Blogiarhiiv

kolmapäev, 22. detsember 2021

Suure-Jaani - Viljandi - Tallinn, Taavi Rõivas lubamas bussi- ja rongiliikluse halvenemist (Apr 2019, EB3)

 

Pühapäev, 7. aprill 2019

Suure-Jaani - Viljandi - Tallinn.

 


Aeg tagasi sõita. Varasemale rongile oleks saanud ka otsebussiga, aga tahtsin kauem magada. Kuigi võinuks minna ja kaeda, kas sõitjaid on. Kuid muide, seesama buss seisab Võhmas pea veerand tundi ja väljub Põltsamaale täpselt samal ajal kui väljub Viljandi - Tallinn rong! Nii et kui keegi soovikski niisugusel kellaajal sõita, kasvõi ümberistumisega, siis seda lihtsalt ei lasta teha!
Muidugi, samal ajal on toobiga busse Viljandi - Suure-Jaani, aga jällegi, ei sõida need ei Olustvere ega Võhma Jaamani!? Hommikune isegi L ja P, aga....

Üldse tundub, et Suure-Jaani hea bussiliiklusega valdavalt, kuid taas ei näe liikluse korraldajad üldse ronge, sõitasoovijaid ka Tallinna poole või siis Sakust, Kohilast, Raplast jm Suure-Jaani jne.


Selle asemel valisingi hilisema bussi, Viljandisse



Oleks siingi peatus, aga ega siin pole vist oluliselt elanikke ega sõita ka maakonnaliinid eriti?




Huvitav oleks seegi kant üle vaadata. Kommertsliin, millega sõitsin, ei tee aga Suure-Jaani ja Viljandi vahel mitte ühtegi peatust. Kas üks peatus rohkem  põhjustaks reisijate kadumise?











Viljandi bussijaamast raudteejaama bussi otse loomulikult ei ole. Nii tuleb kõmpida linna peale kuhugi bussipeatust otsima.




Ohoo, Viljandi bussijaama ümber üks kolmest Apotheka apteekidest uksed kinni pannud? Mitu nad nüüd juurde teevad?






Paalalinn. Ilus muidugi, isegi suurte majadega.








Ja siit mu buss tulebki.



Reisijate soovil on liini suunatud läbi rohkemate peatuste. Seekord polnud siiski ühtegi reisijat. Küllap sama arvasid ka linnavõimud, kes igati olid vastu ka Paala peatuse tekkele rongide jaoks ja seda peatust pole siiani.


Viljandi õnnelik linn, sest ujumiskohti on mitu.







Aga üldse on inimesi väga vähe liikumas näha. Pühapäeva hommik?








Linnaliinilt tuligi rongile vaid mõni reisija. Mitu maakonnaliini sel ajal jaama pöörab? Õige vastus on null! Kuigi lähedalt mööda sõidab sel kellaajal nii Mõisaküla - Viljandi, Haigla - Viljandi bussid.


Aga korda tehtud maakivist hooned on ikka midagi imelist!





Siit saaks Õisu, Abja-Paluojale jm.



Ja ennäe, vana jaamaülem kohal! Tore kohtuda!




Aga teepealsete peatuste kohta pole muud öelda, kui et busside ja rongide sidumine on vilets. Ja on tänaseni.. Sürgaveres pole bussipeatustki, samanimeline asub aga hoopis mujal!


On küll väike parkla ja miski ei segaks siia ka bussipeatust teha. Bussiliine ju on ja siia saaks vajadusel põigata mõnigi liin, mis Sürgaveret läbib.




Võhma. Sõitjaid ju on ja tuuakse autodegagi!?





Sama lennumajakas, mida nägin ka teiselt poolt maanteelt.



Ollepa. Siin muidugi busse õieti pole.


Sürgavere.



Taikse. Hea, et mul õnnestus see peatus taastada.






Raielanke on raudtee ääres palju. Kevadel ka näeb, aga suvel on võsa lehes ja ei ole mitte midagi näha ega vaadata. Aga eks talve jooksul ole ka suur osa põtradest surnuks sõidetud!




Käru. On huvitavaid asju peatuse ümber tehtud, laululavast terviserajani, aga bussipeatust pole ikka veel ka siin.






Lelle. Bussipeatuse asukohta muudeti, aga mitte paremaks vaid halvemaks.





Keava. Kiitus siinkohal Elronile, peatub siin veidi rohkem ronge. Teisest küljest aga laitus, sest Raplas seisavad mitmed rongid kaua, Lelle - Keava peatused jäetakse tähelepanuta... Laitus ka Kehtna vallale, kes hoolimata siia kulutatud rahadest ei liigutanud bussipeatust meetri võrragi. Selles vallas valitseb küll pohhuism.





Lugesin raamatut, kuni jõudsingi linna. T-Väike. Elroni juhil (endine MKM kantsler, rongide tellimise ajalgi?) piinlik, et inimesed peavad rongides seisma, aga vanu ronge ei renoveeritud ühtegi....





Tallinn. Turule.



 No mis nüüd?


Parem vaataks midagi head, mitte ekspeaministrit, kes Eestit paigal hoidis...







Hoopis toredam hetkekohtumine siin.



Aga siiski pöördusin korraks ka kommionu juurde tagasi. Vaesekesed, pettumus nii suur, et nüüd tahaks Brüsselisse! Parema Euroopa nimel? Tänan, ei! Teie koht on tegelikult ajaloo prügikastis....







Reformierakond ja ühistransport. Kui kaua läheb aega, et nende taagast vabaneda ja vabastada sellest ka ministeeriumite ametnikud?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar