Blogiarhiiv

neljapäev, 13. oktoober 2011

APTEEK MAAL

http://www.tarbija24.ee/596682/tootjad-soojendavad-ules-ravimite-poes-muumise-ideed/

Tootjate huvi on, et ravimeid müüdaks võimalikult palju ja mida rohkem neid nälja kustutamiseks krõbistatakse, seda õnnelikumad on ravimifirmade omanikud.

Asja otsustaja ei saa olla tavainimene küsitluse kaudu ega ka tootja. Pigem peaks leidma toetusmehhanismi neile apteekidele, kes rakendavad apteegibussi vms!?

Olen oma blogi teemadega paratamatult mõnevõrra kaldunudki L-Eestisse. Ka artiklis muretsetakse rohkem just tolle kandi pärast.
Apteekide asutamispiirangute kaotamine on pigem positiivne, küll aga oleks võinud artikli autor uurida, kui kaugel on lubatud apteegibusside süsteem?
Ilusad marjad on teadmiste puudumisel tervisele kasutamise puhul kindlasti ohtlikud. Veelgi ohtlikumad on ravimid, olgu siis tegemist isegi käsimüügiravimitega. Ettevaatlikus pole kunagi liiast!

hmm : Rainer: apteeker müüb sulle kõige kallima ravimi ja ega nemad ka kõige teadjad ole, lõpuks otsustad ikka ise mida osta. kui sa paratsetamooli ka ise osta ei oska, siis paha värk tõesti. või sul on vaja sidet osta, actifed või sudafed nohu vastu...
 
See on ülitüüpiline näide sellest, kuidas mõne inimese puhul tekib väga tugev kahtlus, kas ollakse ikka võimelised asjadest õigesti aru saama. Ravimite müügi puhul pole suurt kasu kõrgest hinnast, kuna lubatud juurdehindlus on seda väiksem protsentuaalselt, mida kõrgem on hind! Nii on pigem kasulik müüa mitu odavamat ravimit kui ühte kallist.
Vaat nii, hmm!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar