Blogiarhiiv

neljapäev, 1. september 2011

KÕLVARTI ÖÖ?



http://www.tallinnapostimees.ee/549222/tallinna-abilinnapea-organiseerib-vene-koolide-reformi-vastast-protestiaktsiooni/

Imelik artikkel! Ehk kutsuks kohe mässule?

Eesti vabariik on taasiseseisev olnud nüüd 20 aastat. Kas tõepoolest oleme kiirustanud koolide üleviimisega eestikeelsele õppele? 20 aastat on nii pikk aeg, et pigem oleme eestlastele tüüpiliselt venitanud ja aega raisku lasknud.
Sõida rongis Narva ja suur osa noori ei saa ( ei oskagi kui suures osas ei taha!) ei eesti keelest aru saada, veel vähem rääkida!? Kipub nii olema, et mitte miski neile ei meeldi, mis on seotud Eesti riigiga või eestlusega.

Mis on nendel venelastel viga, et nad INIMEST mõista ei taha? Suurrahva lähenemine? Fashistiks sõimama ollakse väga altid. Kas aga linnavalitsuse ametnik ikka peaks kutsuma inimesi üles aktsioonile riigi tegevuse vastu? Ehk peaks suhtlema hoopis riigi esindajatega?

Imelik, väga imelik...

Vaataks, mis pläralas kirjas.

j. 01.09.2011 14:28
Miks mitte georgi lint?
Sellega näidtakse ju samasugust põlgust eestlaste vastu! 

oh issand 01.09.2011 14:31
nu ma ei tea, äkki teeks eestimeelsed tallinlased siis ka mingi aktsiooni m. kõlvarti vastu. ei sobi mulle selline abilinnapea. hakkame ka äkki midagi kandma või kuidagi oma meelsust näitama? no tõsiselt, üle viskab see näkku sülitamine ja peal trampimine.


mine sa... 01.09.2011 15:10
p....e oma õigustega!!! Mine Venemaale ja nõua sealt. Olen kah lõpetanud veene kooli aga olen ikka selle poolt et kui sa siin elad siis austa selle Riigi keelt, seadusi ja kultuuri. Mis krt. õigusi sina nõuad??? Sinusuguste pärast oleme kõik põlguse all. Mulle meeldib siin elada, minu lapsed on siin sündinud ja üles kasvanud, lõpetanud eesti kooli ja nad on õnnelikud! Mine sina siit parem ära, ja ole siis Venemaal õnnelik, vot!

Samalt IP-aadressilt on siin varem kommenteerinud ka maha(15:03). 

Siinsetele venelastele avaldan austust ja lugupidamist siis, kui nad selgelt ja valjuhäälselt välja ütlevad, et austavad riiki, kus elavad. Kuni susivad seljataga, vaen vaid kasvab. ja üldiselt siis süüdistagu vaid iseennast!

*************************

No mis siis kui häirib? Koogutame tasa! Mitte Meka vaid Moskva poole!? Arvamuse avaldamiseks nüüd õbluke naine tanki lükatud?...

http://www.tallinnapostimees.ee/549444/haridusametnik-selline-kampaania-hairib-koolide-igapaevast-tood/


No olen mina ikka imelik, et ennetan teiste juttu!
Väide, et eesti keelele järk-järguline üleminek tuli vene koolidele ootamatult, ei saa tema sõnul kindlasti paika pidada. «Üleminekupunkt on meil põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses sees juba 20 aastat. See, et praegu on jõutud nende tulemusteni, on 10-15 aasta töö. Nüüd hakata pidurit tõmbama on selge ülekohus.»

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar