Blogiarhiiv

laupäev, 23. oktoober 2021

Vahel midagi ilusat mornides päevades... Apr 2013

 

Sunday, April 28, 2013

Vahel midagi ilusat mornides päevades...



Viimastel aastatel pole just tihti kokku puutunud Rapla Bussivedude bussijuhtidega.

http://www.ohtuleht.ee/518754

Ausalt, sellise heasüdamliku uudise lugemine annab väga hea tunde. Isegi väike inimlikkuse ilming on palju suurema jõuga kui arvata oskame.
Aastakümneid sõitmine Rapla bussidega on enamuses jätnud hinge meeldivad tunded. Meie külaliinil sõitsid aastakümneid Kohila mehed. Muide, see on näide ka Elektriraudteele sellest, kui oluline on arvestada liinide kujundamisel majandusliku aspektiga, sest tollal algasid ja lõppesid bussijuhtide päevad meie liinil Kohilas ja polnud mingit põhjust busse ega bussijuhte ilmaasjata koormata. Koolipõlves ja hiljemgi sõitsid Feliks ja Rein. Mõlemat bussijuhti kogu liinil hinnati ja võib lausa öelda, et armastati. Tollal sõideti veel PAZ bussidega ja kuna need tihti päris täis olid, siis minul õnnestus enamus sõite teha bussi kapotil ja isegi kael kõveras, rooli keerata. Peale kooli sõitsid nad veel pikka aega ja alati tuldi inimestele vastu. Hiljem sõitsid Arvo ja Hillar, hüüdnimega "BAM". Samuti, ei ühtki paha sõna. Pean tunnistama, et kord napsisena koju tulles viis bussijuht mind isegi ukse ette... Kui aga vennatütar tahtis tähtsa näoga vanaema juurde sõita ja bussijuht küsis, et kas ikka julged pool km metsa vahelt minna, siis ta oli muidugi väge täis! Aga mida lähemale....no ja loomulikult tegi bussijuht selle otsa ära!!!
Väga palju oli ka juhuseid, kus rongile jõudmiseks pidi viimase välja panema. Eriti hull oli plaanispüsimine talvel...

Palju head võin öelda ka paljude teiste juhtide kohta. Nagu ka hilisem meie liini juht Aare! Muide, tänapäevalgi mõistavad paljud ametnikud harva kui olulised on OMA mehed oma piirkonnas, olgu siis bussijuhtidena, lumelükkajatena vms. Sest nemad teavad PISIASJU! Mida hangetel osalevad bossid mõistagi ei oska oluliseks pidadagi nagu tänapäeval pahatihti näha.

Mõnda aega tagasi, rongiga maa poolt tulles enne Kohila ülesõitu jooksis kõrvalteel üks kübaraga naisterahvas. Tundus, et ta tahaks rongile jõuda, aga loota nii kaugel joostes.... Jäime Kohilas seisma ja vaatasime, kas ilmub ta lõpuks nähtavale. Ilmus ja jooksis ikka veel, nii keskmise rahuliku tempoga, et kahtlus püsis. Mõtlesin, et pagan küll kui ta hoopis alevisse keerab... Aga ei, tuli rongile ja pärast klienditeenindaja sõnul tänas väga.... Ja ometi leidub ka neid, kes aastakümnete jooksul ikka ja jälle nina ees uksed kinni panevad...

Muide, nii mõnigi bussijuht keerab Raplas rooli, kes veel minu noorusajalgi sõitis, Mati ja Peeter ja keegi ehk veel. Jõudu neile.

Mai lõpust muutub sõiduplaan ja see tuleneb eelkõige mitte vastutulekutest "reisisjate soovidele (nagu näiteks juhtus Narva sõiduplaani muutmisel alles hiljuti, ha-haa...), vaid seetõttu, et osa ronge sõitsid katsesõitudele Kasahstani. Nii mõnigi muudatus võib ja hoopiski kasuks tulla ja see oleks tore. Kuid sellesamale hommikusele külabussile ma enam nädalavahetusel Kohilas ei saa, sest rong ei sõida! Nii palju siis reisijasõbralikkusest...

Ahjaa, Rapla Maavalitsus võiks ka käituda sama kenasti kui too bussijuht!? Kui aastate jooksul on suudetud Rapla Raudteejaamast läbi sõitma panna vaid 4 bussi....meil logelemise eest ikka palka maksta ei tohiks!? Või kuidas, hr Maavanem Leier!?

*********************************

Üks komm pläralast.


Atko bussijuht, 12:45, 27. aprill 2013
Paistab seal Rapla bussibargis normaalne juhataja olevat.
Kui mõni meie juht oleks sellise heateo teinud ja teada oleks saadud - pool palka läinud, seletuskiri ja hullemal juhul ka kinga saamine.
A la - marsruudist omavoliline kõrvalekaldumine, kütuse ülekulu ja muud surmapatud kohe kraesse.
Atko juhid nii ära hirmutatud et sellsed asjad pea reegliks saanud;
http://www.ohtuleht.ee/394708
http://www.postimees.ee/46388/piletikontrolli-peljanud-bussijuht-jattis-lapse-peatusesse-maha
Jah, olen selliste asjadega natuke kursis ja millegipärast tundub bussijuhte kuulates (isegi kriitilist "sõela" kasutades), et ega paljutki inimlikku on ära rikutud just ahnete firmaomanike eluvõõrusest kugi ega nemad seda tunnistada saa. Ega vist oskagi.

***********************


vilbur, 14:12, 27. aprill 2013
Seda lugu lugedes tuli pisar silma, tänan kõiki neid inimesi, kes on nii head ja hoolivad. Püüan ka ise samasugune olla ja on näha, et selles kasuahnes maailmas on veel alles natukenegi headust, mis on tõesti nii armas lugeda, Aitähh nii headele inimestele! 
***********************

Aga leidub ikka keegi, kes justnagu oleks mõistuse juures, kuid näeb asju valetpidi...


nu mida, 08:28, 27. aprill 2013
Asjad on läinud Eestis nii hulluks ja ebainimilikkus nii suureks sel ahnurite rahaajastul, et lihtsast kultuursele südamlikule inimeele omasest normaalsest teost, kohalik buss, olusid ja inimesi tundev inimene roolis, tegi paariminutilise väikese tiiru, et pea-laiali tegutsenud lapse asjad üles korjata ja sellest puhutakse suur "meeediauudis"
Hale, lihtsalt hale ajakirjandus.
Ebainimlikkus vohab eriti noorte kasvatamute seas .
Krsitiina Tilk, kas sulle on normaalne heatahtlik teisest inimesest hooliv käitumine nii uudis?
Varsti kirjutame uudise, et teismelised linnabussides peale kooli ei kisendagi üle busside päedest ja ei ropenda kui põhjakiht! 
Äkki PEAKSKI sellised uudised muutuma valdavaks? Ja ka Õhtulehe mõttelaad?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar