Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Rongi ootamine Ristil ja enne Valget Daami Haapsalus, aug 2014.

 

pühapäev, 3. august 2014

Rongi ootamine. Risti.


Ütlen kohe ära, et korraldus oli super! Puhvetis teenindus parem kui mõnes restoranis, ilm ilus, inimesed toredad ja esinemised kah!
Eriline tänu Rein Kruusmaa`le, et nägi vaeva ja dresiini Türilt tõi!



Vaade ülesõidult Turba poole. Rongi ei paista.




Aga jaamas juba toimetatakse. Väga vahva tunne oli muide selle dresiinisõiduga. Kui ta seal kõrvalteel sõitis, siis peateel olles tekkis korduvalt tunne, et rong tuleb ja vaatasin seljataha...



Kuigi rongi perroon tuleks Ristil teha teise kohta siis sellegipoolest võiks see koht siin olla eriline ka siis kui rongid mööda vuravad! Sest siin on salapära...



Ei oska väga nimeliselt tänada, kuid tänaks veel kord kõiki, kes selle päeva nii imeliseks tegid!





Läänemaa ootab!


Kertu Viigipuu!




Tullakse rongile, reipalt. Maal ei ole elu veel väljasurnud!



Haapsalu üks kolmest fotomusketärist - Rita Helisma.



Muidugi võib sõita ka bussiga, aga see pole kaugeltki mugav ning rong ON hoopis teine asi.



Neeme Suur vestis niisama juttu ja rääkis ka natuke asjade arengust.


Jutt sai rääkida paljudega.



Puhvet koos kõige juurdekuuluvaga oli uhkemast uhkem vanas ooteruumis. Kuulsin, kuid väga paljud kiitsid kooke ja muud. Minagi ostsin pileti, aga et rongi polnud, sain selle eest pokaalikese KÜLMA veini! Nii palju oli vaeva nähtud, et isegi külma veini ja muidugi ka maitsevee pärast oli vaeva nähtud! Oli ju sellise palavaga vesi ainumaid asju, mis laseb kuidagi vastu pidada!




Ja kui hoolega vaadata, siis pole imestada, miks nii palju seda puhvetit külastati!






















FB-Edgar Maidlaga kohtusin esimest korda.


Ka Muhu naised olid kohal. Kuda nad muidu rongiga sõita saavad!























Nii vaatasime, kas rongi tuleb! Millal siis ometi?





























Sellist raudteed me tahtsimegi!
























Noh, on ju hea rongiga sõita? Nägudestki näha! Mida me siis veel ootame?






Peale laulmise ja pillimängu oli ka väike etendus!






Ilusa suve jätku, Risti! Loodame, et talupojamõistus võidutseb ja peagi saategi päris rongiga sõita!
Ja aitäh veel kord ilusa päeva eest!
 
******************************************************
 
 

kolmapäev, 6. august 2014

Läänemaa tõuseb pildile, inimesed peavad tulema autoga...


On tekkinud uusi, ilusaid ja ka erilimelisi bussiootekodasid. Infot tuleb küll paigaldada, kuidas juhtub, aga parem kui mitte midagi. Muide, 8-10 aug toimuvad Valge Daami päevad? Kes teab, kui palju toimub sel päeval üritusi Haapsalus? Unustasin kuulutust pildistada, aga see oli meeletu, mis seal toimub! Kuid tulema peab autoga või äärmisel juhul bussiga. Seega jätavad sajad, ehk isegi tuhanded külalised Haapsallu tulemata...


Maitsev. Haapsalus muidugi.





Juurde on tekkinud palju kohvikuid ja see ainult rõõmustav! Muide, Haapsalus rongi liikudes tundub tihti, et linnas polei külalisi. Eriti. Kõik hajuvad kuhugi. Tegelikult aga on ja mitte vähe. Osa on kohvikutes. Luigi siin on väga eriilmelisi ja omapäraseid, siis on ka mitmeid puudusi. Pole kesklinnas kohvikut, tavapäraste võirooside jm. On palju muud, väga maitsvat ja head! Kuid omajagu takistuseks saab ka hind. Püütakse teha eriilmelisi (kasvõi võõrsõnade abil!?) menüüsid, ometi paljugi kordub. Ning enamasti on praadide hinnad üle 10 euro. See kipub minema liiale! Mitte, et neil turgu ei oleks ja gurmaane ei leiduks, aga....miks on siis ikkagi tühjad Hugo, Väikse Viigi ja mõnigi muu kohvik? Miks nöörib omanik Paralepas ja Promenaadil paadilaenutusega tegeledes klientidelt pooleliitrise Fanta eest 2 eurot? See on juba üle igasuguse mõistuse! Ning miks ma ei näe kliente neis kohvikutes ja müügikohtades? Haapsalus nagu mujalgi meeletu palavus! Soovitan randa minnes oma joogid kaasa võtta ja mitte osta sellise röövlihinnaga kaupa! Sest kulub Jeepi ülalpidamiseks, mitte töötaja inimväärseks palgaks! Sest ei saa olla palka, kui ei ole käivet! Ei saa pidada päris õigeks seda, kui üritatakse pinnal püsida väga kõrgete hindadega! Sest see tõrjub külastajaid või saadab nad poodi, ostma soodsamalt!


Püüdsin Tshaikovski pingi juures kuulata audiogiidi. Eesti keeles see ei töötanud, vene k kuulda vaikselt. On sellest siis midagi ka kasu?



Palavus tõesti vägev, polekski nagu põhjamaa. Aga ometi oli hea jalutada ja nautida Haapsalu erilisust!





Muidugi andsime oma panuse (koos pisukese annetusega) ka Rannarootsi muuseumis.


Grand Old Marina müügis ja suletud! Pole külastajaid? Miks?




Suurt kõmu tekitanud Kallis Mari. Kalliks see kujunes, küll ei ole aga mina see, kes sellel alal arvamust avaldada oskaks. Vähemalt on ta kohal ja mulle hirmsasti meeldib! Väljanägemiselt nii fantastiline (täna nägin ka uhkesti sõitmas, vist oli proovisõit!), et küllap vaikse ilmaga minagi sõidan! Väljuma hakkab see Veskiviigi sadamast? Kuidas lahendatakse Peetrikese sõidud? Kas edaspidi saab Peetrikesega ka jupikaupa sõita? Ühe otsaga (mis hinnaga?) Vasikaholmile ujuma, teisega Veskivvigi sadamasse kohvitama ja aurikule istuma? See vajab väga põhjalikku läbimõtlemist. Muide, linnasisesed sõiduplaanid, mis peatuses üleval jäävad minu jaoks küllaltki segaseks. Millisega, kuhu saab? Pean taas kõike netist otsima? Äkki löön hoopis käega ja jätan sõitmata ning....palju ilusat nägemata ning kulutused kohvikutes jm tegemata...







Haapsalu rannad!

Olen kolmandat aastat Haapsalus käimas, vahel ka ujunud. Minu arust on muutusi paremuse poole vähe! On mitmed head asjad. Nagu invasild Väiksel Viigil. Või ilmunud riietuskabiin sealsamas. Vesijalgrattalaenutus. Või tänavu tekkinud joogivee võimalus Vasukaholmil, mille headust ise tunda sain!


Elupäästjad! Väga nõutud asjad! Ainuke puu Vasikaholmil, mille kohe okupeerisime, kui eelmine "omanik" ära läks. Eemal olid ka mõned lauad-pingid (aitäh!), aga ei mingit varikatust. Ja suure palavusega ei taheta vaid päevitada! Mida tundide viisi teha ju väidetavalt lausa kahjulik!? Kuid vaid VESI oli see, mis võimaldas vastu pidada!
On jäätisemüüja, aga pole külmi jooke, kohvitassist rääkimata! On mingi info, aga ei midagi sõiduvõimaluste kohta. On paar tualetti, millest ehk piisab. On üks prügitünn, millest ilmselgelt vähe (FB grupis teema konide, pudelikorkide jm-ga reostamisest randades), aga no, ma ei kõnni selle palavusega pidevalt ranna ühest otsast teise!

Miks ei võiks istutada mõned madalakasvulised puud? Või leida mõni puutöö ettevõtja, kes nõus oma toodete reklaamimiseks tegema katusealused ja ehk lausa kioski? Autod lähevad marukuumaks, vahel ka lastega hea varjus olla...
Kas elektripistikud rannas olemas? Niisama aparaatide laadimiseks või lausa autokaravaniga tulijatele!

Kas ja kui paljud on rahul sellega, mis on, ja rahulolematud sellega, mida ei ole? Kui paljud jätavad jällegi tulemata ja pole rahul Haapsaluga just randade olukorra pärast? Ma ei tea seda, aga kuigi merevesi oli super ja ujuda hea ning rong sõitis (pidevalt täislastis) mööda, siis kripeldama jääb küll, et nii palju asju võiksid olla paremini! Sellest kohaletulekurongist ma üldse ei räägi!

Ahjaa, promenaadil kogemata ostsin kalli fanta,


 Paralepas ma seda viga enam ei teinud. Lihtsalt ei tee ja kõik. Hindade puhul on veel olemas sendid, 1.30 peaks olema täiesti piisav ärikale teenimiseks. Sest siis ehk ka ostetakse. Käivet ju klientideta ei tule!?

( Täna, (08. 07) sain teada, et Viljandis maksab paadilaenutus 4 eurot tund. Haapsalus aga 8! Järelikult on viga ikkagi ärikas...)



Aga liiga visalt paranevad asjad!






Kus on piisavalt istepinke Vasikaholmil?
Viigi ujumiskohas neid juba oli!






Nagu Elronis? Ületäituvus ja vaguneid juurde vaja?







Aina sõidavad! Hea tubli Peetrike ja selle juhid ning piletimüüjad!









Väikse Viigi kohvik. Praktiliselt tühi. Jõime ühe kohvi, söök käis üle jõu. Kaks tassi maksis poolekilose paki hinna, selle kannatab ära...





Poeke, mille kohta mul polnud aimugi, et see avatud! Aga tore on, et olemas, ehk jääb ellu! Kui vaid iga möödakäija aru saaks, et pood töötab! Muide, kõrval maja seinal oli kohviku reklaam koos aadressiga! Ehk vaja hoopis noolt ja vahekaugust? Kuni möödasõitja aru saab, et aadress jääb otse selja taha....





Suveniire tõeliselt palju (mõelge Haapsallu minnes, kas just siit ei tahaks kingitusi osta?), kliente võiks aga olla palju rohkem!









Proovisin Pöide õlut! Väga hea!






Jäääär ja InBoil - pilet 15 eurot. Ei ostnud, kuigi muusika hea. Kahe peale 450 krooni liiga palju, eriti kui arvestada, et kontserte kümneid ja kümneid. Ei jaksa eriti keegi, kui mõned üksikud välja arvata. Aga muusika muidugi hea!

Mõne pildi tegin, näitamaks, et ka nädala sees ei ole Haapsalu inmtühi ega külalisteta!








Haapsalus on nii ilus, et on palju hetki, kus jääb vaid ümber pöörata ja ikka uuesti vaadata ja/või pildistada....





Kas Vasikaholmi rannas külalised oodatud?



Aga viletsavõitu tingimused Vasikaholmil ei hoidnud mind sinna uuesti minemast!

















Voosi kurk.











Valge Daami proov!









Hinnad taevas, jalad pole vaevas....





Ma rongile....




Ja ta tuli!
 
******************************
 
Infoks:
 
Blogis on nüüd avalehel leitavad SILDID. Neid on küll palju, aga kasutusel erinevad teemad, kohanimed jm. Vahel kohanimi või tähendada ka ümbritsevat piirkonda. Neile klikates tulevad esile seotud postitused ja leida neid saab ühe lõpuni kerinud, all klikates VANEMAD POSTITUSED.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar