Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Heade mõtete linnas, bussijaam teemaks. 17.12.2012

 

Monday, December 17, 2012


Midagi ikka areneb... Annaks taevas, et ka nutti laiemalt näha jätkuks!

http://www.tartupostimees.ee/1077390/tartu-kavandab-vaksali-ette-valjakut/

Võib olla on minu lähenemine vale (ei oska ka ehk hästi selgitada mõtteid) või siiski ei süvene keegi teine piisavalt?

 ja Tiigi tänavale,
17.12.2012 16:33
endise bussipargi alale linnaliinide busssijaam ning linnaliinid teha radiaalliinideks. Kaovad ära (või vähemalt märgatavalt vähenevad) olukorrad, kus peatuses on 2-4 bussi üksteise sabas ja siis pole pool tundi ühtegi. Radiaalliinide korral on palju lihtsam graafikuid klapitada arvestades erinevate suundade kellaajast sõltuvat koormust.
vasta_kommentaarile teata ebasobivast kommentaarist -11 -1  +1 +9
Priit
17.12.2012 16:45
Õige. Endise bussipargi alal võiks olla nii linnaliinide kui ka kaugliinide bussijaam. Siis oleks kõik koos raudteejaamaga ilusti ühes kohas.
teata ebasobivast kommentaarist -7 -1  +1 +15
Eestimaa Blogi
17.12.2012 23:38
Bussijaam kaubateede asemel ja kui õnnestub lihtsalt jagada, siis linnaliinibussid kasvõi mõlemal pool raudteed vastavalt sõidusuunale.
Samalt IP-aadressilt on siin kommenteerinud ka Eestimaa Blogi(23:35 17.12).
teata ebasobivast kommentaarist -2 -1  +1 +1
imelik ettepanek
18.12.2012 09:30
kes hakkab sinna ühte linnaserva tulema selleks, et bussi peale minna? Minu meelest toimib linnaliinide liiklus praegu päris hästi. See üksteise sabas sõitmine kujuneb pigem fooride jms tõttu. Sellest päris lahti ei saa nagunii. Maabussijaam on praegu ideaalses kohas, kui tuua see Tiigi tänavale, siis ei jää sinna lähedale praktiliselt ühtki olulist asutust ega kaubanduskeskust, kuhu inimestel asja on linna tulles, tohutu lisakoormus linnatranspordile. Arvestades, et ronge on päevas vähem kui kahel käel sõrmi, on eriti veider mõte kõik muud transpordivahendid nende kapsausside järgi seada. Ja lausa naerma ajab see autoinimeste mure, et peab pakkidega üle tee minema enne, kui autosse saab. Mõelda, enamik meist peab pakkidega bussi ootama, bussi vahetama ja lõpuks veel ka bussi peatusest koju vantsima. Tiigi t ei oleks ses osas lahendus, sinna on pakkidega rohkem kõndida kui praegusse parklasse.
teata ebasobivast kommentaarist -0 -1  +1 +2
Eestimaa Blogi
18.12.2012 11:36
Rõhutan veel kord, et kui bussijaam on rongijaamaga koos, ei tähenda see seda, et Tallinna sõitev buss ei võiks alustada kasvõi Annelinnast, suundudes bussijaama läbimise järel Tallinna! Või et Jõhvi suunduv buss ei võiks teha peatust Annelinnas. Räälimata praegusest kesklinnast. Sellega jääks üldse ära vajadus linnaliinibussiga bussijaama sõitmine ja ümberistumine! Mis on selles asjas halba? Igas linnas on bussidel peatused ka linna sees, Tallinnas, Pärnus, Haapsalus ja ka Tartus. Näituse peatuse asemel peatuks lihtsalt uues bussijaamas!?
Või on parem ikkagi linnaliinibussiga sõita ümberistumisega?
Pealegi, uute rongide puhul hakkab sõitma rohkem ronge ja Tartu ei tähenda vaid tartlasi, vaid ka Tartu tähtsust ümberistumiskohana tohutule hulgale sõitjatest.

**********************************************

......Aga teises linnas keerati nutivähesuse tõttu asjad tuksi ja nüüd siis...

 http://www.tallinnapostimees.ee/1077500/kristiine-keskuse-juurde-plaanitakse-uut-uhissoidukipeatust

Uhke Kristiine Reisiterminali idekonkurss oli vaid näitamaks, et hirmsasti tegeldakse elu edendamisega!!! Selle asemel, et tegelda Reisiterminali ideelahendustega, kukuti mingeid korruseid püsti joonistama.
!!!

«Kui linna poole tulles on peatus otse Kristiine keskuse ees, siis linnast väljuval suunal on suhteliselt pikk peatuste vahe ja Kristiine keskus, mis on piirkonna üks tõmbekeskus, on teenindamata. Projekteerijaid meil jagub, las mõtlevad välja sellise lahenduse, et oleks olemas ühissõidukipeatus ja ka autod saaksid olulise takistuseta sõita,» lausus Harjo.

Kas ikka jagub? Ooteplatvormide projekteerimisel keerati sõna otseses mõttes kõik p....sse...  Kurat, ärge võtke ette ÜHT JUPIKEST ÜHES KOHAS, vaid vaadake asju laiemalt! Ja kui ei suuda, siis konsulteerige nendega, kes oskavad seda teha!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar