Blogiarhiiv

laupäev, 4. detsember 2021

Elamuskeskuse spa, linnavalitsuses kilu ei sööda ja T-Väike - Tondi - Vabaduse väljak. Jaan 2019.

 

Neljapäev, 17. jaanuar 2019

Elamustekeskuse spaa



Tallinn hoolitseb ka ise elamuste eest! Karmid ilmastikutingimused, aga mupo vist istub linnatranspordis?




Kõvasti positiivseid elamusi ja vähe märkusi. Hinnaklass peaaegu sama mis Tallink spaal, aga selle raha eest saab palju-palju rohkem. Väga meeldiv sisu, muudika ja kõik muu! Erinevad võimalused, alustades soodsast ujulast, spaaosast ja lisaks täiskomplektina 21+ spaa! Isegi suitsuruum olemas, kui terassi ja välibasseinide poole minna. Saunad tõesti aga väga suures valikus, omaette mõnus on juba erinevate soolasegude saun ja ka mudaga mäkerdamise võimalus.
Tasub külastada!



Tõsi, hinnapoliitikas olen m eri meelt. Olgiu siis nt hommikune pilet täiskasvanutele 12 asemel 15 eurot ning perepilet sel juhul 50% soodustusega? Ehk siis hetkel perepilet sisuliselt pole mingi soodustus ja üldise kulutuse järgselt  paljud pered niipea teist korda tulla ei saa!? 2 täis a 15 eurot ja 2 laste a 8 eurot oleks seega 46, 50% soodustust seega 28 näiteks. Tuntav kokkuhoid ja jääks raha ka järgmiseks korraks.
Sellisel puhul lastetud ja noored n.ö. maksaks kinni vahe, mis pered võidaks!? 


Juba garderoob tekitab hea tunde ja eks esmamulje uksest sisse astudes ole tähtis.



Üks märkus aga puudutabki ingliskeelse info puudumist. Tõsi, spaa ei asu just turistide meeliskandis, aga on meilgi palju välismaalasi.

















Tavaspaa osas jäi pildistamata, sest seal oli juba palju rahvast. Aga võite uskuda, et seegi päris mõnus. Kuidas laste jaoks, seda saavad juba lastega seal käinud öelda. Kommentaarid oodatud. 
Väljaski väike bassein ja ka sooja veega mullivann.
 
 
 

Teisipäev, 29. jaanuar 2019

Tallinna linnavalitsuses kilu ei sööda?


Et siis märtsiks plats puhtaks? Kas seepärast, et müügil pole hoolivaid K-kohukesi? Või iga inimene ei loe? Või seepärast, et kui teha, siis teeme ikka uue ja lammutame kõik vana?

Vana-Pääsküla bussipeatuse planeeringuga on juba mõnda  aega tegeletud. Küsisin selle kohta Tallinna linnavalitsuselt. Esmalt nad kuu aja jooksul ei vastanud, siis soovitasid kellegi teise poole pöörduda. Küsisin, et kellega ma üldse suhtlen ja miks ise ei edastata kirja! Lõpuks sain teada nii palju, et...

Tere ja head uut aastat

Vana-Pääsküla autobussipeatuste piirkonnas Pärnu maantee lõigu rekonstrueerimiseks tehti eelmisel aastal mitmeid erinevaid eskiisprojekti lahendeid. Vaatasime need üle ja tegime omapoolsed parandused ning muudatused. Tänaseks ei ole lõpplikku projektlahendust veel tehtud ja eeldatavalt ka käesoleval aastal sellega edasi ei tegeleta. Seetõttu ka täna Teie küsimustele veel vastata me ei saa.  Kui selgub nimetatud piirkonna lõplik projektlahendus, informeerime Teid ja vastame ka Teie küsimustele.

Vastasin:

Tere!

Tänan vastuse eest!

Üllatav on, et asi lükatakse kalevi alla?

Aga tegelikult piisabki eskiislahendustest. Kui on valmis juba projekt, siis on ju sisuliselt hilja arvestatavaid ettepanekuid teha? Ootan neid siiasamasse meilile.
Vastus:

Tere

Nagu ma kirjutasin, et vaatasime üle Vana-Pääsküla autobussipeatuste piirkonnas Pärnu maantee lõigu rekonstrueerimiseks tehtud eelmisel aastal mitmeid erinevaid eskiisprojekti lahendeid ja tegime ka mitmeid muudatusettepanekuid. Tänaseni ei ole meile laekunud muudatusettepanekutega arvestavat projektlahendust. Seetõttu, arvestades, et eskiislahedusel ei ole Tallinna Transpordiameti kooskõlastust, ei ole ka olemas kinnitatud projektlahendust. Peame ka märkima, et välja töötatakse üsna paljude erinevate liiklussõlmede eskiislahendeid, mis ei ole jõudnudki kinnitatud projektlahendusteni.


Ma üldiselt saan aru, mida kirjutatakse. Aga kas pidanuksin kirjutama, et "nagu te konkreetselt ei kirjuta..."? Tean isegi, et osa eskiislahendusi ei jõuagi kasutamisele, see ju siililegi selge, sest neid tehaksegi mitmeid erinevaid.
Ja edasi?

 Eskiislahendusi ei avalikustata, sest need annaksid inimestele eksitavat infot. Küll avalikustatakse kinnitatud projektlahendused (tavaliselt linnaosade valitsustes), et arvestada ka kohalike elanike ettepanekuid.

Mis saab aga siis, kui KINNITATUD projektlahendused on valmis ja sisuliselt ei plaanitagi ettepanekutega arvestada, nagu Eestis kombeks? Täna sain siiski teada, et hange välja kuulutatud ja märtsiks peab sõõgikoha plats olema lage!? Ometi puuduvad vastused küsimustele. Kas ilma lammutamiseta ei saa head lahendust? Kas hanke käigus ehitatakse reisijatele kvaliteetne ooteruum? Mis saab sealsetest põlispuudest? Kas üleüldse ei püütudki kasutada olemasolevat hoonet ka ooteruumina, jõudes vastavale kokkuleppele rentnikuga? Kas on lihtsam ja õigem teerulliga üle sõita, lammutada korras hoone, jättes rentnikule veel lammutamise kulud investeeringute asemel? Ometi oli rentnikul plaan ka pitsat pakkuma hakata ja teenust paremaks muuta! Aga inimeste soov midagi paremaks muuta ei loe? Majanduse jaoks on siis mõttekam väikeettevõte õhtule lasta?

Nõmme linnaosavalitsus justkui olevat söögikoha säilitamise poolt. Millised on aga nende (ma ei tea kelle!) põhjendused, kes soovivad ikka platsi puhtaks teha? Kodanikuühiskond, kus kaasatakse kodanikke või ka ettevõtjaid vaid peale lammutamist? Kui tänavu mingeid plaane justkui pole, siis kuhu on kiire?





Mind muidugi huvitab vägagi, kuidas ja kas üldse on peatusesse plaanitud maakonnaliinide peatust? Kas kunagi hakatakse ka kaaluma võimalust lõpetada siin liini 14 ümberpööramine ja ühildada see liin pooltühja liiniga 191? Kas liin 10 jääbki Vana-Pääskülas ümber pöörama või arvestatakse tulevikku silmas pidades "linna paisumisega"? On ju üpris tõenäone, et tulevikus siin ükski linnaliin ümber pöörama ei hakka!? Ja kui isegi hakkab, siis kes väidab, et selle jaoks on vaja suuri ümberehitamisi? Millise liiklusega üldse on projekti puhul arvestatud?

Kümneid ja kümneid vastamata küsimusi, aga linnavalitsus siin kiluvõileibu ei söö vaid panustavad lähenevate valimiste peale!? Sest valimisvõit tähendab angerjasuppi ja muud head-paremat?

Aga kas saan õigesti aru, kui plaanitaksegi vaid linnaliinide peatust ja P&S parklat ning ei mingit maakonnaliinide peatust? Ehk et suund on ikka sellele, et maakonnaliinid täies ulatuses uhaks kesklinnani ja suurendaks veelgi ummikuid? Kas kuidagi ei saaks linnavalitsuses möödunud sajandi ametnikke pensionile saata`?

Ja ei paistagi, et linnaliinid pööraks ümber skeemi järgi?
 

Pühapäev, 27. jaanuar 2019

T-Väike - Tondi - Vabaduse väljak


Karge talvepäev. Otsustasin teha väikese ringi. 



T-Väike on lagedaks jäänud. Suur osa vanadest diiselrongidest on kas maha müüdud või vanarauda aetud. Ja ei paistagi riigil olevat soovi paari rongi üles putitada, turismi heaks. Ega seda ei tarvitsegi loota, kuigi peaks ju...
















Lõunale siia siiski ei läinud. Kuigi võinuks. Otsustasin hoopis Tondile jalutada, seal tihe rongiliiklus.



Mõni aasta tagasi siia ehitatud uusi maju. Meeldivalt suured rõdud  nii et sümpaatne elamiseks. Aga torkas silma, et juba on puiduvärv koorunud ja vilets.






Vanu maju alati huvitav vaadata.



Aga liikumine on siin ohtlik!






Aga miks jala minna kui trammiga saab? Ja veel nii uhke trammiga?












Üks rong aga oli just läinud, järgmiseni pea pool tundi! Otsustasin parem trammiga minna.



















Nii nagu siin tunnelis, võiks olla lahendatud ka ootetingimused Ülemiste jaamas - ehitades kinnise ruumi trammipeatusest jaamatunnelini. Koos mingi kohvikuvõimalusega.









Lõunatasin hoopis siin.




Olen pigem shaslõkiusku, kebabi söön harva. Seekord siis võtsin ja absoluutselt ei maitsenud. Ma ei ütle kuidagi, et kvaliteet oleks vilets, lihtsalt mulle ei maitsenud. Hiiu jaama juurest ostetu minu jaoks raudselt parem.






Aga mõnus on käia küll autovabadel tänavatel!


























2 kommentaari:

Oh thank you, Neeme. So not all of the old Soviet era DMU units have been scrapped from Tallinn-Väike. Your plate of lunch... the sides looked Estonian... the meat looked Greek... OPA!!!! ;-) Yes yes... and you do not get to pick which sides your meal comes with in Estonia. Sometimes menu might have beef / chicken / potatoes / rice... just "paired the wrong way" to my mind... and since dining in Estonia, there is no switching the chef's pairing! ;-) Yes, the playground in the Väike neighborhood... our 2006 trip home, I and two of our children visited that neighborhood, and I took precious photos of them playing on the toys. By the 2016 trip home... I was exploring alone... no one was interested to come explore with me. Children grow up much toooooo quickly.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar