Blogiarhiiv

laupäev, 30. oktoober 2021

Käsitööõlled Telliskivis, Haapsalu aura ja sallijad sallivusest. 06.2015

 

Monday, June 15, 2015

Õlled kasvavad.

Käsitöö- ja väikeettevõtete õllede valik aina kasvab. Uus pood Telliskivi tänaval. Ostsin ka kaks prooviks, teine alles ootel....








Aga saab ka tahedamat toodet, muhu leiba!

 
**************************************************************
 
 

Monday, June 22, 2015

Aura ja Haapsalu.

Minu jaoks tekib see eriline aura ehk siis tegelikult lihtsalt imeline tunne juba enne seda kui rong Haapsallu jõuab. Tähendab, buss muidugi. Aga hea ju ka seegi, kui istud hommikul Päikesele ja sõidad. Kuigi ikka vaid Riisipereni. Väike jalutuskäik ja buss aitab esialgu hädast välja aga.....kaua võib?



Ja nagu ikka, polnud enne Riisiperet rongis enam suurt kedagi....



Kontrollisin, Haapsalu poole on endiselt punane! Kui nüüd Haapsalu tunde peale mõelda, siis rongi edasi sõites läheks see tunne aina tugevamaks....


Mõned pildid ja vudinal bussile. Ja tegelikult tekkis päris huvitav moment. Bussi ootas peale minu ka üks proua, kes küsis, mis kell buss läheb. Ütlesin.  Veel 4 min peale õiget aega bussi ikka polnud ja hakkasin ise ka natuke kahtlema, et äkki vaatasin valesti ja polegi pühapäeval seda. Kõik peaks olema ju "nutikad"! Sõiduplaanide panemine on ju aga nii kallis, et Nissi teel seda polnud. Selles Nissi tee peatuses, mille sildil pole isegi sõna "tee"...
Ei tahtnud, et ta muretseks ja helistasin 1182. Kallis lõbu tänapäeval - pea 2 eurot minut! Ja....buss tuli 2 min pärast. Hilines lihtsalt sellepärast, et bussifirmad püüavad omaarust kõvasti konkurentsiga tegeleda ja teevad sõiduplaanid nii kiireks, et kui reisijaid natuke rohkem, siis piletite müük venib ja nii hilinemine tekibki. Kas nüüd peaksin Sebelt 2 eurot tagasi küsima?




Kui sellistele load antakse, siis....


Ellamaa ülesõit.



Busse liikus, nii turismibusse kui ka muidugi liinibusse.




Vasakule saab Nigula-Leediküla peatusesse ja rongile....


Taeblas hakkab looma. Kalakioskile lisaks tekib kiirtoidukiosk, nüüd oleks paras aeg vallal leida keegi, kes teeks mõnusad katusealused maasika- jm müüjatele.


Müügis! Oi, oleks see vaid minu oma...

Aga Haapsalu oli juba käega katsuda ja juba enne bussi peatumist oli taas see tunne hinges....


Haapsalus uus söögikoht. Olla väga head täidetud pannkoogid olnud.Mul jäi seekord proovimata, sest tegelikult oli avamiseni veel aega...






Ja ei saa keegi öelda, et Haapsalus vaid 1-2 üritust aastas. Sellist lora saab ajada vaid täiesti asjatundmatu inimene! Üldse sobib Haapsalule nii klassika kui mõnus popp!







Päris hea variant! A&O pakub kiirtoitu. Arvestades, et ürituste ajal kipuvad toiduootejärjekorrad liiga pikaks venima, on ka selline kiire nälja kustutamise koht vajalik.




Kuigi see laevapoisi lõuna oli tõesti poisikese oma ja kõhusoppi sai sest õige vähe. Maitse üle nuriseda aga ei saa. Küll aga sobiks just siin, poes, kus viinereid ja Salvesti praekapsast on tonnides, pakkuda just seda! Seda enam, et mikrouunis käib see imekähku ja see juba tasub ennast ära....





Et just hakkas avamise aeg kätte jõudma ja Kärmes Küülikus veel kliente ei olnud, siis sain kiirkorras pildid ära tehtud ja Läänemaa grupis ka need nüüd üleval! Kärme Küülik ootab!













Söögikoht söögikohas kinni...






See koht meeldib mulle ka. Loodan, et millalgi käivitub siingi midagi head...





Romantikat ja armastust on igal sammul!





Taas sain autole!




Rannarootsi muuseumis saab ka sünnipäevi pidada! Imeilus koht ju selle jaoks!






Eriti kui sünnipäevalapse ja mitmed külalised toob kohale Kallis Mari!


Aga jätame siis inimesed oma pidu pidama ja koosolemist nautima.
Baltic Hotel Promenade.







Kohvik Hugo. Loodetavasti on nüüd hindadega natuke tagasi tõmmatud. Ja menüüs võiks olla ka Teele pirukad näiteks! Neid vanalinnas ei olegi saada! On ju palju inimesi, kes tahaks n.ö. tavalisi pirukaid, kuigi sellega ma ei taha öelda, et Teele omad oleks mingid tavalised. Ei, ikka head!



Kuursaalis oodatakse samuti kliente!




Bowling ja hostel.




Aga ometi on asju, mis häirivad. Nagu seesama eurorahastusega tänavavalgustus...




Ju siis see oli sünnipäevade päev!
Aita, me kõik soovime sulle õnne!



Sain mekkida ka hiljuti koduveinide konkursilgi osalenud veine! Tasub küll nõuda, et sellise kraami müümine oleks lihtsam ja bürokraatiast kaugel!
















Ja tagasi ikka bussiga....


Miks meil küll ei taheta kuulata head nõu?
 
*********************************************************************

Saturday, June 27, 2015

Jutlustajad näoraamatus.

Facebook on praegusel ajal kuum koht!


FB sõprade hulka on jõudnud inimesi, kes armastavad jutlustada oma pühal altaril, seinal, "liigutamapanevalt nõretavas" sõnastuses headusest ja sallivusest. Eelkõige pagulaste teemal (varem siis näiteks kooseluseaduse teemal). Ja kui siis sealsamas seinal tood välja oma arvamuse, järgneb sellele peagi süüdistus altari risustamises, rõhutades, et tegemist on  n e n d e  seinaga! Vähe sellest, seda süüdistust seostatakse koheselt praeguse püha kolmainsusega - viha- ja vaenuõhutamine ning sallimatus! Samal ajal oskab nii mõnigi "sõber" kellegi teise  s e i n a l  süüdimatult oma viha ja vaenu külvata. Näiteks siis, kui keegi on tõepoolest  s ü d a n t l õ h e s t v a l t  kirjutanud, et valas pisaraid poliitiku suunas, kui järjekordselt kellegi pere tulekahjus kannatas ja tuletõrje na kaugele jäänud. Siis järgnes sellele räige süüdistus populismis. Ja poliitiku arvamus, et "praegu ei ole sobiv hetk sel teemal diskuteerida". Lause sama, mis eelmise tulekahju järel. Mind lausa hingepõhjani hämmastas tookord teise inimese kommentaar inimesele, keda ma tunnen südamliku ja hooliva inimesena!

Samast teemast lähtuvalt küsiks nüüd mina. Mis juhtuks, kui Eesti riik võtaks igakuiselt ära 1% Kreeka PANKURITELE minevast rahast ning rahastaks sellega Süüria põgenike laagrit!? Näinud äsja Ivar Soopani pilte sellest, tekkiski mul see ketserlik mõte. Ma ei tea, äkki saadab meie riik mõned veeringud igakuiselt ka sinna!? Aga kui hoopiski see oleks igakuiselt 1,6 miljonit eurot, seesama 1%? Ja kulutaks selle eestimaise joogivee ja mahlade põgenikelaagrisse saatmiseks, kus veel pidi olema kulla hind!? Vähetähtis pole ju asjaolu, et majandus saab väikese turgutava süsti. Hoopis olulisem aga see, et see oleks tõepoolest  oluline a b i  inimestele, kes on hädas.

Ma muidugi paneks selle ettepaneku ka (tundub, et just millegipärast sotse pooldavate ja kummardavate) "sõprade", näiteks sm U. O. ja T. D. (nimed muudetud). altarile, paraku ma ei saa seda teha. Esiteks järgneks kindlasti taas süüdistus püha kolmainsuse rüvetamises, nagu korduvalt varemgi ja teiseks, mul ei ole selliseid sõpru! Seega jätan panemata, sest nagu ütlesin, tean juba ette, mis sealt järgneks.

Needsamad süüdistused on praegu jus need kolm välgunoolt, mis eelkõige rahvuslaste pihta lendavad. Eeskujuks on muidugi tipp-poliitikute kõned. Pole meil vist olnud terve oma ajaloo jooksul olnud juhti (kasvõi 1000 a tagasi Ugandi metsade vahel), kes nii räigelt süüdistaks oma inimesi! Ja sellest saavadki jõudu ning õpetust needsamad nõretavalt "hoolivad" inimesed. Mul on ääretult häbi selliste "seltsimeeste" pärast! Nagu tegelikult on häbi ka EKRE Sõprade Klubi nüüdse taseme pärast. Rahvuslastest poliitikudki ei suuda taibata, mis on oluline oma sõprade juures. Ning lasevad oma "egiidi" alla sõna võtta mõnelgi samasugusel äärmuslasel, nagu on needki mainitud inimesed. Tegelikud äärmuslased, olgu siis vasakult või paremalt. Kuigi see praegu teine teema.

Igatahes võiks rahvuslastest saadikud praegu sellesama 1% küsimuse üles tõsta ja hääletusele panna. Nagunii olema ju viha- ja vaenuõhutajad ning sallimatuse propageerijad! 
Ja ikkagi jääb nüüd kripeldama mus endas ka küsimus: Kas äkki olengi? Äkki mainitud seltsimehed kirjutaks mulle?
Või olid samasugused seltsimehed omal ajal valmis minusuguseid Siberisse küüditama ja sellele kaasa aitasid?

Üks asi vapustas näoraamatus mind äsja tõsiselt. See pankuritele minev summa tundus lihtsalt number, kuigi arvestasin, et selle eest saaks kaks Rohuküla raudteed. Kui aga tuli välja, et ühe kuu jooksul võiks Eestis ligi 14 000 (!!!) peret saada endale sellise kodu (majanduse turgutamisest rääkimata, s. o. 4% SKP-st).....



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar