Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Tüdrukute pood, Kiisa ja Kurtna, suurim kirbukas. Märts 2015.

 

teisipäev, 10. märts 2015

Tüdrukute pood - hea valik! Bibi lähedal....




Parim reklaamilevik pidi olema suust-suhu. Nii kuulsin sest poest ka mina ja läksin ka kaema. Ütlen kohe ära, et tavapoe kraami (hindu) ma ei uurinud, pole ka mingi ekspert. Tean vaid, et ega erapoodidel pole kettide kõrval kerge, sest kettidele tehakse ju määratuid soodustusi, olgu siis tegemist pudelivee või kanalihamassivorstidega.
Küll aga torkaski silma kohe liharohkus, samuti valmistoidud. Ostjatest rääkimata. Oli ka märgata, et töömehed ostsid tublisti valmistoitu omale lõunaks ja sellne kontingent on tihti objektile lähedalsuv erapood teretulnud asi. Usun, et erapoes oma toodang (nagu siingi) on kvaliteedilt parem kui marketites müüdav. Rimi või ükskõik kes, võivad teha reklaami, kuidas nende "spetsialistid valivad parima", kuid tegelikkuses on tihti lood vastupidised. Oma kaubamärgitoodetest rääkimata.
Nüüdseks on osa kaubast mekitud ja rahul olen küll. Ka hakkliha tundub väga hea.


Muidugi kipuvad head erapoed olema ka marketitele pinnuks silmas, nii ongi, et erafirmasid kontrollivad riigiametid tihedamini ja on norivamad.Eks väiksema kallal olegi kergem jõudu näidata, suurte puhul võib hambad murda, olgu see siis kaubanduses, apteeginduses või muul alal.












Pärnu maantee nurgal samas lähedal ka väidetavalt heal tasemel pagariäri Bibi.



kolmapäev, 11. märts 2015

Kiisalt Kurtnasse- Külapoekesest Harjumaa suurima kirbukani.

Kui ma porgandiga Kiisale jõudsin oli ketipood suletud - plaaniline elektrikatkestus. Nii läksingi taas teeäärsesse poekesse, sest kere oli hele.Tean juba, et siin pole ehk suurt valikut, aga see-eest on asjad head värskest lihast kuni hapukurgini (mis oligi potsas muidugi). Pood on aga hea ja hea koha peal, kõik suvilatesse sõitjad siia ka satuvad. Suisel ajal vindub vaikselt ka midagi turulaadset. Tegelikult, suur etteheide Saku vallale. Vald võiks või lausa peaks siia ehitama letid-varjualused. Kui keegi tuleb harva müüma, siis ei jaksa ju midagi ehitada või kaasa tarida. Inimlikkus ei tohiks olla veel kadunud ja selline ettevõtluse toetamine pigem kasuks valla mainele.


Need kaks pilti siin vahel ongi mullusuised.



Aga siit ma siis valisingi ja ostsingi! Nii et kes suisel ajal muul eesmärgil siiakanti juhtub, uskuge mind, tasub läbi astuda!



Üldse on selline poeke hea näide sellest, millised väiksedki asjad oleks kohalikule elule abiks ja milliseid võiks olla paljudes kohtades üle Eestimaa.



Suitsupaus, et tabada pildile jäörgmine tiheda sõiduplaani järgi sõitev porgand.Kohati ongi sõiduplaan ju tihe, nagu vaja. Kohati muidugi mitte....



Järgmise peatuse tegin aga Kurtnas. Otse Vembu-Tembumaa vastas on Harjumaa suurim kirbukas.




Asi seostub tegelikult minu teeärsete müügikohtade/Ühispeatuste temaatikaga. Mida rohkem on erinevaid ettevõtmisi, seda paremini asjad toimivad. Muidugi oleks hea kui sellised asuks raudtee lähedal, aga raudteed siia ega vana lindlat sinna juba ei vea. Möödasõitjaid aga jagub ja tihti ka ostjaid. Tõsi küll ega kerge selliseid asju teha pole. Ehk tahaks ka pakiküpsiseid vm sarnast müüa (külapoodi ju pole enam ja lastel vahel mugav kohapealt osta), aga nõuded on tihti sellised, et parem lüüakse käega.
Tegelikult õiks riik vägagi toetada suurte kaarhallide ja väiksemate ehitiste rajamist vastavalt oludele. Eks vahel ole ka hilbukaid vaja, muidugi saab neid asju ka reguleerida.
Siinses kirbukas on siis müügisüsteem selline, et kauba müükipanija maksab "boksi" renti ja kauba hinna määrab ise,.




Hetkel oli valdavuses riidekaup, kuid on ka palju muud.













Hea on see, et võimalus ka kohvitamiseks, isegi lapsed saavad mängimiseks midagi haarata. Riik (ehk mugavad poliitikud) lubanud ka teenuskeskuseid maakohtadesse, ainult näha pole midagi. Nii ongi ehk hea, kui idee juuksurist siinsamas käivituda võib!? Edu soovida tasub ikka!




Muidugi saab (kokkuleppel) ka motomuuseumi külastada või lähedal hobeseid paitada.


Kes tuleb aga perega Vembu-Tembumaale, siis ongi võimalus laste kõrvalt natuke ringi vaadata.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar