Blogiarhiiv

reede, 29. oktoober 2021

Murueide tütred Kalamaja asfaldil ja loodus hoovikohvikutes. Mai 2015.

 

laupäev, 16. mai 2015

Murueided linnaasfaldil Kalamaja päevadel

Pealkirja mõte on, et maaelu oli, on olemas ja jääb! Ükskõik kui palju praegu me üla linn ei proovi maaelu raskemaks teha, siis ei saa ka üla-linn ise ilma maata. Ja maatoiduta, pärimusest rääkimata.



Kalamaja päevadele on hea tulla ka kaugemalt. Balti jaam on käeulatuses.











































































































































Ja õhtul jätkus....























**********************************************************

pühapäev, 17. mai 2015

Loodus Kalamaja kohvikutes.

Otse kindlasti võib seda teemat pidada natuke looduseteemaks, sest istutakse tihti looduses ja nauditakse päeva Kalamaja hoovikohvikutes kord aastas. Ilma õuelooduseta siia nii ei tuldaks ju. Aga las pildid kõnelevad enda eest.
Mõne nüansi võib siiski lisada. Nii palju kui vaatasin, olid hinad pigem head. Tõsi küll, kui saad värske hapukurgi 20 sendiga või hoopis 1 euroga, siis....see 1 eurone on ikka selgelt tilk tõrva, mis meepoti ära rikub! Räägitagu mis tahes turust ja nõudlusest, aga üle võlli ei tohiks ikka asju ajada! Teine asi muidugi siis, kui järgmisel aastal ei taha enam kliente....
Need pildid aga siiski sellest, et järgmisel aastal oleks neid veelgi rohkem, kes ilusat päeva naudivad, hoovikohvikutest rääkimata! Ning muidugi ka toetavad, suure vaeva nägijaid ja ka erinevaid annetuskaste kõlisevaga täita püüavad. Tõenäoliselt võiks see piirkond olla üldse suvekohvikute piirkond. Kui on valida, kas minna kaubanduskeskustesse või sellesse rajooni "hängima", pole mul valikus kahtlustki!
Liiklust oli tänavatel palju, aga tundusid olema autojuhid mõistvad ning jalakäijadki märkavamad.


Pilte üles pannes läksin nagu taas läbi Kalamaja. Mõtlesin küll, et sõnad jätan seekord ära piltide vahelt, aga head tunded tekitavad ikka tahtmist natuke neid jagada.
Oleks kindlasti hea, kui sellised kohvikud jm toimiksid pidevalt, kevadest sügiseni. On ju see aeg üürike ja alati ei saa linnast välja sõita, hallus ja müra ja tolm ei ole head kaaslased...
Sest nende majade hoovides kadus müra, sageli oli tunne, et autoliiklus katkenud!


Teoteatri ruumides on hea dvõimalused alaliseks kohvikuks, just nende ruumide olemuse tõttu. Seal istuks....



.....ja einestaks! Tõsi küll, peaksin ise paprika välja nokkima, aga is ajas peale kohe küll.





Kohati olid isegi liikluse reguleerijad väljas. Ja sellist hoolt oli tore märgata, sest rahvast oli tõesti palju. Ka lapsi muidugi.







Omaette võlu on muidugi majad ja kõik nende juurde kuuluv, rohelusest ehitusdetailideni. Ärge unustage neid märkamast siin ja Kalamajas liikudes.


Vabaerakond oli väljas, korjamaks allkirju kütuseaktsiisi tõusu vastu. Andsin minagi, silmagi pilgutamata. Ahjaa, täna Postimehes jätkub gallup, Vabaerakond ja EKRE saanud juba kahekesi "53 kohta Riigikogus....".

































































Mõni koht oli ikka eriti mõnus....
































































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar