Blogiarhiiv

kolmapäev, 5. oktoober 2011

KUI PALJU ON MÕTLEMISVÕIMETA INIMESI?



http://www.tartupostimees.ee/586058/priit-pullerits-suurte-lahtiste-koerte-terror/

Nagu eeldada võis, toob selline teema kaasa plärade laviini! Ja loomulikult oleks parim lahendus, kui võimalikult palju oleks aiaga piiartud alasid, kus olekski võimalik koeri jooksma lasta!? Mis siin lärmata, ammu oleks linnavalitsustel aeg selle peale mõelda, sest koerad vajavad jooksuruumi ja - võimalusi.
Nii on Lillekülas staadioni ja platvormide vahel võsastunud ala. Ehk oleks mõttekas teha sinna 3-4 aiakest, korralik jalgrada sinna juurde? Lisaks paar istepinki, juhuks kui mõni koeraomanik peab "järjekorras ootama".

Ometi on paljudel koeraomanikel probleeme arusaamisega. Kui nad oskaksid seda tunnistama õppida, oleks veel lootust. Kuid tundub vahel küll, et seda ei juhtu. vahel võid vaidlema jäädagi, selliselt omanikult kuuled vaid demagoogiat, a la koer ei hammusta, jääge seisma jne. Kas mõista, et inimesed, eriti lapsed võivad paanikasse sattuda? Et ehk juba olnud kogemusi sellistes juhtumites? Või arvate, et pole ju muret, kui elus vaid paarkümmend korda koeralt hammustada saad?

Õnneks matkadel enam hirmpalju probleeme pole, aga väga kõrvalisi kante kardan ikka. Ja kui vaja, kutsun politsei, ning ei lähe enne minema, kui probleem lahenenud.

Kui ei meeldi eeskiri, et koer peab olema rihma otsas, siis pöördu eeskirja kehtestajate poole! Kui ei mõista, siis saad selle, mille oled ära teeninud. Ehk on õhkõrn lootus, et see toob mõistuse koju.

3 kommentaari:

  1. See on jah vajalik et kurjad koerad oleks keti otsas, kuna vööras kandis ei tea iialgi millises suunas tuleb rünnak!!!

    VastaKustuta
  2. Olge mureta, meie nn arenenud ühiskonnas pole paljudel peakoore all ajuraasugi millega möelda!!

    VastaKustuta
  3. Tänud!

    Eks paljudes asjades vaja ehk rohkem oskust teiste peale mõelda küll.

    VastaKustuta