Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Uute rongide päev. 13. 12. 2012.

 

Thursday, December 13, 2012

Hommik algas kenasti, ilus lumi ja masin oli nagu zver! Et Tartust kiirekas hilines, siis lipsasin enne Tapal läbi, ise imestasin, miks rahvas teisel pool jaama ootas! Muide, see tuletas meelde, et peatustes peaks olema sildid, mis näitavad suunda või hoopiski järgmist peatust kummaski suunas!? Nagu Veikogi siin maininud. Lisaks peaks vähemalt Tapal olema mõlemas perrooni otsas selge viit: Tartu /Narva suuna rongidele. Siis oleks selge, kuhu ja kust tulevad ning lähevad. Aga mis sa hing tahad kui isegi valhuhäälditest ei suudeta infot anda ja rahvas paanikas üle raudtee teisele rongile jookseb. Kaugel see õnnetuski nii... Aga jah, tartukas tuli üsna pea peale mind ja dispetsher võinuks ta ikkagi mööda lasta, küll ma selle masinaga end plaani sõitnuks (kahe mootorvaguniga, kokku vaid 3-vag).
 
 Hiljem muidugi aegviidus ja ehk mujalgi pöörangud aga taaskord ei tominud (!) ning nii tulingi uhkelt, kiirekas sabas tilpnemas, Tallinna. Ülemistel aga ootas üllatus, just sobiv tänasesse päeva! Järjekordne elektrirong kohale jõudnud!
Olin ju alles saanud uhke kutse rongide pidulikule üleandmisele, pöördumisega: lp. ajakirjanik....Hi-hi... Aga tore muidugi. Kahju vaid, et ma ei tea, keda selle eest pean tänama!? Ütlen siis siin: SÜDAMEST TÄNULIK!!!
Sinnani muidugi oli veel aega ja seni sai ümberringi toimuvat jälgitud.

Seda ilmutist ma kommenteerida ei oska. Jälgin jõudumööda uudiseid, püüan ka raudteeeluga kursis olla, aga tundub kui unenägu! Mis asi see nüüd siis on?

Tallinnas plaanis, reisijad rahul ja minu ikus sõit sellega otsas! Väike paus ja sammud Pääskülla.
Juba see oli elamus omaette!


Ja siin nad on, esimene diisel ja elektritshka!




Norbert Kaareste kontrollib reipal sammul olukorda ja M-Klubi parafraseerides: väike uhkusevarjund näol. Ta ise ütles ka, et viis aastat vaeva nähtud! Eks ta õige ole, sellised asjad ei tule kergelt! Vaevanägijaid olnud palju ja tänulikud peavad reisijad olema neile kõigile.







Mootorisektsioon paistab keskel. Seesama.




Vana ja uus.

Külalised oodatud ja neid aina tuli. Vastu võtsid Elektriraudtee inimesed.




Tervituseks ka vahuvein ja snäkid.

















Kohe-kohe avanevad väravad ja inimesed on ootel...







Nagu nõiaväel on reporterid kohe pommuudist fikseerimas....

























Rongid suured, kuid mugavus võtab lõivu mahutavuselt. Ei ole ka puhvetit, seepärast ei jäägi nüüd muud üle ki ühispeatuste põhimõtted ausse ja nii saaks ikka süüa-juua kus vaja ning head-paremat teele kaasagi osta!

Elektriraudtee juhatuse esinaine Kaida Kauler intervjuud andmas.

Natuke sai ka rongides ringi vaadata ning lahenes suur Müsteerium: Istmetel on käetoed diiselrongides, aga mitte elektrirongides. Istmed suht laiad, kuid pikka sõitu kolmekesi kõrvuti siiski väga mugavaks ei saa pidada. Kui aga liiklus tihe ja ruumi lahedamalt, peab sel istmel ka ehk kauem vastu.




Kui inimesed seda kõike hinnata oskavad ja hoida, siis on tore. Kuigi kuskilt kõrvu jäänud, et getokunstnikud lubanud auhinda sellele, kes esimesena jaole saab. Kui nii, siis...vabandage väljenduse pärast, aga mõistust pole neil rohkem kui seajalal või gotlandi käial....(jäin siiski viisakuse piiridesse).

Selle pildiga võib hr. Kaareste küll rahule jääda...

















Lõpuks hakkas rahvas tasapisi lahkuma, kes bussiga...

...kes rongiga. Muidugi on hea, kui rongiliiklus tihe, praegu jätkuvad remondid ja seega lihtsalt kõmpisin Pääsküla jaama.

 Ja jaama vaatamiseks aega ei jäänud, sest rong ootas mind, joostes kuulsin kui tehti piduriproovi ja napilt ka jõudsin. Aitäh vedurijuhile!


Tore päev!

6 comments:

  1. Aitäh selle ilusa fotoreportaaži eest! Selliseid sündmuseid on elus küllap loetud korrad:)

    ReplyDelete
  2. Väga vinged pildid-loodame et rahvas ka hoiab neid uusi ronge puhtana ja ei läbusta seal ega maali öösiti salaja grafiteid!!

    ReplyDelete
  3. Tänan!

    Täpselt sama tunne minulgi! selliseid hetki vaid üksikuid! Ja loomulikult loodan, et rongi lähedale tulevad vaid inimesed....

    ReplyDelete
  4. Laibaraud uutel rongidel kas puudub vöi väike et ma ei märganud??

    ReplyDelete
  5. Uudiseid vaadates eile sai ka näha neid uusi iludusi, eks kunagi peab söidu ära tegema proovimise möttes!! Küünlavalgust südamesse!!

    ReplyDelete
  6. Tänud!

    Ühel pildil esiosa alt pildistatud.
    Sõitu ootaks küll...
    Parimat!

    ReplyDelete

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar