Blogiarhiiv

pühapäev, 25. september 2011

McDonalds - TOIT VÕI RÄMPSTOIT?

http://www.mcdonalds.ee/et/worlds/

Miks külastada McDonalds`it?

http://www.mcdonalds.ee/et/worlds/
Polegi põhjust!

Kuigi hamburgereid peetakse rämpstoiduks, siis eks seda need tervisliku toitumise kohapealt ka on! Olen vahel siiski neid võtnud, kuid aegade jooksul on asi läinud ikka täielikuks jamaks! Tulin hiljuti Paljassaarest ja põikasin McDonalds`isse. Et kerge linnupete peale linnuvaatlust teha. Ja see oli tõeline linnupete!!!
Burgerite reklaampilte vaadates on teised ikka väga ilusad, kobedad, värvilised ja lisandid aina punnitavad üle ääre! BigMac lausa kõrgustesse pürgimas, kõrguse ja laiuse suhe tundub olema 2:1-le! Igatahes tegelikkus on ikka räigelt vale. On`s see ameerikalik tarbijasõbralikkus? Burger on nagu talupärase leivalabidaga laperguseks löödud, sisu häbematult viletsakene. Võtsin seekord juustuburgeri ja peekoni-topeltjuustuburgeri. Üks oli õhem kui teine, juustuburgeril tundus, et vahel pole midagi, ampsates selgus, et mingid kribalad ikka on! Maitsel pole ju viga, aga küsida miski kribala eest üle 1 euro tükist...

Kas BicMac`i pildistatud formaadis 16:9?

Et firma veab isegi oma kotletid Ungarist, oli vist? Siis on tegemist ka veel keskkonnavaenuliku tegevusega! Ja lisaks, ma loodan, et ma ei eksi, kuulub nende söökide juurde vaid Coca-Cola firma joogid. Mis ka tuuakse minu teada Leedust, sest eestlased said kinga ja tootmine pandi kinni. Ometi on Coca-Cola poolt omandatud ka Linnuse kalja tootmisõigused, seega võiks vähemalt müügil olla ka see jook? Kuigi, peale tootmisse võtmist on Linnuse kali ka äärmiselt jama maitse omandanud, seega ehk ongi parem kui väljamaa turistid seda koha pealt osta ei saa. Muidu võiks ju ka mõni kohalik jook olla, rääkimata 3,5 %-sest piimast!?

Teema tuli mul meelde kui praegu vedeledes ja vormel-1 vaadates näidati uhket uut reklaami. Reklaamis soovitatud nõuandeid järgides ei tasuks plikal küll nii totaka kutiga sebida! Heakene küll,et kutt tahtis ka plika burgeri omale, aga praeguse taseme juures McDonalds`isse viimine peaks olema küll viimane tegu - teed oma margi täis lihtsalt!
Loodan, et plika teeb asjast õiged järeldused.

Kahju vaid, et MD laieneb Tartus ja Pärnus. Selle asemel oleks õige aeg eestipäraste kiirtoidukohtade loomiseks. Piisaks vaid headest õtetest ja targast hinnapoliitikast. On ju juba kuskil pakutud verivorstiburgereid, kõrvitsatega vist olid. Lisame siia Tallinna kilu võileivad, praesealiha- (mitte vesine sink, vaid sealiha!), Eesti juustu võileivad jne. Koos mahlajookidega, koduse kompotiga, piimaga ja Värska erinevate veesortidega. Mina sööks küll!

Ja taeva päralt, ei tohi langeda selliste valereklaamide võrku! Ei mingeid heeringasuurusi kilusid võileival ega raievorstijämedusi verivorste!

Või ehk pakkuda midagi sellist
http://ilmapeal.blogspot.com/2009/01/go-urmet-burgerid.html

Kusjuures, ega see ND teenindus on neil üksikutel kordadel, kus olen külastanud, olnud allapoole ugasugust arvestust. Pea iga kord kaob teenindaja peale paari kliendi teenindamist oma aparaadi juurest, jättes järgmise kliendi totakalt vahtima, kuidas mõlemalpool teenindamine uhkelt edasi käib. Nagu oleksid sa õhk!!!
Antud juhul võtsin oma burgerid drive-in luugist. Õigemini, võtsin need alles peale ülipikka ootamist, üle 5 minuti kulus kindlasti. Müstiline! Ehk ongi MD näide tühjast sebimisest, mis justkui jätab mulje, et tehakse aktiivselt tööd!? Palju kisa, vähe villa?

Või ka midagi sellist?
http://ilmapeal.blogspot.com/2009/01/go-urmet-burgerid.html
https://sites.google.com/site/toiduteemal/uertidega-lambahakklihast-burgerid

Aga ka midagi hullemat...

http://www.para-web.org/showthread.php?tid=5563

http://forte.delfi.ee/news/teadus/toestatud-rampstoidu-soomine-mojub-lapse-iqle-laastavalt.d?id=40104200

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar