Blogiarhiiv

neljapäev, 28. oktoober 2021

Inimesed fotodel, arvutist veel juurde. Juuni 2014.

 

Sunday, June 22, 2014

Fotosid albumist ja elust.

Fotosid aegu tagasi, albumitest. Tundmatuid kaugematest aegadest ja tuttavaid mitte nii kaugetest. Ning minu fotosid inimestest. Selleks,et neile ilusa pildi emotsioonidega head meelt teha,kui lihtsalt pildistatud.Fotograaf on ja jääb fotograafiks. Mina selliseks lihtsaks, ilustamata inimesi, keda pildistanud.


Inimesi põnev pildistada.
Palju ilu.
Palju rõõmu.
Palju põnevust.
Ja ikka loodad,et tulemus saab hea!








Kui keegi aga ennast SIIN AVASTAB, KIRJUTAGE! OLEKS TORE KOHTUDA JA/VÕI PILDID, MIS TEHTUD, KÄTTE TOIMETADA. 
ENAMUSEL PILDID JU KÄESKI, AGA DIGINA MITTE!





















































































*********************************************************

Monday, June 23, 2014

Arvuti tühjendamine...


Juba päev varem shaslõkki teinud, sai selgeks, et peab ka arvuti tühjemaks tegema. On küll mõned pildid, mida hoidsin mõne teema illustreerimiseks. Aga kui teemat veel ei tekkinud, siis panen pildid üles ja toon teemad juurde hoopis.


Siin on kaks koosseisu vanu ronge. Uued porgandid tihtiületäituvusega. Põhjuseks väiksem täituvus, vilets sõiduplaan, MKM-i poolne pigistamine kulude kokkuhoiu eesmärgil (ei ole see riik üldse nii heas seisus kui võimupoliitikud üritavad näidata) ja palju muud. Paar vana rongi peakski alles jääma, et ehk riik peaks need ostma. Tegema osa vaguneid ümber tasemel erirongiks, sellest küllaga räägitud. Paraku toimub vaikiv ajastu asjades, mis olulised. Ja nii pole lootustki, et mitme porgandi asemel oleks midagigi liinile saata, et tagada inimlikud sõiduvõimalused. Aga eks ülehomne oäev näita jälle midagi meie tasemest. Ja kuigi mõnigi kõva raudteelane toob välja ideid, mida peaks isegi häbi olema öelda, ei tee see asju sugugi paremaks. Kaob maine veelgi ja isegi siis nad ei mõista põhjuseid. Arvates, et eksin mina. Paraku mitte, nendes asjades ma ei eksi...





Pole ronge, pole ka elu. Vähemalt sel tasemel, mis võiks olla. Nii seisavad mõned rongid lõppjaamades, viimane Haapsalu rong aga juba aastakümnest rohkem depoos.Kurvalt, kõigi poolt hüljatud. Nagu riigi poliitika tagajärjel (on ka muid põhjuseid, aga see peamine) laguneb maaelu. Et see kiiremini toimuks, aidatakse ülaltpoolt sellele jõudsalt kaasa.




E-riik ja tiiger ja ei tea, mis veel. Olen niipalju sellest kirjutanud, paraku on igasugune info levitamise tase meil hullem kui dzhunglis! Miks ei suudeta igal pool teha tasemel infoekraane mahuka ja mitmekeelse infoga?


Miks on uhketes linnaliini ootekodades vaba ruumi küllaga, aga info pannakse postidele? Seegi hädine, aga vähemalt midagi antakse teada. Miks ei suudeta teha midagi nii konkreetset ja korrektset, nagu kohati olemas?




Raha võim ruulib!



Kui paljude peatustes on olemas võimalus parkida ja einestada?



ERM kerkib,isegi ehitust eriti ei kajastata. Tekim ajalookants, muud kohad aga vinduvad või lagunevad. Nii ka Lavassaares ja Haapsalus. Ei ole meileoluline hoida seda, mis meie minevik ja tulevik. Tulevik muidugi turismi koha pealt.





Tuleb puid varuda.
Hakkepuidu turg aga kõigub.



Ka Peterburist sõidavad külalised. Paraku, vaadates rongide kvaliteeti ja pealinna vaksali seisukorda, pole nemadki meile olulised...



Lagunemise, ükskõiksuse ja minnalaskmise etalon -Oru Turbatööstus. 



Külaturud, talud ja koostöö, mis on nii paljude ametnike ja poliitikute lemmikteema. Tegelikult lastaks ka siin lihtsalt vesi peale. Misjaoks teha? Nagunii elame varsti kõik Tallinnas, muu maa aga müüme maha. Peal on mets, alla on vesi, maavarad ja RAHA!




On hea kui mõnus pelgupaik.Kõige eest see ei päästa, aga trepist üles ja und nautima...


Kõikpole muidugi nii halvast, kui siit kostub, aga see ei tähenda, et ma (me) ei peaks muretsema. Ja rohkem vaeva nägema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar