Blogiarhiiv

esmaspäev, 25. oktoober 2021

Edelaraudtee - mõttetu kemplemine. Okt 2013

 

Thursday, October 3, 2013

Mõttetu kemplemine?

On see erafirma tume või riigifirma helge käik?

http://www.e24.ee/2089934/edelaraudtee-ahvardab-uuel-aastal-rongiliikluse-seisata

Tegelikult on pildil reisijate sild Narvas. Ja kui lähtuda peamisest ehk reisijast või järgmisest ehk riigist, siis on paraku loomulik, et rongid on riigi omad. Nagu peaks juhtuma ka parvlaevadega ja olema peaks ka bussidega.

Advokaatide hüüatustele ei maksa muidugi tähelepanu pöörata. Seda enam, et ei Glikman pole Perry Mason ega neiu Triin Della Street.



Kuidas käib Balti jaama uue firma ärinipp? Las äri on puhas või kõrval käibki sulgede pesemine? Või on tuvid pelgalt reklaamtrikk? Pesevad (puhtas?) vees ja veidi eemal situvad?

Muidugi saab riik teha odavamalt. Iseaasi on see, kas osatakse ja tahetakse! Senised hüüdmised rongide sõiduplaani ja palju muu osas näitab aga, et suuremalt kaolt võib minna nii nagu alati... Praegu oleneb kõik kaadritest!

Iga valeotsus kasvatab kulusid. Ja Elektriraudtee plaan kasvatada reisijate arvu 2 korda, kõlab kummaliselt. Millisest algarvust lähtuvalt? Sõltuvat sellest ju ka Haapsalu raudtee saatus! Ja kui peale piletihinna tõusu Edelaraudteel on reisijate arv paljudes kohtades katastroofiliselt vähenenud...

Narvast tuli hommikuti rongi nii vähe inimesi, nagu täna, viimati vist siis kui rong ülivara väljus. Õnneks päästis olukorra pärandiaasta raames sõitnud järjekordne grupp lapsi.


Sõiduplaan, mis võib tulla, ei anna ka erilist optimismi. Eks näis...

"Kuna ministeerium loodab uute rongide ja uueneva sõiduplaaniga meelitada senisest palju rohkem inimesi sõitma,Kuna ministeerium loodab uute rongide ja uueneva sõiduplaaniga meelitada senisest palju rohkem inimesi sõitma,"
Mismoodi? Kui uued rongid on VÄHEMA kohtade arvuga kui vanad, aga nädalavahetustel jääb väljumiste arv SAMAKS?
Kahjuks olen sunnitud klikkima autol.
Praegu on diislites Rapla liinil 20 inimest rongis tavaliselt.Kui reisijate arv mitmekordistuks,siis jääks ikkagi rongis veel lahedalt ruumi
Tavaline pilt Rapla diislites see, et rong puupüsti täis ja inimesed seisavad püsti. Teil, trollidel, võib-olla seal ministeeriumi liftid tühjavõitu, aga ära seda kogemust Rapla diislitele palun laienda.
Rongiga ma ise ei sõida,kuid Viljandi maanteelt on pidevalt näha neid inimtühje diisleid sõitmas. Milleks sellist tsirkust vaja,kus bussitäie inimeste jaoks pannakse terve rongikosseisu sõitma
Mina näen samuti alatasa pea inimtühje ronge Rapla suunal sõitmas. Pole näinud mitte ühtki puupüsti täis tongi viimase 15 aasta jooksul.
ei tea mida hea Tõnn ja Kuu-uurija vaatavad,kuid nimetatud rongid on täis juba Balti jaamast väljkumisel. Ainuke tühi võib olla see, mis keset päeva raplast tagasi tuleb. Reedeti on nii, et ei mahu uksestki sisse, inimesed sätivad end tamburisse...ja Edelaraudtee ei ole suutnud vaguniprobleemi lahendada, v.a. Tartu kiirrongil ja seda ka osaliselt, kus nüüd ühe rongi koosseisus on kuuendana GoRaili värvides vagun (enne oli Läti Pasažieru Vilciensi oma). Kus enda vagunid on ja miks vähemalt üks koosseis Kasahstani steppide vahel ringi tormab, sellest pole laiemale avalikkusele lähemalt teada antud.

Aga nalja saab ka. Vähemalt on nüüd selge, et kuulus raudteevastane on pidevalt tongis! Ja see, et rongid aina tühjad on, ma ei saa aru, kuidas ta sellist asja saab väita. Kui aga tongide peal vaid 20 inimest.... Õnneks ma pole luulusid näinud ning ka tonge mitte kuskil...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar