Blogiarhiiv

pühapäev, 24. oktoober 2021

Sõbrad. 07.2013

 

Wednesday, July 3, 2013

Sõbrad.


Elu on imetlusväärne!
Elu on jõudnud niikaugele, et ammu võis soovida palju õnne ka viimaseks 50 aastaks... 
Ja kõik see pikk aeg on kaasa toonud palju ilusat ja natuke ka koledat. Vahel kirun ennast, vahel olen õnnelik paljude asjade üle, mida teinud. Vahelolnud ka asju, mida kahetsen. Tegelikult tekitab parimaid tundeid tunne, et oled kellelegi oluline.  See blogi siin on Eestimaa elu edendamiseks, aga vahel tunnen, et võin ka tibakese isiklikumaid asju siia üles panna.

Sõbrad. Ka FB-s on sõbrad ja kui aus olla, siis ega ma FB-d vajanudki. Tegin selle HRT konto, et tuua päevavalgele üks hullemaid möödalaskmisi, millest  minagi ei saanud enne aru kui Terviseteele sõitma läksin. Jah, HRT sõprade hulgas nii mõnigi prominent, kuid ei ole need kõik sõbrad. Eritellimusel tehtud särgi sokutas Juhan-poiss vaikselt minema. Mis sõber ta selline on!? Kelle jaoks nagu paljude poliitikute jaoks on Eesti inimene nagu tüütu putukas!? Keda ei huvita ei Eestimaa saatus ega inimesed, vaid raha ja võim!? Ja kes ei mõista, et tema shit jätab inimestele mulje teistestki. Poliitikutest....

Ometi on mul sõpru. HRT sõprade arv kasvanud üle 2300! Ja ma olen tõsiselt tänulik neile kõigile, kes heale üritusele toeks! See näitab, et meil on natuke inimesi, kes naabrit ja sõpra toetavad! Tõsi küll, kellegi lollaka nalja kivisaare-teemal toetajaid üle 100 000. Minu jaoks näitab see, et kahjuks elu Eestimaal kipub manduma. Sest kui väärt inimesi kordades vähem..... Ma ei kahetse mitte grammigi, et asusin suurt osa oma ajast kulutama Eestimaa, Haapsalu, kogu Läänemaa, Hiiumaa ja Vormsi toetamiseks! Ei, pigem olen ise südames uhke selle üle! Sest meil üksjagu inimesi, kes väärt inimväärset elu! Mis sest, et poliitikud arvavad teisiti tihtipeale.

Aga on ka sõpru, kellega olen lähedane. Sest nemad hoiavad mind ja mina neid. Õigemini, eelkõige minu jaoks oluline, et saan neid hoida,kes vajavad õlga ja kätt! Kes me teineteisest tihti päris palju teame. Ja ei reeda kunagi teineteist, sest usaldus kõige olulisem iseloomaomadus! Võin julgelt rääkida oma saladusi ja muresid ja julgelt võivad nemadki usaldada mind. Samas leidub kordi rohkem neid, kes peksavad ainult keelt, kelle väärtused on olematud. See on väga valus ja raske ja mitte ainult ühe inimese jaoks, vaid paljudele teistele ka. Vahel läheb ragistamiseks nii elus kui kasvõi FB-s. Ja siis näedki, et need, kelle ego km eespool, ei saa aru mitte mingitestki inimlikest väärtustest. Võivad ju kiidelda, et kappide vahel julgelt kellelegi midagi näkku öelnud, saamata teravõrdki aru, et käitusid enesekeskse töllmokana. Või süüdistades kedagi teisepoole meelitamises, saamata aru, et ise ollakse kui paaria. Pole keegi midagi öelnud? Ei tahagi ju näkku öelda, kuigi selliseid ei sallita.... ja usaldatavates vestlustes ei salli neid pea keegi! Ometi elavad nad edasi, arvates, et nad on tegijad! Kuidas teed neile selgeks, et neid pole toetanud keegi? Nad ju tegelikult väga õnnetud inimesed, sest ei saa aru, et neist pole olnud kellelegi tuge!? Ei lähedastele, reisijatele, töökaaslastele ega kellelegi!??? Julgeid "üõtlejaid" on ikka leidunud, tõsi küll, enamasti nad ütlevad midagi n.ö. otse vaid oma väärtushinnangutest lähtuvalt. Väärtushinnangud aga väga olulised, nende tase näitabki ära inimese tõelise pale!

Ma olen olnud alati ja igati tänulik tõelistele sõpradele, kellega isegi vaieldud ja kakeldud. Verbaalselt muidugi. Kuid ikka ja jälle teineteist austades. Samas kõrval näed ja tunned sellist  saasta, kellest mõeldagi ei taha.  Ja paraku käivad sellised ringi, rind ees, kõht kummis ja naudivad, kui kõvad nad on! Sest neid kiidavad samasugused egod! Mitte miski ei suuda selliseid parandada, sest isegi kui ütled neile midagi, sõbramehe poolest, siis nemad leiavad sealt hoopis teise asja! Vahel mõtled, et kas tõesti ongi olemas selliseid.....tühje tüüpe!? Aga on!

Puhkus on andnud võimaluse aeg maha võtta ja mõelda. Ning tunda, et elus olnud tohutult sõpru, kellele täna ja alati väga rõõmuga mõtlen! Sõbrad, kes te seda loete, teadke... et olete olulised! Sest olete toeks oma sõbrale ja lähedasele! Sest  siis on ka teil sõber olemas! Kes aga elus egomülkasse sattunud, ehk kunagi mõistate, millest ilma olete jäänud! Kuid siis võib olla hilja.... Leidke sõbrad kohe ja hoidke neid.... Ärge arvake, et sõbrad on need, kellega koos teisi taga räägite. Mõistmata, et see võiv väga ja väga haiget teha.

Ja veel. HRT konto sai loodud hea eesmärgi nimel, hoida üks Eestimaa kant pidevalt pinnal. Ja polegi olnud pea ühtegi poliitikut, kes julgenud südametunnistuse häält kuuldavale tuua. Peale Neeme, nimekaimu, Suure ehk. Ka pole suurem enamus HRT sõpradest teinud muud kui avaldanud laikimisega toetust. Aga tähtis on seegi. Sest see näitab, et vaikselt eestlase kombel, me loodame ja unistame, et asjad lähevad paremaks.Kuigi ootan, et sõna võetaks ikka julgemalt! Sest olemegi üks isamaa.... Me kõik vajame kodu, lähedasi ja sõpru! Et ilusad ajad aina kestaks ja me võiksime ikka ja jälle kohtuda, ilusatel hetkedel ja kohtades! Mul ei ole sõnu kui oluline on minu jaoks Eestimaa ja head, lähedased sõbrad! Võiks ju pikalt veel kirjutada, aga sõnad ei näita kõike, mida tunnen. Tunded näitavad!

Aitäh, sõbrad, et olete olemas olnud! Püüan alati ka teile olemas olla! Vagatsejad ja võltsid inimesed hoidku aga kaugemale! Ka FB-s. Kui neil ei tule kord hetke, mil ausalt midagi ilusat öelda.

4 comments:

  1. Ilus liblikas ja looduses alati söpru rohkem loomade ja lindude näol!!

    ReplyDelete
  2. On, Pirtsu! Aga eks me kõik ole loodusest! Ja üksteise hoidmist jääb aina vähemaks. Nagu ka looduse hoidmist...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar