Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. oktoober 2021

Mehed kaitsevad naisi. Okt 2013

 

Thursday, October 10, 2013

Mehed kaitsevad naisi!

Just nii ütles täna üks ülemus koosolekul. Teemaks....mis siis oli õieti teemaks? Soov Eestimaal ellu jääda? Soov saada tagatis oma panuse eest majandusse? Ja väärtustamine? Võib nii öelda küll. Sest suvel kohtus AÜ Partsiga. Jutuks oli olukord, kus Edelaraudteel (erafirma, kellele riik parseldas osa raudteest) võib lõppeda töö ja vedurijuhid-vagunisaatjad (ei ole klienditeenindajad, vaid eestipäraselt ikka vaguni- või rongisaatjad, minu jaoks) jäävad lageda taeva alla. Või lähevad üle Elektriraudteele. Millest nüüd saanud nõmeda nimega riigifirma Enron. Ei, Elion. Ei, Elron ikka...

See ei ole valimisreklaam Tartu vaksali räpaste akendega mittetöötava tiiva akendel.

Üks küsimus on väärtustamises. Ja riigi vastutuses oma inimeste ees. Sest just riigi otsuse tõttu nii juhtus. Mitte et ma selle otsuse vastu oleks. Olen ikka pooldanud, et võimalikult palju asju peab olema riigi käes, sh raudtee.Kuid sel suvisel kohtumisel ütles Parts, et teda ei huvita. Ettevõtete vaheline asi. Mõistetav, sest teda ei huvita ka Läänemaa inimesed. Ega suurt miski muu. Olen ikka arvanud, et tööd tasub teha sellist, mida huvitav teha!? Kui aga ei huvita mitte miski, mida siis ronida sinna?
Kui toimuks üleviimine, jääksid ära koondamisrahad. Kui ei toimu, ei saa "uued" vedurijuhid ja vagunisaatjad Elronis staazhist tulenevaid soodustusi. Ühtedele oluline üks, teistele teine. Ja siin tulebki mängu üksteise toetamine.Kui juhid-saatjad mõtlevad vaid endale, trügitakse ühekaupa oirukatüki kallale. Ja loomulikult meil ongi selliseid. Seda näitasid juba streigid ja näitab ka igapäevane töö. Vastavalt igaühe väärtushinnangutele. Kui aga riik ei hinda oma inimesi ja väärtusi, kas töötaja peaks hindama, selles on küsimus?
Mehed peaks kaitsma naisi. Ja iga inimene oma kaasinimest. Kindlalt on paljudele see ükskõik. Ja selliseid inimesi ma ei hinda. Ikka tunned kedagi või töötad kellegagi, kes loivab ringi, tõeline looder, kuid omab hirmkõva selgroogu. Enda arvates.Või need kes on taldrikutäie lahjalakke eest mida iganes lakkuma. Lihtsalt kahju on sellistest. Sest nendele pole kellelgi loota. Jäävad aga teised, kes peavad asju paremini mõistma ja mõistavadki. Ja need peavad ükskord mõistma ka seda, et koos on jõud. Kas mõistavad?
Parem plekk näos kui eluloos, ütles Mihhail Gorbatshov....

Järgmine nädal on paljuski otsustav. Mida räägib Elron? Kas nad ikka mõistavad, mida tähendab inimestele töö algus kodu juures, mitte paarisaja km kaugusel? Või ka neid riigiettevõttena ei huvita? Eeskuju on Partsi näol olemas!? Muide, just vaatasin valimisreklaame, kus just valitsusparteide ehk Rehvormierakonna ja IRL-i poliitikute taustal liikusid uued rongid. Randpere, Ligi, Reinsalu. Kas nemad ikka teavad, et nende parteikaaslasi ei huvita? Või teavad, aga ka neid ei huvita? Eetikat ma neilt muidugi ei oota, aga kas on ikka aumehelik rääkida elu edendamisest? Needsamad parteid räägivad ka pereväärtustest ja töötajate tähtsusest. Samas sundides neid nii kaugelt sõitma päevast päeva tööle ja koju. Kardan, et tegelikult pole küsimus hoolimises. Nad tõepoolest ei mõista, et küsimus pole ainult töötajates, vaid ka riigi(firma) kulutustes. Mõttetutele ööbimistele Aegviidus, Tartus, Viljandis, Pärnus, Paldiskis jm nii ruumide rendi, töötundide jm arvelt. Niisama prostalt siis loobibki raha mittespetsialistidest juhtkond? Firma ja riigi tasandi omad. Maksumaksja raha.

Sel ajal, kui Elron plaanib tulevikus minna rahvusvaheliste rongide kallale, on juba käigus Viljandi-St. Peterburg!

Huvitav, kas see summa saab olema suurem kui umbkaudselt 30 000 eurot aastas, mis kuluks riigifirmal ületulevate töötajate soodustustele? Loomulikult. Kas summa 30 000 on suur raha? On. Aga veel suurem summa on see, mida raisatakse. Vähe sellest. Kui ikka veel pole suudetud mitte midagi mõista ega põhiteese paika panna, solgitakse paljude seniste töötajate elud....

Kes ehk sinisilmselt pruunide silmadega ootavad!?



Et laual kodus oleks rohkem kui (riigigogu puhveedis).....

Aga seni saate seda....


Või seda, mida mehed teile toovad...


4 comments:

  1. Öudne elu ikka-keeruliseks kisub Teil seal raudteel??
    Mis toimub riigimeeste peas?? Miks ei huvita riiki mis saab edasi suurest hulgast töötajatest?? vastust teab vaid tuul!
    Loodan vaid parimat ja jöudu Teile sinna-loodan et asjad laabuvad!!

    Reply
  2. Aitäh, Pirtsu!
    Eks jõudumööda tahaks ikka inimestele head. Aga minu jõud üksi jääb nadiks....

    Reply
  3. Mis tundeid tekitavad Teis uued Elroni plaanitavad graafikud?

    Reply
  4. Tänud, Anonüümus.
    Pole veel süvenenud, aga kindlasti teen seda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar