artikleid, mille pealkirju või ka juurdepandud piltidelt ülbeid "tegijaid" nähes ei teki mingit soovi neid lugeda. Lihtsalt kahju on ja ülimalt paha tunne. Politseinikke aina koondatakse, muide ka turvamehed tihti teevad oma tööd miinimumpalga eest. Kas see ei näita nii riigi kui firmaomanike suhtumist töötajasse ja maksumaksjasse?

http://www.postimees.ee/672378/poolte-komandode-paastevoimekus-on-nailine/

Võimetud päästekomandod ei saa tuld kustutada piisavalt hästi jm. Päästjate kaugenemine, eriti maapiirkondades, inimestest aga ei tekita juurde turvalisusetunnet.

http://www.le.ee/vana/?a=uudised&b=8007

Otsi Google`st sõna "teehooldusrahad" ja lugemist jätkub terveks talveks. Sest teed masendavas olukorras. ja mitte ainult talvel ja Padaorus, vaid aastaringi ning kõikjal. Võime panustada põhiteedele, kui enamus kõrvalteid ei näe uut kruusagi. Üksikud lõigud, mis remonditud või freesasfaltiga kaetud, ei ole suurem asi näitaja. Spetsialiste kuulates võib vaid eeldada, kuidas üldine olukord tulevikus muutub lausa kaoseks.

http://juhank.blogspot.com/2006/11/tulumaksu-vhendamine-hvitab-eesti.html

http://www.union.ee/index.php?id=215

http://uudised.err.ee/index.php?06154261

http://ajakaja.blogspot.com/2011/03/kas-meil-maksud-on-liiga-suured-voi.html

Ah, ei viitsi rohkem otsida. Igatahes summad, mida kaotab riik ja/või KOV-id, on suur. Miljardeid kroone. Aastas. Seepärast peangi maalt tulles kandma naelikuid või rattal naelkumme. Et ometigi tervelt tööle saada ja omale elatusraha ning riigile makse teenida. sest olen ju oma riigi kodanik.
Ka politseid, päästeametit või keda iganes kutsudes tahaks loota, et nad ikka tulevad. Kiiresti kui on vaja abi.



******************

Teised ministrid? Eks olen siin ikka juba kirjutanud ka. On häid asju, aga on palju suurt juttu ja vähe tegusid. On tegusid, mis tehtud odava(ma)lt, aga läheb kalliks maksma. On kampaaniaid, mis vaid pinnavirvendus. On kuskil inimesed, keda ei märgata.

Kuid...
Me peame vaatama ka peeglisse. Sadu ja tuhandeid on asju, kus me eelkõige oleme mõelnud vaid omakasule, teisi märkamat. süüdistame kedagi varastamises, hoolimatuses, inimvaenulikkuses. Ja talitame üpris tihti ise samamoodi. Varastame, ei hooli, oleme vaenulikud. Kui tahame, et "nemad" muutuksid, ei saa me seda nõuda, kui ise ei muutu. Nagu riik, nõnda ka rahvas. Või nagu rahvas, nõnda ka riik...

****************************

Just sellepärast me ei vääri ise paremat hinnet, et valitsejad on meie sarnased, meiega ühte nägu. Oma vigu mitte tunnistades, mitte tagasi astudes on ju sarnasust nendega, kes samuti millegagi hakkama saanud. Ja süüdistavad ikkagi teisi, ennast õigustades. Väga paljudel aladel ja asjades.

Paljud, kellele meeldib süüdistada Riigikogu, valitsejaid või keda iganes varastamises, petmises jms, on ise kahjuks samasugused. Kuid enda puhul peetakse sarnaseid asju õigustatuks. Vaadake või salakaubitsejaid! Jäetakse ju oma riik ehk ennast maksudeta. Kui palju on pläralates sellise teguviisi õigustajaid?

Kui panna aga pea kõigile hindeks 0, siis mida see näitab? Ehk seda, et midagi ei teatagi ministrite tööst. Nii ei saa ka selliseid hindajaid tõsiselt võtta...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar