Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Saaremaa silla asemel laevad? 11. 12. 2012

 

Tuesday, December 11, 2012



Saare Maavalitsus ei osanud vastata omal ajal mu kirjale ja delegeeris selle MKM-le. Sealne vastus oli põhjalik, aga aru ei saadud kiirlaevade ja tiiburite erinevusest. Nüüd asjad muutunud, aga...mulle natuke ei meeldi see!

http://www.saartehaal.ee/2012/12/11/uus-eesmark-tagada-pusiuhendus-laevadega/

Artikkel hea ja põhjalik. Seisukohad nagu õiged. Kuid kas kõiges? Ajame parvlaevaliikluse hästi tihedaks. Ja edasi? Kas ikkahi ei teki probleeme erinevatel kellaaegadel. Kujutan ette küll, et vaiksemal perioodil saab teha hooldust või varustust täiendada ja seisuajad jäävad erinevateks. Kui palju aga see tähendab parvlaevade juurde ostmist ja kas talvel lähevad osa lõunamaa saartele? Ma ei tea tõesti spetsiifilisi üksikasju, kuid ikka on ju omad probleemid. Siiani pole keegi suutnud või tahtnud selgitada (ka mitmed laevandusspetsid, kellele kirjutasin), miks ei sobi tiibur saartele sõiduks?

Minu arust oleks kiirus ja paindlikkus üliolulised! Tuled bussiga (või rongiga) Rohukülla ja valid, kas sõidad Orissaarde otse või läbi Heltermaa või Kassari? Olenevalt sellest, millised liikumisteed on kõige olulisemad ja kuhu saarte vahel sõites kõige rohkem soovitakse minna. Orissaarest saab soovi korral liikuda ka Virtsu, sealt aga kui soovi on ju ka Kuressaarde? Räämimata sõidust Triigist Kassarisse või muust.

Miks siis ei saa, Saare Maavalitsus, Saarte Hääl ja Meie Maa? Või otsustab vaid Õige Saarlane?

Hiiumaast polegi midagi oodata! Kui sealsed Hiiumaa heaks elu edendajad vaid Kärdla bussijaama edasi viivad, ning vaid teiste üle irvitada oskavad.... Teised hiidlased, palun ärge solvuge, see vihje vaid teatud tegelastele, kes natuke....ummamuudud! Ometi on mõned inimesed naeratavad, aga...võltsid. Või ongi naeratus hoois irvitamine? See aga ei tähenda, et saartele sõiduvõimalusi ja saarlaste-hiidlaste jt elu paremaks ei peaks püüdma muuta.

Muidugi põikaks tiibur mõnuga ka Vormsile....

Ei tea, kas kord jõutakse ka vähemalt asjde arutamiseni? Seni aga ei saa ma tõsiselt suhtuda, kuni tõsidust teine pool välja ei näita...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar