Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Vedurijuhi amet - kõige surmavam ja romantilisem amet 11. Jaan 2013

 

Saturday, January 26, 2013

Vedurijuhi amet - kõige surmavam ja romantilisem amet 11.

Tartu "maraton", nagu meie seda nimetame, pole sugugi kerge sõit. Kuid nauditav. Algus hommikul kella 6 ajal ja tööpäeva lõpuks on kelle 23. 2 korda Tartusse ja tagasi, vahepeal väike puhkus.

Vedurijuht teenib ikka rohkem kui miinimumpalk, kuid  kindlasti ei vasta palk mingilgi määral töö raskusele.
Aga Tartus siis võtsin kätte rongis olevad ajalehed (ajalehte peaks ikka lugema paberkandjal, muidu pole see ajaleht, vaid lihtsalt uudised...
Aga uudised olid ikka tõelised "ärapanijad". 
 
http://www.ohtuleht.ee/507668

Ehk peaksimegi kaks korda õppima? Et ükskord ometi targaks saada? Praegune elatustase küll ei soodusta õppimist. Ja kuskil keegi teatas, et ta ei soovi nii kõrget presidendipalka....



http://www.ohtuleht.ee/507664

Loe, hr President! Mina küll lugeda ei tahtnud! Püüan siin kirjutada veidi emotsionaalsemalt kui tavaliselt, sest riigi suhtumine ajabki selliseks! Muide, jätsingi suure osa lugemata, ehk teen seda kunagi hiljem. Ki ei kummita tuttavate raske olukord. Või kui oleks jätnud vaatamata Pealtnägiha. Püha müristus, mida sellised reelikad endast ja riigist üldse mõtlevad? Ja keegi arvab veel, et ta on kannataja!? Seda saab arvata vaid puruloll rahaahne advokaat!




http://www.ohtuleht.ee/507666

Miks sellise päti poole ei saadetud kuuli teele? Kui paljud on kannatanud selliste pättide pärast? Kas see üldse midagi ei tähenda? Kannatused? Või peame muretsema sellise päti kannatuste pärast nagu ülihumaanses maailmas tänapäeval üles kutsutakse?

http://www.ohtuleht.ee/507662

Naljakas on lugeda kui teemat kommenteerib AS Keskkonnateenused!

http://www.ohtuleht.ee/507591

Kunagi sundis miski püstolit haarama!
AS Keskkonnateenused on oma suhtumisega ärimeeste margi nii täis teinud, et neid uskuda on praktiliselt võimatu! Ja see kuidas kõige ahnemad röövkapitalistid julgevad väga tihti hädaldada, KUI raske neil on! Absoluutselt tähele panemata jättes kui raske võib olla oma töötajal!? Minul ei ole kahju maksta või näha vaeva, et prügi saaks sorteeritud. Kuid sodi... ei prügi läheb keema, kui loed sellist mõttetust. Tõepoolest, investeeringud vajavad taasateenimist, kuid raevu tekitab, kui tead, et keegi teenib miljoneid eurosid kasumit! Pankadest ma ei räägigi, nende puhul on ahnus viinud selleni, et kasumit tuleb sadades miljonites.



http://www.ohtuleht.ee/507657

Mitte ühelegi eestlasele ma ei tunne kaasa kui ta narkoveo süüdistusega Tais või Venetsueelas kinnimajja läheb. No ei tunne, mitte küünemusta võrragi. Ja kas saaksin sellele vanaemale kaasa tunda? Eui saa! Häirib vaid see, et justnagu ei saa pere kaitset pättide vastu. Kes siis nüüd peaks kinnimajja minema või surmanuhtluse saama? Kui palju narkoärimehi seda teed läinud?  Ahjaa, neil jätkub raha ka seaduseväänajate jaoks...

http://www.ohtuleht.ee/507646

Sõidus ma siiski ei kasuta krremipurki, kuid hirmutavad on sellised asjad siiski! Aga ostsin mahlajoogi. Lätlased ikka tublid ärimehed, Gutta mahlu tootev firma vist maksab oma töötajatele kuus palka tuhandeid eurosid! Sest ega muidu nende mahla hind pole paarisaja euro kanti liitri eest!


Enam ei osta. Üle euro maksev "mahlajook" koosneb kahtlasest glükoosi-fruktoosisiirupist ( ärge laske ennast petta lapsepõlve gükoositablettide või sõna frukt ehk vene keeles puuvili, võlust), veest ja 0,2 % mahlakontsentraadist! Mida mõtleb üks saastaärimees, kui sellise hinnaga müüb "mahla"?
 Täiesti kohutav ju!? Lisainfo telefonil ma ei helista, sest võin lihtsalt nad ropult läbi sõimata. Kuigi vaevalt, et need telefonineiud milleski süüdi on...

Noa aga tahaks midagigi ilusat ja head ka lugeda! Siis ei jää muud üle kui panna ajaleht käest ja võtta raamat või vaadata aknast välja.

Muidugi, Zirgi Kunni
kabinetis on konditsioneer ja Saku Läte, meil vaid eelmise sajandi lagunenud lamellkardinad...
Aga akna all rariteet!


Aga olgu sõit kuitahes pikk, koju saab ikkagi. Isegi siis kui last näed vaid vastutulevas rongis...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar