Blogiarhiiv

laupäev, 15. oktoober 2011

PREFEKTIL ON TURVAKAUPLUSE AKTSIA?

http://www.maaleht.ee/news/uudised/eestiuudised/politsei-ei-kiida-omakohut-heaks.d?id=59680260

http://www.ohtuleht.ee/447906

Aeg ajalt töö juures vajame politsei abi. Kuigi meil justnagu toeks leping ühe tuntuima turvafirmaga, olen ma millegipärast veendunud, et nende kaasamisel varsti inimeste häirija vaba (joodik, lärmaja, kuseja, tüütus...), Seepärast üritangi pigem politseid kaasata. Kuid 99,9 % juhtudel ei saa ma mingil moel teada, mis JUHTUB EDASI! Ei mingit tagasisidet. Mitte kellegi poolt! Isegi kui teenindaja närvid põhjani läbi näritud, tundub, et pätt pääsenud puhtalt. Me isegi ei tea, kas mingigi karistus määratud!? Ja seda tihti mitte ainult politsei puhul.

Ja siis loed Prefekti sõnu. Kes nagu jumal taevas oma piirkonnas. Mind aga pole ammu vihastanud miski nii, kui sellised sõnad!

“Mis alusel me aga inimest rõngastama hakkame? Mis alusel ma panen teile rõnga külge, te käite sellega ringi ja mina jälgin teid?” küsib prefekt. “See riivab väga tugevasti inimese põhiõigusi.”

Siin kasutatakse mulje avaldamiseks sõna "tugevasti"!  Arvan, et iga psühholoogiaõpik ja ka krimiraamat on kirjutatud nii, et lugeja seda loeks. Nii ongi kirjaniku natuur see, mis põhjustab selle, kas raamatust saab bestseller. Poliitiku või prefekti püüe olla mõjuv toob kaasa aga vastupidise efekti - usalduse nõrgenemise. On see puudus või demokraatiapüüe, kuid kui meie kaitseks määratu, ehk politsei, ehk Prefekt oskab mõista vaid päti "põhiõigusi"!? Mina eeldan, et valdav enamus inimesi ausad. Ja seega pean ülimuslikumaks nende põhiõigusi! Kui aga meie riik ehk need, kelle oleme valinud meid kaitsma, nõuab AVALDUST nagu Koit Pikaro loos avaliku seaduserikkumise puhul, siis kas enamus seadusetegijaid on pätid? Kaitsevad seaduseteksti tehes endasuguseid? Kuidas ei saa ilma avalduseta midagi teha?


21. sajandil peab maksumaksja olema tänulik kui Prefekt tutvustab imevidinaid!? 
Ka tuleks inimestel tegusalt oma vara kaitsta. Kasutada võiks kaasaegseid valveseadmeid – külaseltsid saaks asjatundja kohale kutsuda. “Maainimene ei pruugi näiteks üldse teada, et on olemas imevidin, mis teeb õue peal liikujast pildi ja saadab mobiiltelefoni,” lausub ta.

Kas ma pean oma vara kaitseks tegema oma viletsast sissetulekust ( mis vist ühe hea Prefekti omast kordi väiksem, rääkimata ülikonnaga siseministrist) veel kulutusi turvaseadmetele? Liikumisandur, imevidin, kaamerad, turvafirma lepingud? Kui külasepp teeks mulle damaskuse terasest pätilõikaja, oleksin nõus maksma! Kuid selleks, et paigaldada kaameraid, mis näitavad seda, et maksumaksja (mina ka) toel elav ja olev politsei ei viitsi pesast välja tulla...

Nii kisubki ühiskond veel enam sinna, et keegi teeniks pätikartuse pealt!
 Paar aastat tagasi nägin raudtee ääres pidevalt õhtul turvapatrulli ühe gaasijaama juures. Ise veel mõtlesin, et küll on tundlik turvasüsteem, mis häiret annab. Ja tublid turvajad, kes aina koha!? Kuigi liikumas polnud kedagi, arvasin, et küllap turvajad seovad pätte kinni seal jaamas. Ja küllap sellepärast polegi neid näha raudteejaamades turvamas! Aga selgus, et need tublid turvajad käisid seal gaasijaama juures leiba luusse laskmas!


Tihti on kuriteod sooritanud üks ja sama isik. “Kui meil ei ole aga avaldust, pole alust rakendada mingit sanktsiooni ühe või teise isiku suhtes.”

Ikka sitt riik ja sitt prefekt, kes üritavad ameerikamaa kombel jalgu lauale visata, et ei peaks tegema tööd. Sest töö tegemine ei saa olla eeskuju ameerikamaa filmist... 

Tähtsa näoga tarkust suust välja ajades või vaid seniile veenda. Teised vajavad kaitset riigi poolt sponsoreeritavate pättide eest!
Aga Pikaro peab üha rohkem õigeks omakohut, sest tuleb välja, et sageli on see ainus väljapääs. Politsei ju ei aita.´

Kuidas tagada, et puu külge seotud pätt ei saaks olla tunnistaja kannatanute vastu? Tuleb meil loodusesse inimsööja-tiigrid lasta...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar