Blogiarhiiv

teisipäev, 26. oktoober 2021

Mootorrattamuuseum Kurtnas, Elroni perepilet ja hea luuletus.

 

Monday, December 29, 2014

Mootorrattamuuseum Kurtnas.

Kurtnasse, mine siis muuseumi või Vembu-Tembumaale, saab edukalt rongiga. Sõisplaan on muutunud paremaks ja Kiisalt on Kurtnasse paras jalutuskäigi maa. Muuseumi puhul tasub muidugi enne uurida, kuidas ja millal sisse saab.


Suvel saab muidugi asju klapitada. Lapsed lõbutsema ja pereisad kolama! Muidugi, võib ka lastega minna, sest lisaks on Kurtnas hobusetallid, küllap on lastel ka hobuseid põnev vaadata.

Kurtna Ratsaklubi
ja

Tegelikult saab kalamehest pereisa isegi sel ajal kala püüda proovida. 
Muide, samas asub ka  Harjumaa suurim kirbukas, mis hiljuti tegevust alustas.

Aga muuseum on muidugi uhke. Eksponaate palju.









Lisaks kõigele ei tasu unustada, et Kurtnas on ka sobivaid kohti pidude pidamiseks. kel plaanis mõni pidu maha pidada, siis muuseumi omanikule kuulub ka see majake ilusas kohas. Vaadake ja mõelge!

Endises kolhoosihoones saab ka suuremaid pidusi korraldada, kuni pulmapeoni välja.
 
************************************************************
 
 

Tuesday, December 30, 2014

Soodustused peredele.

Kuna ei riik ega keegi teine (sh Elron) ei pea vajalikuks oluliselt toetada peresid, siis tegin vastava üleskutse EKRE-le. Tuleb selgelt ja konkreetselt välja öelda, millised võimalused on perede toetamiseks.



Olen varemgi korduvalt teinud selleteemalisi ettepanekuid, kuid riigi ükskõiksus on vastustest selgelt näha. Mida saaks teha?
Ühistranspordis (vähemalt doteeritavas, sh rongid, kohalikud bussiliinid, praamid jm) saaks kehtestada 50% soodustuse peredele. Ehk et mitte tingimata eraldi sõites, vaid perega. Muidugi, saab kaaluda ka muid võimalusi, näiteks 3 ja enama lapsega peredele anda sama soodustus ka eraldi sõites!?

Lisaks tuleb alustada äärmiselt raske tegevusega - teha selgeks turismiettevõttetele, spaadele, ürituste korraldajatele jt, et selline soodustus on eelkõige kasuks ka neile. Sest see üldiselt mitte ei vähendaks sissetulekut, vaid lisanduvate klientide arvelt hoopis tõstaks seda. Ja veelgi rohkem - kaudselt see tähendaks (näit laatadel, festivalidel jm) ka rohkem kliente teistele osalistele - oma toodangu müüjatele, alates shaslõkist ja lõpetades käsitööga. 
 
*************************************************************
 
 

Wednesday, December 31, 2014

Aitäh hea luuletuse eest!

Raudteel on rööpaid vähe,

see ei mahu meile pähe

,
Neeme taaskord luurel käib,


ilmselt siis on hing tal täis!



Kaua võib veel jännata,


paljud tahaks töinata

,
ent ei saa ju alla anda

,
rong peab viima Haapsalu randa!



(Autor: Kadi Kadak)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar