Blogiarhiiv

reede, 23. september 2011

EESTI KAITSEJÕUD EI HOOLI INIMELUDEST?

Nüüd siis ühe inimese poolt tõstatatud küsimused mereväe kihama pannud. Esmareaktsiooniks muidugi haigeks tembeldamine jne.

Oleks aeg tunnistada, et meil paljudes valdkondades ikka kord tegelikult ülikõvasti käest ära!?

Täna hommikul Vaivaras sõitis töötava signalisatsiooniga ülesõidust üksteise järel riburadapidi üle suur EKJ autokolonn! Suur hulk oli autosid ja transportööre, kelle juhid pidid olema kas purjus või pimedad! Sest olgem ausad, muudmoodi ei oska selgitada, kuidas ükski auto ei peatunud!!!? Isegi mitte rongipasuna peale, seega võis juhtideka olla ka lambakari, kes ei reageeri mitte millelegi!!!
Tegemist ülihalva nähtavusega ülesõiduga ja kui "piimarongi" asemel oleks olnud Moskva rong, mis mõnevõrra varem läbi sõitis (lubatud kiirus küünib üle 100 km/h), või ka ohtlike veostega või tavaline tsisternkoosseis, mis võinuks juhtuda siis?

Esimene auto peatus alles siis kui rong oli vahetult ülesõidu ees! Muidugi võib õnne tänada, et nii läits! Kuid kas võime õnne tänada kui sõjavägi tõepoolest nagu lambakari? Kellelt ootame justnagu kaitset vaenlase vastu ja kainet mõtlemist ning teravat mõistust?

Ja kui siit edasi vaadata, siis ega ohutusega pole olukord kuskil korras. Auveres ülesõidu signalisatsiooni parandati vist ligi aasta, nüüdseks see korras, kuid rongid peavad ikka venima 25 km/h. Sest mingi väike asi ikka tegemata!
Kusjuures sellel ülesõidul siiani puuduvad vastavad ohtliku koha märgid, mis kindlustaksid ohutust ja välistaksid võimaliku inimliku vea! Hoolimata sellest, et  teavitatud korduvalt, ei suuda kaks osakonda ühe riigiettevõtte sees lahenduseni jõuda! Õigemini ei viitsi ega taha. Võib ju siin tembeldada teisi psüühiliselt haigeteks, kuid korralageduse põhjused tulenevad enam-jaolt kellegi teise suhtumisest! Või suhtumise puudulikkusest!?

Selline suhtumine on aga kaasa toonud traumasid ja leina väga paljudele inimestele! Kas peaks hakkama kohti üles lugema?

********************26. 09. 10224

Kaitseväest teavitati, et asjaga tegeletakse tõsiselt ning väga loodan seda. Just seda, et tõsine tegelemine just tõsist suhtumist tähendabki!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar