Blogiarhiiv

kolmapäev, 5. oktoober 2011

LAPSED JA SPORT


http://www.postimees.ee/587574/ministeerium-otsib-kadunud-3000-koolilast/

See artikkel tuletas meelde ühe veidi teise teema. Meil on Lurich ja Nool ja Argentiina karika võitnud laskurid ja Paul Keres ja Jaan Talts ja...

Kui palju tänapäeval koolides püütakse pakkuda õpilastele võimalust sportida? Ma ei mõtle silkamist mööda staadione vaid laiemalt. Näiteks male-kabe õpetamist, tiirus laskmas käimist (muidugi ka vibulaskmist), ergomeetril proovimist, uisutamist ja jäähoki proovimist? Kui meil ei leita võimalust lastele tegevust leida, siis pole ime, et jõlgutakse ringi ja tehakse lollusi.  Aga selliste proovimiste käigus võib ju spetsialistile silma torgata teravasilmaline laskur või andekas raskejõustiklane? Kuidas neid muidu leida?

See, et meie hulgas on andekaid noori, leiab ikka ja jälle kinnitust kui kuskil midagi rasket ümber lükatud või kiviga aknasse visatud. Või peaks mupo neid otsima ja trenni tooma?

3 kommentaari:

  1. Täitsa öige tähelepanek sel teemal!!Mu meelest töepoolest puuduvad paljudes koolides trennivöimalused, millega endale leida füüsilist tegevust, mis last huvitaks väga.
    Vat see ongi teema, kus suur roll ka riigil-meie öpetajatel ja mujal sektorites palgad järjest väiksemaks jäänud, aga hinnad see eest töusnud-see pole ju tasakaalus omavahel?? Paljud tööle suundunud välismaale ja nende lapsedki sinna järele, sest olgem ausad meie riigis ei suuda ema oma lapsele sellise palga eest midagi pakkuda-kas see on siis trenni vöi erakooli eest maksmine jne....
    Riiki see ei huvita et rahvas välja on hakanud rändama, kuna saab ju välismaalt sisse tuua uut ja odavat tööjöudu, kes on meie Eestis sellise palgaga nöus tööd rügama!!!?? Pole ehk ilus nii riiki taga kiruda aga mida on ette vöetud, et rahvas välja massiliselt ei rändaks?? Samuti on peredelt vöetud kooli toetused. Uudistes just näitas et sel aastal Meremäel esimesse klassi astujaid polnudki-sest sündegi polnud, aga millest see köik tekkinud-ebastabiilsus majanduses???

    VastaKustuta
  2. Tänud Pirtsu!

    Arvan, et sul õigus! On ju teada, et väljarände üks põhjuseid väikesed palgad. Kuigi meid lubati viie rikkama riigi hulka viia, siis tegelikkuses palgatõusu ei lubata praktiliselt, firmade omanikud kasvatavad aga kasumit. Nagu Konsum või teised kauplusedki, kus töötajatel lisatasud ära võetud ja kuigi tööd aina rohkem ning käive kasvab, siis palk on ainus mis ei kasva.

    Täna Ringvaates tegi mind kurvaks Rein Kilgi suhtumine. Küsimusele, kas noortel tasub rikkuseni püüelda, vastas Kilk, et tasub küll. Sest siis saab tagada endale elamisväärse elu. Kui suur on see protsent meie töötajate hulgas, kellel tõepoolest on vaid ÄRAELAMINE, mitte ELAMISVÄÄRNE ELU?
    Minul on selle palga juures küll vaid äraelamine. Rohkemat midagi eriti lubada endale ei saa.

    VastaKustuta
  3. Ega jah selle palga juures mul samuti vaid äraelamine kuidagi!!! Usun et paljud nii elavad, nu kui siis enamus lihtrahvast!!

    VastaKustuta