Blogiarhiiv

neljapäev, 14. juuli 2011

AMETNIK JA RAHVAS 11. EUROOHUTUS.

Vaatame, kus siis rahvas liigub. Eestimaal.
Kes teeb tööd, kes patseerib niisama ringi. Sõitsidki nende kenade eurotorude vahelt ratturid läbi. Ja mööda. Tegemist vist eiromõõtudega. Mõtlen torusid. Põnevamaks teeb veel see, et kõrval ka kõrgenev serv. Ühesõnaga, kõik, kes mööda läksid, need pöörasid tähelepanu vaid enda tegevusele, mitte rongidele.

Asfaldiserv väga huvitava nurga all, lihtne on eksida veidi ja väänadki jala välja... Ptüi-ptüi-ptüi...


Mehed olid muidugi leidlikumad. Üks pani üldse raja kõrvalt mööda mulda. Rongist polnud huvitatud.

Lapsi aga meil vähevõitu, pool tundi pidin ootama, kuni tuli kegi vankriga. Ega ma nüüd eksperimendiga kedagi ohtu seadnud. Õnnetuseks moodne vanker, kolmerattaline ja hea manööverdusega. Vist ka valuveljed ja kesklukustus... Tjah, mis siin ikkagi naljatada. Ühelt inimeselt küsisingi, et millele tähelepanu pöörad kui vahelt või kõrvalt vankriga liikled. Vaatab kuidas "takistust" ületada. Aga rongi vaatad? Ega vahel ei tule meelde küll, öeldi. Siis pole ime kui peame seal aina pasunat andma...
Kahjuks polnud kaksikute vankrit...
Küll aga sõitsid rongid.

Sarnased eurotorud on ka Hagudis, Järvevanas jm. Tehakse ka Kehrasse ja ei tea kuhu veel. Korduvalt teavitatud kedagi, et need ei suurenda ohutust, vaid ehk hoopis muudavad liiklemise ohtlikumaks. Aga ei midagi.
Muide, väike osa samas nähtavust piiravatest põõsastest võeti maha. Peale mitmeaastast (!) vingumist. Vist on aga haljastust hirmsasti vaja just raudtee kõrval. Hotelli Dzingel taga, üldse Liiva ja Männiku vahel.

T-Väikses on aktiivne kodanik küll parandanud ohutust (?) toru paenutamise teel, muutes sellega läbipääsemise lihtsamaks. Näiteks hooga tulevatele rollerijuhtidele. Õnneks rongi kiirus siin väike ja midagi väga hullu pole juhtunud. Ka pole ükski vastutav  või pädev inimene muidugi seda märganud. Pika aja jooksul.

2 kommentaari:

  1. No mis teha- inimesed on suht hajameelsed - eriti suvel! Usun et nad jälgivad mingil määral ikka rongi, oma kiire elutempo juures aga ilmselt paljud suht omas mullis? Sellest ma näiteks aru ei saa kuidas saab klapid peas liigelda rattaga?? Ajuvaba värk - körvad ja silmad suurim ohu tunnetuskeskus!!?

    VastaKustuta
  2. Tänud, Pirtsu!

    Inimene on mõtlemisvõimeline ja peaks suutma rohkem ohtusid tajuda. Ega rattaga sõitmisel klappide kasutamine tõesti hea asi ei ole. Ja muidugi mõistan, et muredest jm pea laiali otsas. Seepärast peamegi midagi tegema vähemalt seal, kus võimalik. Aga sessamas Kitsekülas, 5 aastat rääkida, et põõsas tuleb maha võtta...no tule taevas appi!

    VastaKustuta