Blogiarhiiv

laupäev, 16. juuli 2011

LINDILÕIKAMISELUGU.

Rapla. Seeme mullas. Kas on kastetud?


http://www.parnupostimees.ee/499388/enn-sade-miks-nad-vallikaaru-muru-lasid-ara-korbeda/

Tundub, et leidsin ühe põhjuse, miks meil "Tehtud" mentaliteet aina suureneb! Sest lindilõikamist saab teha vaid uute asjade juures!

Pargis ja mujal pingid lagunevad.
Tänavaid ei pesta.
Värskelt istutatud muru ei kasteta.
Tekkinud auke (kus iganes) ei lapita.

Kunagi rääkis Kärna Ärni, kuidas nad Läku Eediga tööd tegid. Läku Eedi kaevas augu, Ärni ajas kinni. Ja nii korduvalt. Keegi tuli ja küsis, et miks nii. ärni seletas: "Vaada, see, kes puid istutas, koondati ära!".

Ei tea, kas nüüd töömehed ära koondatud või hoopiski ülemuste arvu suurendatud, kuid kõikjal toimibki sama.

Kui ikka linti lõigata ei saa (no sa ei lähe ju iga hommik murukastja või tänavapesija ees linti lõikama, kui meediat kohal pole!?), siis pole sind olemaski!

ummamuudu
15.07.2011 11:09
Tundub, et Pärnus ei vastuta ükski ametnik mitte millegi eest! Kõik "tööd" on selliselt jagatud, et kui "tulemust" ei olegi või on hoopis tagasiminek, siis "tööd" ju ikkagi tehakse ja palka (vast isegi mõnikord preemiat) saadakse.
Mäletan aastaid tagasi, kuidas hommikuti pesti tänavaid. Värske ja puhas - eelkõige tolmuvaba käimine. Siis kadusid vastavad autod, räägiti vee hinnast ja asi unustati.
Sama nähtavasti selle muru kastmisega Vallikäärus. Ise olen näinud kahte kord, kui veel ehitajad kastsid. Rohkem pole keegi "kätt külge" pannud. Ometigi on erinevaid üritusi olnud hulganesti. Ja ilm ka suvine (nii nagu oleme väga tahtnud)!
Linnaametnikud räägivad turismimagnetist, kuurortlinnast, kultuurilinnast, festivalide linnast-millest iganes, aga kas tõesti on raske natuke vett leida kolletava muru kastmiseks? Tundub, et kedagi ei huvita ja keegi ka ei vastuta! Sest vesi on tõesti kõrval olemas-toimeta ainult vajalikku kohta.
Tegelikult on kurb, et linnas ei ole tööl inimest, kes vahepeal käiks ringi lahtiste silmadega ja mõtleks, mida paremini saaks teha või paremaks muuta. Vast isegi saab keegi selle eest kuskil palka, aga tegusid ei ole linnas näha.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -4 -1  +1 +24
Täpselt! Miks ei võiks me käia lahtiste silmadega? Või nagu ühes hiljutises artiklis, miks ametnikud "näevad möödasõites"?
Miks me ei sõida lahtiste silmadega rongiga?
Miks me pargipingil ei istu?

Mõtlik
15.07.2011 15:53
Üks õige linnapea peaks igal hommikul enne tööletulekut sõitma Pärnu suuruse linna olulisemad paigad läbi ja ise peremehena siis alluvatele ütlema, mis viltu ja vildakil, ning silma riivamas või suisa ohtlik ja nõudma jalamaid parandamist.

Muide, kui suhtlesin eestlasest linnapeaga Malmös mõni aasta tagasi, siis tema ütles, et ta nii teeb. Sealt see mõte.
Aga nojah, tema on teistmoodi mees - ta ei võtaks ka sellise füürina nagu Kivimägi, Volvot vastu.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -3 -1  +1 +15
Järelemõelnu
16.07.2011 16:13
Kuule sa ei ole vist linnapea funktsioonist aru saanud. Kõigi juhtide suurim ebapädevuse märk on see kui nad ei oska vajalikke töid delegeerida kellegile teisele. Kui juht koormab end väikeste töödega ära siis jääb tal vähem aega et tegeleda strateegilise planeerimise ja suure pildi vaatamisega. Linnapea ei ole kommunaalosakonna keskastme kojamees vaid suure struktuuri juht. Ei pea tema midagi iga tänavaauku linnas kinni lükkama ega oksi lõikama kus vaja. Sõitma linn läbi, andma käsu parandamiseks ja hõiskama tehtud? Hoidku jumal selle eest kui Pärnu saab linnapea kes arvab et umbrohu tõrje ja tuvisita eemladamine ongi see millega tal isiklikult tegeleda tuleb. Andke Pärnule armu!
teata ebasobivast kommentaarist -3 -1  +1 +2
Kellelgi soovitaks veel kord mõelda, kas ta ikka on õigel teel? Linnapea peaks just ja veel koos ametnikega vahel ringi  sõitma. Lahtiste silmadega. Mida tihedamini, seda parem! Vaid siis hakkaks midagi muutuma.
Tallinnas tahaks ka linnapead Balti jaama jalgu puhkama pingile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar