Blogiarhiiv

reede, 29. juuli 2011

MEES ÜLE PARDA!

 Lapsena lugesin palju raamatuid ja meresõitudest jäid meelde kindlad tavad ja põhimõtted. Nii oligi, et kui mees juhtus üle parda kukkuma, kõlas hüüd: "Mees üle parda". See tähendas, et laev pöörati esimesel võimalusel ümber ja tehti kõik võimalik, et leida üks endi hulgast. Nüüdseks on põhimõtted muutunud. Oleme justnagu hoolivamad ja ka riigilaevuke hoolitseb oma inimeste eest. Sõnades.
phttp://www.tarbija24.ee/513348/koondatud-elektrik-eesti-energia-vassib/

On see trend? Viia oma töötajad üle teise firmasse ja pärast visata üle parda? Ning sõlmida leping firmaga, kes teinud odavaima pakkumise ja kes pakub töötajaile poole väiksemat palka? Kuidagi tuttav stsenaarium!

Ainult, et tahetakse veel, et koondatu õpetaks välja uued töötajad!? Millega selliste otsuste tegijad mõtlevad? Vahel võetakse asemele sellised töötajad, kes isegi kliendiga eesti keeles suhelda ei oska. Teisi, kes oskavad, süüdistada aga maine kahjustamises?

Ja selliste otsustajate palgad, palgatõusu, kahtlased investeeringud ning hinnatõusu maksab kinni klient? Isegi siis kui raha kaob väljamaal riskides?

Taas pean meenutama M-Klubi. Kui mehed ümbermaailmareisile läksid, siissadamasse jõudes arvasid nad, et üks roostes küna ongi nende laev. Jagelemise käigus leidis Magister (see tark mees), et see ongi riigilaevukese sümbol. Tundub, et tabas kümnesse!

http://www.pluvo.ee/vabaaeg.html

Tekst ja pildid lubavad tõsist firmat. Miks siis palka nii vähe tahetakse maksta?

Vist ongi viimasel ajal nii, et sõnades on ettevõtted oma töötajate hoolimisest nii hõivatud, et ehk nad lihtsalt ei märka, kui mehed üle parda lendavad? Või ei taha märgata, sest enda särk on ikka ihule kõige lähemal???

Kiitus mehele, kes teemat avalikuks tuua ei kartnud.

Uno : Huvitav oleks teada saada kogu koondatava personali palgakulu aastas ja riigihanke võitnud firma pakutud hinna. Kui suur vahe on?
Või on see riiklik saladus?
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist
-2 -1  +1 +110

onu Fjodor : Lõpuks on sm liive ja hulk firmasid, mis EE nimelisele paberlohele töid teevad. Omamoodi erastamine. Huvitav, kas need vähempakkumiste võitjad makse ka maksavad. Paistab, et riigiettevõtet ja sm partsu see aspekt üldse ei huvita.
Parafraseerides vana ütlust: Seal, kus lõpeb mõistus, algab Eesti 

no : siis teeb võitja firma omakorda pakkumise ja järgmises firmas ehk on ka elektrikuid juba... meil oli vallas nii, et oli peatöövõtja (kes võitis riigihanke), siis oli alltöövõtja, sellel omakorda alltöövõtja, kellel olid ehitajad olemas 
07.2011 12:16 Kringel : Kokkuhoid ei ole võimatu, aga see tuleb kellegi arvelt. Suure tõenäosususega nende koondatud elektrikute arvel kes reaalse töö ära teevad. Hakkab kehtima sama skeem mis suurte ehitusfirmade puhul, mis nagu ei olegi eriti ehitusfirmad, sest neil on juriste ja kontorit rohkem kui ehitajaid. Sellised firmad võidavad hankeid ja võidu korral on ootamas kari pisikesi OÜ-sid, kes on valmis palukese eest üksteist tallates selle töö ära tegema. Neis pisikestest OÜ-dest valitakse paar välja, kellega suure ehitusfirma juristid sõlmivad korralikud lepingud. Ja edasine on teada, reeglina leitakse pisikese OÜ töös puudujääke, alates tähtaegadest kuni kvaliteedini ja leppetrahvide vältimiseks annab pisike OÜ oma töö tasuta üle, peaasi, et jamast välja saaks. Mõnikord väike leivaraha ka makstakse, aga koore riisub suurfirma juristidepunt. Tänapäeval oskajal töömehel oma äri alustades ei tarvitse piisata sellest, et on kaks kätt, oskused ja kõva töötahe - ikka leidub valgekraesid kes sellistel tegijatel naha sujuvalt üle kõrvade tõmbavad, ja teevad 

9.07.2011 09:23 .. :

no siis pole midagi imestada. kui enda loodud tütarfirma konkurssi ei võitnud ja võidu saanud firmad pakuvad madalamat palka, siis ilmne, milliste nüanssidega pakkumine võideti- tööle võetakse suvalised inimesed tänavalt kes kiirkorras lühiõpet saavad, ohutustehnika eksami kiiresti ära teevad ja davai tööle. justnimelt davai, sest minu viimane kogemus näitas, et montööride hulgas eesti keelset kõnet eriti enam ei kuule. kas eestlased kaovadki selle töö pealt just seetõttu, et palgad pole enam normaalsed?

Mõne plära sarnasus ajab lausa muigama!
29.07.2011 12:06
"Uued väljakutsed" : Oo-jaa! Ja varsti, kuuleme me taas kenadelt "hea pingetaluvusega" ja selge vastuse andmise asemel eesti teeninduskultuurile tunnuslikult "positiivsest mõtlemisest", "Visioonist" ja "motivatsioonist" jutustavatelt klienditeenindajatelt, et Eesti energia vabandab, sest "Programmis on juhtunud viga" ja seda, et tuleb ju aru saada, et uuel töötaja on eksinud. Aga et Energia ei tunnista ennast kujunenud olukorras süüdi.... Ja kogenud töötajad lendavad "paindlikul tööturul" eht eestilikult "kliendi parema teenindamise huvides" lihtsalt üle parda" - ja asemele tulevad need kellele võib sama töö eest poole vähem maksta ja kellega hakkab toimuma kõik see mis toimub uue ja kogenematu võõra töötajaga.

Mis räägib oma meeste üle parda viskamisest...
Arvamus
Eesti Energia juht Sandor Liive.
1/1
Eesti Energia juht Sandor Liive.
foto: Peeter Langovits.
foto
http://f.postimees.ee/f/2011/03/21/542519t40h1102.jpg
http://f.postimees.ee/f/2011/03/21/542519t55hb1fe.jpg
Eesti Energia juht Sandor Liive.
Peeter Langovits.

Liive: vastutustundetu oleks hinda mitte tõsta (138)

29.07.2011 13:36
Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul oleks ettevõtte poolt olnud vastutustundetu uus elektrihinna tõusu taotlus sisse andmata jätta.
Liive rõhutas, et taotluse rahuldamine tõstaks elektri megavatt-tunni hinna suletud turul 29 eurolt 33-le, samas kui avatud turul on keskmine hind 47,2 eurot.
«Populaarne oleks öelda, et ei taotle ja küll aastal 2013 võtame kogu täiega,» viitas Liive turu avanemisele aastal 2013. «Aga aasta 2012 on väga keeruline aasta, finantssuhtarvud on kõik viimase vindi peal. Firma seisukohast oleks vastutustundetu jätkata müüki 29-ga.»
Firma esimese poolaasta majandustulemusi kommenteerides rõhutas Liive ka, et 69 protsenti firma poolaasta 81,4 miljoni eurosest ärikasumist tuli avatud turult (mullu 56 protsenti), teises kvartalis moodustas avatud turg ärikasumist koguni 90 protsenti. «Jutt, et meie kasum tuleb Eesti rahva, lihtsa elektritarbija taskust, on müüt,» ütles Liive.
http://www.postimees.ee/514020/suurim-kodukulu-on-elektri-hind/
http://www.postimees.ee/514020/suurim-kodukulu-on-elektri-hind/
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar