Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. juuli 2011

VÕLTSHUMAANSUS

http://www.postimees.ee/508072/tapatoo-korraldajat-ahvardab-21-aastat-vanglat

Selline pealkiri tekitab vastakaid tundeid. Meile on lähedane ja paljusid puudutanud isiklikult kõige rohkem Estonia hukk. Seda ehk oskame enamus aduda. Norras toimunud tapatalguid aduda on kuidagi võimatu, vähemalt minu jaoks. Justnagu teadvus blokiks vaatepildi mälus ära. Õnneks pole ma ka eriti neid uudiseid vaadanud. Ühes artiklis olnud galeriid vaatasin vaid osati, lihtsalt ei suuda ega taha.

Kuid tajudes, et see oli jubedaim ning jälgides esmaseid mõrtsuka  väljaütlemisi, on sellised nämmutamisartikleid pahavõitu lugeda.
http://www.postimees.ee/508920/professor-norra-sundmused-tostatavad-uuesti-surmanuhtluse-kusimuse

Muidugi võivad juhtuda vead, kuid seetõttu peabki olema asjaoludes surmkindel. Kuid, muide, mingil juhul ei tohiks teenitud karistusest pääseda pätid, keda siiani auklikud seadused võimaldavad õigeks mõista advokaatide kahtlase väärtusega keerutamistega.
Seega peab olema veendunud, et suurte kuritegude puhul on süüdlane kindlalt teada. Ja selliste puhul ei tohiks üldse arutleda raskendavate või kergendavate asjaolude üle. Nagu mitmete meie sarimõrtsukate puhulgi.

On naeruväärt peale 21-aastast vanglat veelgi seda pikendada. Sest oleks mõistetamatu, et tuhanded hukkunute sõbrad, sugulased, tuttavad peaks kandma jäleda elaja ülalpidamiskulusid!?

Surmanuhtlus peaks olema absoluutselt kindel. Ja peab lootma, et seaduslik, mitte kuskil vanglas lihtsalt kättemaksuks. Antud juhul ehk lausa taastada keskaegsed meetodid. Et selliste "võitlusmeetodite" (marksismi vms vastu) kasutaja sureks võimalikult piinarikast surma! Sorry, aga ma ei näe, et peaksin mingitki halastust üles näitama. Ei näe!

Ma ei suuda mingilgi moel väljendada kui väga kahju on mul hukkunutest! Ja ei tea kuidas lähedastele kaasa tunda... Lihtsalt kohutavalt kurb on, kui sellele vaid mõtled!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar