Blogiarhiiv

esmaspäev, 6. detsember 2021

Urmas Reinsalu lambiposti all lumehanges.

 

 
Lõbusamalt, lõbusamalt! Hanged kasvavad ja elektrihinnad kasvavad!


Pime kana leiab ka pool tera! Ehk et Urmas Reinsalu annab teada:

Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsioon algatab 2. novembri volikogu istungil eelnõu, mille eesmärk on vabastada koduomanikud lumerookimise kohustusest linna tänavatel.

Isamaa fraktsiooni esimehe Urmas Reinsalu sõnul on aeg, et linn võtaks vastutuse endale kuuluvate tänavate korrashoiu eest. „Linna teede eest peaks hoolt kandma linn, mitte eraomanik. Suuremate lumesadude korral on kõnniteedel lumetõrje korraldamine paljudele ülejõukäiv. Tallinna teed oleksid talveperioodil ühtlasemalt ja kvaliteetsemalt hooldatud siis kui selle eest hoolitseks linn koos kaasaegse tehnikaga,“ ütles Reinsalu.

Isamaa fraktsiooni eelnõuga antakse Tallinna Linnavalitsusele ülesanne võtta linnale kuuluvate kõnniteede hoolduskohustus talveperioodil linna kanda ning vabastada koduomanikud ebaõiglasest koormisest. Samasugusest plaanitavast sammust on teada andnud ka Rakvere linn.

https://eestiuudised.ee/isamaa-soovib-vabastada-tallinlased-lumerookimise-kohustusest/


Miks pool tera? Tänases "Postimehes" ka sel teemal teine lugu, aga selle linki ei leidnud. Idee on väga õige ja kindlasti tulevikkuvaatav, seepärast oleks lootnud, et kõik vähegi terasemad poliitikud kaasa lööks!

Leht küsis Mihhail Kõlvartilt, kas selleks oleks linnal raha. Kõlvart ütleb, et seda 5 miljonit (ta räägib küll 10, aga varasemalt olla räägitud 20-st, nii et räägime siis poole vähemast) lupsti ei võta ja seega, kui selline seadus tuleks, saaks see juhtuda ehk pika aja jooksul. Tegelikult saab ka kiiremini selle asja ära teha, see annaks üksiti tõuke ehk omavalitsusele, et  KIIREMINI tänavavalgustuse kuludest VABANEDA! Muidu mökutataks sajandeid.

Tegelikult on raha  teoreetiliselt olemas ja seda peaks "Narva-Jõesuu tänavavalgustajatest keskerakondlaste rohepöörde erakond" teadma, seega ka Kõlvart. Nimelt, selle asemel, et paigaldada kõrvuti 2 rida valgustusposte, piisaks ühest ja paljudel tänavatel pole vaja ühtegi posti. 
Eeldatavalt kulub Tallinnas tänavavalgustusele raha tunduvalt üle miljoni euro aastas puhtalt elektri eest, võrgu renoveerimine, valdusfirma kulud, postid ja kaablid ehk sadu tuhandeid tonne betooni ja metalli tähendab aastas aga veel MILJONEID ja suures osas linnas pole need postid üldse vajalikud. Kuskil saab lootma jääda valgustusele majade küljes , kuskil uutele lahendustele. Ehk raha on OLEMAS, selle kulutamine sisuliselt mõttetutele ÜLEJÕUKÄIVATELE lahendustele tuleb kiirkorras lõpetada! Olen seda korduvalt ka Reinsalule öelnud, aga ta on nagu ta on, populistlikult postitusi pildudes, selle asemel, et haarata kinni headest ja olulistest ideedest. Ning ju pole erakonnas nõuandjaid, keda tegelikult Eesti majanduslik olukord....

Leheloos rääkis ta ka, et "loodame, et LV menetleb seda küsimust". Miks ta ISE ei "menetle" ehk ei arutle oma lehel inimestega? Peaasi, et saaks pildil olla ja asi pole tähtis Isamaa jaoks tegelikult? Just selline mulje jääb poliitikutest, kes pidevalt postitavad, aga ei suhtle.

Leheloos juttu sellestki, et .... "vaatame, kus saab poste eest ära võtta ja mõnel pool ka tänavavalgustuse postid segavad"... nagu ütles keegi juhataja Tarmo Sulg. 

No kaua võib rääkida, et asjad on vaja ümber teha? Kui Reinsalu (ka sotsid) soovib olla kõige edumeelsem, siis tegelegu tõsiselt teemaga, mitte ärgu upitagu ennast niisama. Kaks lahendust tuleb korraga käsile võtta ja Reinsalu võinuks ka mitme aasta jooksul mõttest aru saada? On küll lihtne suuri asju mätta otsast hõigates muuta, aga tegelikult eeldab see mõtlemist, vaidlusi ja tõsist ettevalmistust. Miks siis mitte keegi ei vaevu midagi tegema, AASTAID?

Ja parem pool muna kui tühi koor, ehk tasapisi roheluse poole. Kõnniteed linnale üle, Reinsalu sõnadki õiged, et üks hooldaja tehnikaga teeb töö ära efektiivsemalt, ning samal ajal käsile seaduse ettevalmistamine selleks, et KOV võib oma nägemise järgi alustada KÕNNITEEDE VALGUSTUSE kohustuse ülekandmist kinnistuomanikele nende piirides. Muidugi, kompenseerides kinnistuomanikule paigaldamise kulud MÕISTLIKUS ulatuses, edaspidi aga linn ei maksa valgustite elektri eest sentigi M Elektritarve langeks KORDADES, ja üüratus ulatuses langeks metalli, betooni jm kasutamine ehk ka valmistamise kulud jäävad ära.
Mida võidab iga kodanik`? Saab rookimisest lahti ja projekti raames saab paigaldada valgustuse ka oma maja teistele külgedele.
 
Lihtne, kuid ülimalt edumeelne ja loodusthoidev!

Kõik võidavad, kõik rahul?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar