Blogiarhiiv

teisipäev, 12. juuli 2011

KAS KIIDAME NATSISMI?


 
http://www.sakala.ajaleht.ee/495604/simon-wiesenthali-keskus-moistis-viljandi-malestusurituse-hukka/

Ma ei kannata, kui kiidetakse natsismi või rassism on kellegi elustiiliks!

Ometi, miks ei saa arvamust avaldada? Ma ei plaaninud seda tehagi, artikli järgi jäi õhku palju küsimusi. Kasvõi see, et, kas tõesti tähistatakse meil natside sissetungi aastapäeva? Kuidas asja kommenteerivad osavõtjad?

Artikkel peaks olema selgem ja konkreetsem! Mind häirib asja juures seem et otseselt räigete kommide kustutamise asemel lastakse inimestel n.ö. viha enda sisse korjata. Ja lisaks nendele, kes muidu ehk tigedad oma kommide kustutamise pärast, koguneb viha ka teistesse, sest tegu otsese sõnavabaduse piiramisega!

Huvitav ongi see, et millegipärast ülipalju komme just holokausti, seksuaalvähemuste jms teemade juures. Miks? Sest teemade paiskajad inimeste ette ise kisuvad üles vaenu, olgu see siis fashismi, kommunismi, seksuaalvähemuste, usufanaatikute vms vastu. Kisuvad üles sellega, et ei oska oma seisukohti lahti seletada, vaid räigelt, teisi kuulamata, paiskavad välja ainutõde! See on fanatism ja täielik oskamatus lugu pidada teiste arvamusest. Sellega avanevad lugejate meeled, kes ei suuda selliseid artikleid kannatada ja vastutasuks püüavad oma arvamust vägagi emotsionaalselt välja öelda. Tagajärjeks kellegi hirmutamine, püüd anda inimesi kohtusse oma arvamuse avaldamise eest, hirmutamine, püüdes nõutavat summat küllalt suureks ajada! Kas normaalne inimene on püüdnud mõne paraadi puhul, milline väga räigelt teeb maha inimlikke väärtusi, kohe paraadi korraldajaid kohtusse anda? Ei ole kuulnud:

Ajalehtede kartus selliste hirmutajate ees ei ole normaalne! Ja selline suhtumine annab hirmutajatele vaid jõudu. Hirmutajad ise ei mõista aga, et tolerantsus nende endi vastu kahaneb just endi käitumise ja meetodite tõttu! Ja selle tõttu, et alistumise märgina kommide kadumine vähendab seda tolerantsust veelgi.

Kahju on!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar